Skip to main content

FC Honka – HIFK, 22.8.2022 klo 18.00, Veikkausliiga, Tapiolan urheilupuisto

FC Honka isännöi maanantain kierroksen päättävässä ottelussa HIFK:ta. Joukkueiden sarjatilanne on täysin päinvastainen. Vielä muutama kierros sitten Honkaa ei vakavasti laskettu mestaruuskamppailuun mukaan, mutta tulokset ovat vieneet tilanteen siihen, että Honka taistelee aidosti jopa mestaruudesta. Samaan aikaan HIFK on pelannut kierroksesta toiseen paikasta pääsarjassa. Ottelu tulee siis hankalaan paikkaan, mutta samalla se tarjoaa HIFK:lle suuren mahdollisuuden.

Maanantaina on iso pelipäivä, kun HIFK matkustaa vierailulle naapurikaupunkiin Espooseen ja tarkemmin sanottuna Tapiolan urheilupuistoon. Lähes varkain mukaan mestaruuskamppailuun noussut Honka pelaa tällä hetkellä hurmoksessa ja on viimeksi hävinnyt yli kuukausi sitten ottelun Liigassa. Kotonaan joukkue ei ole hävinnyt kertaakaan tällä kaudella. Vesa Vasaran poppoo on löytänyt todella toimivan tavan pelata ja kotijoukkue on tällä hetkellä Liigan paras joukkue, jos kuntopuntaria katsotaan.

HIFK:n tilanne on erittäin hankala, eikä vaikea kotijoukkue helpota lähtökohtia otteluun. FC Lahti otti ison voiton Vaasassa lauantaina ja siirsi piste-eron HIFK:hon jo yhdeksään pisteeseen. Jostain olisi siis saatava pisteitä ja nopeasti, kun runkosarjassa on jäljellä enää 4 ottelua. HIFK voi kuitenkin ottaa huomiselle mukaan useitakin hyviä asioita mukaan. Piristyneet peliotteet viime aikoina on luonut uskoa siihen, että kurssin voi vielä kääntää. Tuloksia ei ole tullut, mutta peliesitykseen on tullut järkeä. Lahti- sekä SJK-ottelut olivat selkeästi parhainta HIFK:ta tällä kaudella. Lisäksi HIFK voi järisyttää mestaruuskamppailua ottamalla huomenna Hongalta pisteitä ja näin muuttaa dynamiikkaa niin kärjessä kuin pohjalla. Iso tulos huomenna olisi oiva osoitus siitä, että HIFK taistelee edelleen kynsin hampain sarjapaikastaan ja ovat kykeneviä voittamaan kenet tahansa loppukauden aikana. Kolmas, merkittävin asia on se, että kokemusta Hongan voittamisesta on jo tältä kaudelta. Cupissa HIFK oli parempi rangaistuspotkuilla alkukeväästä ja Liigan puolella toukokuussa HIFK johti ottelua pitkään Aatu Kujanpään maalilla, kunnes Honka pääsi aivan lopussa vääntämään voiton mukaansa, kun kauden yksi komeetoista, Agon Sadiku, väänsi voittomaalin viisi minuuttia ennen täyttä aikaa.

Hongan omassa ennakossa tiedostettiin HIFK:n vaarallisuus. Aliarviointiin ei ole varaa isännillä, mutta toisaalta Rödan on huomenna pelattava jälleen kauden paras suorituksensa, jotta pisteisiin on mahdollisuus. Pelaajatilanne on suhteellisen hyvä HIFK:lla. Roberto Savio on vielä pelikiellossa ja Wilfried Kanon loukkaantuneena. Jesse Nikki joutui tulemaan SJK-ottelussa lievän loukkaantumisen takia vaihtoon, mutta muutoin joukkueessa kaikki ovat joko täydessä pelikunnossa tai hiljalleen palaamassa mukaan kokoonpanoon. Näin ollen Mixu Paatelaisella varaa valita mieleisensä kokoonpanonsa huomiselle. Pelin kuva tullee olemaan jälleen hyvin selkeä. Honkaa vastaan ei kannata lähteä hakemaan pallonhallintaa, vaan vastahyökkäykset ovat jälleen se ase, johon HIFK:n peli perustuu. Tässä Roman Eremenko on ollut isossa, merkittävässä roolissa avaavien syöttöjen antajana ja vastahyökkäysten moottorina. Kuka tekee maalit, on jälleen kysymys, joka nousee esille. Palloa on saatu paremmin vastustajien maalille, mutta viimeistely on ontunut läpi kauden. Onko Michael Bakarella aika avata maalitilinsä? Voisiko Eero Markkanen olla vaihtoehto esim. keskityksiin? Käytetäänkö Jusif Alin nopeutta hyväksi? Varmaa on vain se, ettei mikään ole varmaa. Kokoonpanot ovat eläneet paljon vastustajan mukaan ja huomenna ratkaiseekin avauksen puolesta se, mihin lähdetään iskemään.

Edessä on vedenjakajaottelu kahden eri tilanteessa olevan seuran välillä. Molemmat pelaavat todella isoista asioista, kun sarja lähestyy loppuaan. Panokset kasvavat ja samalla myös henkinen paine pelien ympärillä kasvaa. HIFK:lle tilanne on toki tuttu, mikään ei ole muuttunut pitkin kautta. Edelleen kaikki ovat omissa käsissä, sillä pisteitä on yhteensä jaossa vielä 27; 12 runkosarjassa ja 15 jatkosarjassa. Myös mahdollinen europaikka Cupin puolelta on vielä mahdollista saavuttaa. Cupin välierä onkin edessä 31.8. ja sitä ennen on vielä kaksi kierrosta Liigaa, joissa on mahdollista saada hyvä vire sekä kohti Cupia, että loppukautta ajatellen. Pallo on pyöreä ja kaikki mahdollista. Haaste on melkoinen huomenna, mutta HIFK:n tulee vain luottaa itseensä ja tehdä sen, mitä kykenevät.

 

MA 22.8.2022 klo 18.00, FC Honka – HIFK, Veikkausliiga, Tapiolan urheilupuisto. Mikäli et pääse paikan päälle kannustamaan Rödaa pisteille, on ottelua mahdollista myös seurata Ruudun välityksellä. Ruudun lähetys alkaa klo 17.50.