Skip to main content

SU 28.8. klo 18, VPS – HIFK, Veikkausliiga, Elisa Stadion, Vaasa

 

HIFK matkustaa Vaasaan kohtaamaan vaikeassa tilanteessa olevan VPS:n. Kotijoukkueen on sunnuntaina voitettava HIFK, jotta haaveet yläloppusarjasta säilyisivät elossa. Toisaalta piste-ero karsijan paikalla olevaan Lahteen on enää 4 pistettä. HIFK:lla jokainen ottelu on elintärkeä. Eroa Lahteen on 9 pistettä, kun pelejä on jäljellä yhteensä 8. Vaasan ottelu on valtava molemmille.

 

Jos HIFK:lla on ollut vaikeaa kentällä viime aikoina niin samanlainen tilanne on myös VPS:llä. Joukkue roikkui pitkään kuuden kärjessä, lähinnä vahvan alkukauden ansiosta. Alkukauteen mahtui myös surullinen Yöttömän Yön -ottelu HIFK:ta vastaan, jonka vaasalaiset voittivat 1-5. Viime aikoina kone on kuitenkin heilläkin takkuilut. Viimeiseen seitsemään otteluun vain yksi voitto ja taistelu karsijan paikasta Ykköseen on tällä hetkellä todennäköisempi kuin paikka yläloppusarjaan..

 

Ei ole HIFK:llakaan helppoa. Yksittäisten tasapelien lisäksi – Lahti + Maarianhamina – ei liiemmin ole pisteillä tai ehjillä esityksillä juhlittu. Tämä on näkynyt liian helppoina puolustuksen virheinä, kuten merkkausvirheet tai liian passiivinen paine palloon. Näin ollen vastustajat ovat päässeet liian helposti vaarallisille alueille ja sitä kautta maalintekoon. Huominen vastustaja on puolustuksellisesti yksi sarjan heikoimpia. Ihmeellisiä sulamisia tappioihin on näkynyt pitkin kautta. Tästä esimerkkinä tappio Lahtea vastaan viime kierroksella.

 

Molemmilla on oikeastaan sama lähtökohta otteluun. Puolustuksen virheet tulisi jotenkin minimoida tavalla tai toisella. HIFK:lla on tämän lisäksi myös hyökkäyssuuntaan pohdittavaa. Liian usein ottelut ovat olleet vain selviytymistä ja pallon saadessaan ei ylöspäin ole ollut menijöitä. Tasapaino on löydettävä nopeasti, sillä muuten pelit loppuvat vain yksinkertaisesti kesken. VPS pelaa huomenna suuren paineen alla. HIFK:lle ei tällä hetkellä vaan saisi hävitä ja lisäksi karsijapeikko varmasti on mielen päällä ottelun alla.

 

HIFK:n pelaajatilanne on kohentunut. Savio Roberto on kärsinyt pelikieltonsa ja palaa kokoonpanoon. Wilfried Kanon on vielä loukkaantunut. Jukka Halme ei ole vielä täysin tervehtynyt pelikuntoon. Jesse Nikki palasi jo penkille viime ottelussa ja on pelikunnossa. Samoin muu kokoonpano on samassa kunnossa kuin Honkaa vastaan. Näin ollen vaihtoehtoja löytyy avauksen muodostamiseksi. Positiivinen ongelma, mutta kaikkensa antava avaus olisi löydettävä, jotta Vaasasta voi pisteitä toivoa.

 

Ottelu toimii myös kenraaliharjoituksena ensi keskiviikkona odottavaan Cup-välierään Interiä vastaan. Kun panokset Liigassa alkavat ohentumaan kierros kierrokselta, on Cupissa sauma saada menestystä tällä kaudella. Siksi VPS-ottelu toimii henkisesti todella merkittävänä kamppailuna. Vahva suoritus huomenna ja keskiviikkoon voi lähteä paremmin lähtökohdin. Cup ei saa kuitenkaan liikaa painaa mielessä, vaan fokus on oltava vain tulevassa ottelussa. Pistemenetyksiä Liigassa ei vaan enää kestäisi.

 

SU 28.8. klo 18:00, VPS – HIFK, Elisa Stadion, Vaasa, Veikkausliiga

Ottelu on nähtävissä Ruudussa. Lähetys alkaa 15 min aikaisemmin klo 17:45. Muistathan myös hankkia Cupin välierän liput ja tukea näin joukkuetta matkalla Olympiastadionille! https://www.lippu.fi/artist/hifkfotboll/hifk-fotboll-suomen-cup-2022-3197417/