Skip to main content

HIFK pelaa keskiviikkona kotonaan FC Interiä vastaan. Kyseessä ei ole mikä tahansa ottelu vaan Suomen Cupin välieräottelu, cup-hengen mukaan kerrasta poikki. Mikäli HIFK voittaa, pääsee joukkue Olympiastadionille ja kohtaa siellä joko FC Lahden tai KuPS:in.

HIFK, vahvoista perinteistään huolimatta, ei ole koskaan pystynyt Suomen Cupia valloittamaan. Eikä finaalikaan ole kovin tuttu: HIFK on ollut aiemmin finaalissa vain kerran, vuonna 1959. Silloin Valkeakosken Haka voitti 2-1 eikä tämän jälkeen ole ”Rödan” kannattajat päässeet seuramaan taistelua Antero Nymanin muistopokaalista.

Panokset ovat huimat. Paikka ensi kauden euro-otteluissa on kahden ottelun päässä! Ja mikäli HIFK:n kannattajat siivittävät joukkueen finaaliin, ei tarvitse finaaliakaan varten matkustaa maalle. Jo sen kokeminen, että HIFK pääsisi ”taas” – eli 63:n vuoden jälkeen – finaaliin, ansaitsee kaiken tuen, mitä Mixu Paatelaisen joukkue voi saada. Katsomot täyteen ja cup-huuma päälle. Ja sen jälkeen kohti finaalia.

Keskiviikon ottelu on merkittävä myös HIFK:n taloudellisen selviytymistaistelun kannalta. Ottelussa eivät kausikortit ole voimassa, joten jokaisen katsojan panos lippuluukulla vie taas seuraa lähemmäksi selviytymistä. Useampi aita on jo ylitetty, mutta vielä on matkaa jäljellä.

HIFK:n ja FC Interin välinen ottelu alkaa Bolt -areenalla 18.00. Liput https://www.lippu.fi/event/hifk-fotboll-suomen-cup-2022-bolt-arena-15633331/