Skip to main content

Veikkausliigan runkosarjaa on pelaamatta vielä neljä täyttä ottelukierrosta. Runkosarjan päätöskierroksen ajankohta on samalla vahvistettu. HIFK:n osalta muutos koskee AC Oulu -kotiottelua, joka siirtyy näin pelattavaksi päivää myöhemmäksi.

 

HJK:n raivattua tiensä komeasti jatkoon Eurooppa-liigan karsinnoissa ja varmistettua lohkovaiheen paikan eurocupeissa HJK pelaa euro-ottelun joka tapauksessa torstaina 8.9. Tämän myötä Veikkausliigan runkosarjan viimeinen kierros pelataan sunnuntaina 11.9. ja kaikki ottelu alkavat kello 16.00.

 

Veikkausliigan runkosarjan loppukierroksilla taistelu pääsystä kuuden parhaan joukkoon ja Mestaruussarjaan jatkuu tiukkana. SJK:n maanantain voiton myötä sijoilla 5.-7. olevat FC Inter, AC Oulu ja SJK ovat kaikki tasapisteissä ja sekä edessä että takana on joukkueita muutaman pisteen päässä.

 

Kärkikolmikko KuPS, FC Honka ja HJK on paikkansa Mestaruussarjassa jo varmistanut. Hongalla ja HJK:lla on eroa seitsemänteen sijaan 12 pistettä, mutta AC Oulun ja FC Interin keskinäisen kohtaamisen myötä kumpikaan ei voi teoriassakaan enää pudota kuuden parhaan joukosta.

 

Toisessa päässä sarjataulukkoa HIFK ei voi enää Mestaruussarjaan yltää ja FC Lahdenkin nousu kuuden parhaan joukkoon vaatii vähintään melkoista voittoputkea lahtelaisilta.

 

Paikoista Mestaruussarjaan käydään kamppailua runkosarjan päätöskierroksille saakka, mutta pisteet ja sijoitukset ovat merkittäviä myös Haastajasarjaan jääville joukkueille. Edessä on paitsi taistelu putoamista ja karsintaan joutumista vastaan myös kamppailu paikoista Eurolopputurnaukseen, jonne pääsee vähintään Haastajasarjan paras joukkue ja Suomen Cupin voittajasta riippuen mahdollisesti myös Haastajasarjan kakkonen.

 

Runkosarjan jälkeen Veikkausliiga jakaantuu kuuden parhaan joukkueen Mestaruussarjaan ja sijoille 7.-12. runkosarjassa sijoittuneiden Haastajasarjaan. Kummassakin pelataan yksinkertainen sarja, jonka päätteeksi määräytyvät lopulliset sijoitukset kaudella 2022. Sekä Mestaruus- että Haastajasarjaan lähdetään runkosarjan pisteiden pohjalta.

 

Mestaruus- ja Haastajasarja käynnistyvät sunnuntaina 18.9. Poikkeuksena tähän ovat lauantaina 17.9. pelattavaan Suomen Cupin finaaliin tiensä selvittävät joukkueet, jotka pelaavat Mestaruus- ja/tai Haastajasarjan avauskierroksen ottelunsa keskiviikkona 5.10. Mestari kaudella 2022 on selvillä viimeistään sunnuntaina 16.10. Mestaruus- ja Haastajasarjan lopullinen otteluohjelma vahvistuu runkosarjan päättymisen jälkeen.

 

Mestaruussarjassa ratkaistaan lopulliset sijat 1.-6. ja Haastajasarjassa sijat 7.-12. Haastajasarjassa viimeiseksi jäänyt joukkue putoaa Ykköseen kaudelle 2023 ja sijalle 11. sijoittunut joukkue karsii Veikkausliigapaikastaan Ykkösessä toiseksi sijoittunutta joukkuetta vastaan kaksiosaisessa ottelussa.

 

Mestaruussarjan ykkönen on Suomen mestari kaudella 2022 ja saa sen myötä paikan ensi kauden Mestarien liigan karsintoihin. Varma europaikka Konferenssiliigan karsinnoissa on tiedossa myös hopeamitalistille. Kolmas paikka eurocupeissa menee Suomen Cupin mestarille, mutta jos cup-mestari sijoittuu Veikkausliigassa kahden parhaan joukkoon, paikka menee Veikkausliigan pronssijoukkueelle.

 

Neljäs paikka kauden 2023-24 eurocupeissa ratkaistaan Eurolopputurnauksessa, joka pelataan nyt kahden kauden tauon jälkeen koronatilanteen supistettua kahta edelliskautta. Eurolopputurnaukseen pääsevät paras ilman suoraa eurocup-paikkaa jäänyt Veikkausliigajoukkue sekä neljä seuraaville sijoittunutta joukkuetta. Riippuen Suomen Cupin mestarista nämä ovat joko Mestaruussarjan 3. sekä Mestaruussarjan sijoille 4.-6. sijoittuneet joukkueet ja Haastajasarjan ykkönen tai – jos Suomen Cupin mestari on Veikkausliigassa joko ykkönen tai kakkonen – Mestaruussarjan 4. sekä Mestaruussarjan sijoille 5.-6. sijoittuneet joukkueet ja Haastajasarjan kaksi parasta joukkuetta. Myös siinä tapauksessa, että Suomen Cupin mestari sijoittuu Veikkausliigassa sijoille 3.-7. Haastajasarjan kakkonen nousee eurolopputurnaukseen, sillä cupin kautta europaikan jo saavuttanut joukkue ei eurolopputurnauksessa pelaa.

 

Eurolopputurnaus pelataan siten, että parhaalta sijalta siihen lähtevä joukkue pääsee suoraan finaaliin. Neljä muuta joukkuetta pelaavat yksiosaiset pudotuspelit, joiden voittaja pääsee finaaliin. Finaali pelataan kaksiosaisena ja yhteistuloksella parempi joukkue vie viimeisen jaossa olevan eurocup-paikan. Veikkausliigan loppusijoituksiin Eurolopputurnaus ei vaikuta.

 

Eurolopputurnauksen avauspelit pelataan keskiviikkona 19.10. ja nuo ottelut voitokkaasti selvittäneet joukkueet kohtaavat lauantaina 22.10. Tämän ottelun voittaja kohtaa Eurolopputurnauksen huipentumassa kauden päätteeksi parhaalta sijoitukselta sinne yltäneen joukkueen keskiviikkona 26. ja lauantaina 30.10. pelattavissa finaaleissa. Nämä päivät ovat runkopäiviä ja tarkentuvat myöhemmin.