Skip to main content

Viikon verran taukoa otteluista pitänyt HIFK jatkaa sarjapaikan säilyttämiseksi tarvittavien pisteiden metsästystä, kun FC Inter saapuu Boltille mittaamaan uudistuneen HIFK:n vireen. Kumpikin joukkue seilaa hieman alavireisessä aallokossa tällä hetkellä ja molempien tavoitteena onkin kääntää kurssi toisen kustannuksella, kun molemmilla on omat tavoitteet kauden loppupuolelle saavutettavana.

Kauden avausottelussa joukkueiden välillä nähtiin loppujen lopuksi dramaattinen 2-2 tasapeli, jossa johtoasema vaihtui joukkueelta toiselle ja lopussa Interillä oli mahdollisuus karata voittoon viime hetkien rangaistuspotkulla – tässä onnistumatta. Sähköä kevään ottelusta ei puuttunut ja nyt on hyvä odottaa täysin samanlaista ottelua. Sähköisen latauksen lisäksi, molemmilla on nyt oiva sauma kääntää hieman alavireinen kurssi. Inter taistelee pääsystä ylempään loppusarjaan ja kolme tappiota edellisestä kolmesta ottelusta ei ole ollut se, mitä Miguel Graun miehistö tällä hetkellä kaipaa. Etenkin tappio Hakaa vastaan jätti varmasti karvaan maun jälkeensä.

Toisaalta kotijoukkue ei myöskään ole pelannut kovinkaan hyvin pisteiden valossa. Toissa ottelussa alkoi jo näkymään hieman valoa, kun HIFK kävi hakemassa taistelutasapelin Maarianhaminasta, mutta viime ottelussa sarjakärki KuPS löi helsinkiläiset kanveesiin lukemin 5-1, joka oli pelitilanteisiin katsoen ansaittu tulos. Lisäksi lähin kilpailija FC Lahti otti pisteen omasta ottelustaan Ilvestä vastaan ja kasvatti eron HIFK:hon kuuteen pisteeseen. Näin ollen pisteet huomenna olisivat elintärkeitä molemmille.

Muutoksia on molemmilla joukkueilla jonkin verran ja niistä useat merkittäviä. Inter ei ole onnistunut löytämään korvaajaa Benjamin Källmanille, mikä on näkynyt tuloksissa negatiivisesti. Lisää jobinpostia seura sai, kun Rick Ketting lähti joukkueesta. Näin ollen Graulla on isoja kysymyksiä, kuinka saada korvattua tärkeät pelaajansa. Inter on ollut viime aikoina todella paljon Petteri Forsellin varassa ja vaikka mies todella taitava onkin, niin se ei ole riittänyt viime aikoina. HIFK:lla sen sijaan muutokset ovat olleet toisenlaisia.

Mikäli muun muassa Beton sekä Pipe Saezin lähtöjä jäätiin aluksi kaipaamaan, ovat korvaajat myös joko olleet tai uskotaan olevan heikon kauden kurssin kääntäviä pelaajia. Ramilson Almeida on osoittanut olevansa kykenevä liigatasolle maalin suulla. Lisäksi uudet pelaajat, Michael Bakare, David Onyeanula, Guillermo Sotelo sekä viime aikoina todella paljon puhetta ja kiinnostusta herättänyt Roman Eremenko ovat ennakko-odotuksissa niitä tekijöitä, jotka kaudesta vielä positiivisen saavat.

Ennakot ovat ennakkoja ja tulokset nähdään kentällä. Varmaa on kuitenkin se, että molempien muuttunett joukkueet takaavat ainakin dynamiikaltaan erilaisen ottelun kuin alkukaudesta nähtiin. Jonkinlaista Forsell vs Eremenko -kohtaamista ottelusta on väännetty, mutta loppujen lopuksi ottelu ratkaistaan joukkueiden kesken. Toki HIFK:n valmistatumista helpottanee se, ettei heitä vastaan ole ollut helppo valmistautua, koska ottelun kokoonpanoa on vaikea ennustaa. Lisäksi otteluun lisää ennakko-odotuksia kuukauden lopussa pelattava Cupin välierä, johon tämä ottelu jo jonkinlaisia lähtökohtia varmasti myös tarjoaa.

Taistelu pisteistä tulee olemaan todella tiukka. Molempien pelaaminen on ollut sekavaa viime otteluissa ja pisteitä ei ole tullut. Oletettavaa on silti se, että Inter tullee pitämään palloa valtaosan ajasta ja HIFK keskittyy vastahyökkäyksiin. Tärkeää molemmille joukkueille on saada pimennettyä molempien pelintekijät. HIFK:n iso ongelma onkin ollut juuri ne hetket, kun pallo saadaan itselle. Liian usein vaihtoehdot ovat olleet vähissä ja tähän erityisesti Eremenko voisi olla ratkaisu. Toki on huomattava, että miehen edellisestä pelistä on aikaa. Millainen on pelituntuma? Miten mies saa koneet käyntiin? Paljon on asetettu uusien pelaajien varaan ja heidän tuoman positiivisen moraalin mahdollistamana saada kausi käännettyä. Tavoite on edelleen kristallinkirkas. Sarjapaikan säilyttämisen tavoittelu jatkuu jälleen huomenna. Kaksi heikkovireistä joukkuetta kohtaavat. Vain voitto kelpaa.

HIFK – FC Inter, klo 18.00 1.8.2022 Bolt Arena. Tule paikan päälle todistamaan muun muassa Eremenkon paluuta ja tukemaan HIFK:ta kauden avauskotivoiton metsästyksessä! Yhdessä olemme HIFK, yhdessä olemme enemmän! Liput otteluun saat osoitteesta lippu.fi/artist/hifkfotboll. Jos et pääse paikalle otteluun, voi ottelua seurata Ruudusta. Lähetys alkaa 10 min ennen ottelun alkua.

Uutisen kuva by Tara Jaakkola