Skip to main content

MA 8.8. FC Lahti – HIFK, 0-0, Lahden Stadion, Veikkausliiga

Avauskokoonpanot:

FC Lahti: Reguero; Kouassivi-Benissan, Järvenpää, Kabashi, Penninkangas, Memolla, Virta, Emsis, Hertsi, Zeqiri, Geoffrey

HIFK: Almeida; Hing-Clover, Klinkenberg, Ani, Nikki, Sotelo, Malolo, Bäckman, Eremenko, Bakare, Savio

Kentältäpoistot:

45+1′ Savio R.

 

Ennakkoon todella tärkeä tyvipään ottelu FC Lahden ja HIFK:n välillä tarjosi kaikkea mahdollista. Paikkoja molempiin päihin, punaisen kortin, kaksi tasaista joukkuetta. Ottelun jälkeen kotijoukkue oli pettyneempi. HIFK sai torjuntavoiton ulosajon jälkeen. Voittoa haettiin, mutta piste lämmittää enemmän vieraita kuin isäntiä.

 

Ottelu alkoi HIFK:n hallinnassa ja hallinta jatkui pitkin ensimmäisen puoliajan. Lahti ei päässyt hätyyttelemään Almeidan maalia kuin keskityksillä, joita joukkue viljelikin usein. Isoimmat tilanteet kuitenkin loistivat poissaolollaan, kun molempien joukkueiden puolustajat pelasivat hyvin omissa päissään.

Ottelun panos näkyi tarkkana pelinä, kun molemmat välttelivät virheitä. HIFK keskittyi jälleen vastahyökkäyksiin, Lahden hakiessa keskityksiä järjestään. Etenkin Daan Klinkenberg loisti puolustuksen lukkona, loput hoiti Almeida. Pitkään vaikutti siltä, että ilman isompia tapahtumia siirryttäisiin puoliajalle. Kaikki muuttui kuitenkin muutamassa sekunnissa.

HIFK sai pelattua pallon keskelle, mutta Lahden puolustus sai purettua pallon. Irtopalloon keskelle lähtivät perään Lahden Loorents Hertsi sekä Roberto Savio. Hertsi ehti selkeästi ensimmäisenä palloon ja Savion taklaus myöhästyi. Ikävä taklaus nilkkaan ja tuloksena suora punainen kortti. Voimasuhteet muuttuivat hetkessä, kuten Inter-ottelussakin kävi. HIFK:n tulisi pelata koko toinen puoliaika alivoimaisena.

Lahti pyrkikin hyödyntämään ylivoimansa välittömästi ja puski päälle voimalla heti alusta alkaen. Hyökkäyksiä virtasi kerta toisensa jälkeen, mutta Klinkenbergin johtama puolustus hoiti tilanteet kerta toisensa jälkeen vakuuttavasti. 55. minuutin kohdalla Almeidan ohi saatiin pallo, mutta tällä kertaa pelastavan enkelinä toimi Jesse Nikki. Ylärimaa ja Nikin pelastusta lähemmäs Lahti ei ottelussa päässyt.

 

Michael Bakarelle jäi ilkeä rooli toimia yksittäisenä kärkenä ulosajon jälkeen ja oli pitkiä aikoja ilman palloa. Tunnin kohdalla Bakare kuitenkin taisteli hyvin pallosta. Kabashi joutui rikkomaan rangaistusalueen kulmilla ja pallon taakse asettui Roman Eremenko. Laukaus oli hyvä, mutta matkalla maaliin, pallo kimposi omista yli päätyrajan.

HIFK ei höntyillyt tämän jälkeen, vaan puolusti säntillisesti. Lahti ei keksinyt keinoja murtaa tiivis puolustus ja lievähkö turhautuminen alkoi paistamaan lahtelaisten kasvoilta. Palloa pyöriteltiin muodon ulkopuolella ja loput hoiti HIFK varmasti.

76. minuutin kohdalla nähtiin jälleen yksi debyytti Rödan riveissä. Oliver Kangaslahti tuli puolustuksen avuksi loppuhetkille ja täytti roolinsa mainiosti. Koko puolustukselle puhtaat paperit ottelusta. Kauden stabiilein esitys heidän puolesta.

78. minuutin kohdalla Eero Markkanen pääsi karkaamaan puolittaiseen läpiajoon, kun Lahti oli nostanut miehensä ylös. Vahva ajo päättyi kuitenkin epäonnistuneeseen laukaukseen. Paikkoja kuitenkin luotiin –  lähinnä Lahden virheistä – ja usko maalin syntymiseen kasvoi hetki hetkeltä, kun Lahti hakkasi päätänsä seinään.

Väkevin HIFK:n painostus osuikin aivan ottelun loppuhetkille. Viimeinen minuutti tarjosi kolme huippupaikkaa vieraille, kun viimeinen rutistus yllätti Lahden. Lähimpänä Eero Markkanen, jonka ensimmäinen yritys kimposi vain hieman ohi maalin Regueron ollessa voimattomana maassa. Seuranneesta kulmasta Markkanen puski puolustuksen kautta vain senttejä ohi maalin. Lopulta päätösvihellys soi ehkä muutaman minuutin liian aikasin HIFK:n kannalta. Alivoimasenakin HIFK loi enemmän vaarallisia paikkoja kuin Lahti ja oli lähempänä voittomaalia.

Kaiken kaikkiaan ottelu oli HIFK:lta hyvin lähellä kauden parasta suoritusta – vain maali jäi puuttumaan. Se jättääkin ottelusta hieman katkeran maun suuhun, vaikka tasapeli olikin eräänlainen torjuntavoitto. Ero Lahteen on edelleen 6 pistettä ja tätä eroa lähdetään ajamaan kiinni ensi maanantaina SJK:ta vastaan!