Skip to main content

Ma 4.7.2022 klo 18:00, HIFK – Ilves, Veikkausliiga, Bolt Arena

 HIFK palaa liigakentille Cup-voiton jälkeen ja samalla tapahtuu paluu Töölöön muutaman viikon jälkeen. Lisäksi vastus maanantaina on tuttu. HIFK kävi hakemassa hieman yli viikko sitten Ratinasta kauden avausvoittonsa Ilveksen kustannuksella. Nyt Ilves hakee revanssia, kun he saapuvat vastavuoroisesti Helsinkiin. HIFK seilaa kahden ottelun voittoputkessa ennen ottelua.

Joukkueiden edellinen kohtaaminen 22.6. päättyi HIFK:n riemukkaaseen ja dramaattiseen voittoon. Jusif Alin lopun maalilla ja Beto Pimparelin lisäajan rankkaritorjunnalla Ilves kaatui Ratinassa lukemin 0-1. Ottelu itsessään oli melkoisen vaikea Rödalle ja HIFK joutui puolustamaan pitkin ottelua. Taisteluvoitto näkyi vapautuneena riemuna ja henkisen paineen purkautumisena ja voikin nähdä, että lievähkö henkinen yliote HIFK:lla huomenna ottelussa on. Siksi voisikin myös sanoa, että Ilves vastustajana sopii myös huomenna. Mitään yllätyksiä ei kummankaan leiristä todennäköisesti tule, joten valmistautuminen on siinä mielessä hieman helpompaa kuin yleensä.

Kotiottelut ovat olleet HIFK:lle tuloksellisesti hyvinkin murheellisia tällä kaudella, viimeeksi VPS haki 1-5 voiton Helsingistä. Tunnelma kotiotteluissa on kuitenkin ollut loistava ja joukkueen saama tuki on ollut läpi kauden upeaa. Nyt, kun pelillisesti palaset ovat myös alkaneet osumaan kohdilleen, voi huomenna odottaa kauden parasta koti-HIFK:ta. Myös viikolla otettu voitto Cupissa tuo varmasti henkisesti lisää energiaa. Cupin pelistä lieväksi kysymysmerkiksi nousi esiin Wilfried Kanonin lievä loukkaantuminen. Tämä kuitenkin vaikutti olevan enemmän säikähdys ja vaihdon olleen varotoimenpide, joten miehen pitäisi olla pelikunnossa huomenna. Näin ollen Mixu Paatelainen kykenee valitsemaan avauskokoonpanonsa hyvinkin vapaasti ilman suuria huolia.

Ilves saapuu huomiseen otteluun käytännössä ilman loukkaantumishuolia ja Toni Kallion luotsaama joukkue tulee varmasti nälkäisenä haastamaan HIFK:ta. Kuten jo Tampereella nähtiin, tulee ottelu ratkeamaan hyvin pieniin asioihin ja nyansseihin. Se, kumpi onnistuu kääntämään pienet hetket itselleen, on vahvoilla. Ottelun lipunmyynti on ollut vilkasta ja kannattajien äänekäs ja suurilukuinen tuki on ehdottomasti yksi elementti, joka tuo HIFK:lle etua huomenna. Kauden ensimmäisen kotivoiton saaminen motivoi varmasti. Lisäksi on huomioitavaa, että HIFK pelaa heinäkuussa vain kaksi kotiottelua, joten hetket kotiyleisön edessä ovat harvassa.

Alkukaudesta isoina murheina olleet maalipaikkojen luominen ja viimeistely ovat parantuneet huomattavasti viime aikoina. Paikkoja ei luoda edelleenkään liikaa, mutta harvat hyökkäykset on käytetty vahvasti hyväksi. Lisäksi myös Beton johtama puolustus on löytänyt muottinsa ja yhteispeli kolmikon Kanon – Daan Klinkenberg Jesse Nikki välillä on parantunut ottelu ottelulta. HIFK on ilkeä vastustaja kenelle tahansa ja sitä se on varmasti myös Ilvekselle. Etenkin, kun henkinen lukko on aukaistu ja pelihuumori on taas palautunut. HIFK on täysin erilainen joukkue kuin esimerkiksi kuukausi sitten. Se on pohja, jolle on hyvä rakentaa lisää. Kauden ensimmäistä kotivoittoa hakemaan ja tähän jokaisen tuki on ehdottoman tärkeää!

HIFK – Ilves Ma 4.7.2022 klo 18:00 Bolt Arenalla. Tule paikalle ja täytetään Bolt yhdessä ja tuetaan Rödaa. Liput otteluun hankit tutusti Lippu.fi –palvelusta. Ottelu on nähtävissä myös Ruudusta. Ruudun lähetys alkaa 10 min ennen ottelua.