Skip to main content

SU 24.7.2022 klo 16.00, KuPS – HIFK, Veikkausliiga, Väre Areena

 Eurokiireiden keskellä pelaava sarjakärki KuPS saa vieraakseen HIFK:n, kun tähtirinnat matkaavat Kuopioon haastamaan kotijoukkuetta. Eurokiireet eivät ole vielä näkyneet kotijoukkueen tuloksissa, ja Simo Valakarin miehistö lähteekin otteluun ennakkosuosikkina. HIFK lähtee kuitenkin haastamaan KuPS:ia ennakkoluulottomasti mielessään pisteiden vieminen Stadiin.

Helppoa haasteesta ei kuitenkaan ole tulossa. KuPS on hävinnyt tällä kaudella vain kerran – FC Honkaa vastaan ja joukkueen perustaso on aivan Liigan parhaimmistoa. Kuopiolaisten suorittaminen ei ole kärsinyt juuri missään vaiheessa kauden aikana ja vaikka edessä siintääkin vaikea vierasottelu ensi torstaina Moldovassa, ei kotimaista Liigaa voi unohtaa. Tämä johtaa siihen, että HIFK:lla on edessään massiivinen haaste sunnuntaina. HIFK:n peliesitykset ovat heitelleet kauden aikana paljon. Toisaalta uskoa antanee hieman se, että KuPS ei ole ollut parhaimmillaan syvällä puolustavia joukkueita vastaan, kun tilaa puolustuksessa ei juuri ole. HIFK lähtenee otteluun myös puolustus edellä ja keskittyy vastahyökkäyksiin, jossa mahdollisuus horjuttaa KuPS:ia on olemassa.

Joukkueiden kauden ensimmäinen kohtaaminen Töölössä päättyi 0-1 vierasvoittoon ja tuo ottelu olikin hyvin tasainen, kuten ottelun jälkeen myös laajasti todettiin. Lukemat olisivat voineet olla toisenlaiset, eikä KuPS hallinnut ottelua mielin määrin, jota ei heti uskoisi, kun sarjataulukkoa katsoo. Panoksia ei huomiselta puutu. KuPS pelaa mestaruudesta yhdessä HJK:n ja Hongan kanssa, eikä pistemenetyksiin ole juurikaan varaa. Samaan aikaan HIFK pelaa putoamista vastaan ja voittoja olisi jostain kaivettava, kun ero karsijan paikalle on viisi pistettä kirjoitushetkellä (Lahti pelaa oman ottelunsa SJK:ta vastaan samaan aikaan HIFK:n kanssa). Molemmille ottelusta kelpaa siis vain kolme pistettä, kun tasapeli ei kumpaakaan oikein lämmitä.

Mielenkiintoa huomiselle nostaa parikin asiaa. Kierrättääkö KuPS miehistöään europeliä silmällä pitäen vai lähteekö joukkue ns. ykkösillään liikkeelle? HIFK:sta esiin nousee muutamankin pelaajan poistuminen joukkueesta, kun kolmikko Beto-Keaton Isaksson-Pipe Saez eivät joukkueessa enää ole. Liikaa tämän ei kokisi vaikuttavan, sillä joukkue on ilman heitä jo muutaman ottelun pelannutkin. Ramilson Almeida joutuu jälleen huomenna todella kovaan paikkaan ja kahden edellisen ottelun otteita tarvitaan myös huomennakin, jotta pisteistä kyetään taistelemaan.

Puolustuksen pelaaminen on jälleen avainasemassa huomenna. Torstaina KuPS:ia rokotettiin kahdesti vastahyökkäyksillä ja siinä lepää myös HIFK:n mahdollisuus. Kuka tekee maalit? Selkeän profiilihyökkääjän puute on vaivannut ja Mixu Paatelainen onkin kokeillut muutamia variaatioita hyökkäykseen. Roberto Savion tulo ja pelikelpoisuus tuovat lisää vaihtoehtoja, joten ongelmaksi muodostuu vain oikean yhdistelmän löytyminen. Uusia hankintoja on joukkueeseen varmasti tulossa siirtoikkunan aikana ja toimivan avauksen löytäminen onkin prioriteettina, jotta kauden viimeiselle kolmannekselle on hyvä lähteä taistelemaan sarjapaikasta.

HIFK on tällä kaudella pelannut positiivisesti juuri vieraissa, kun yhtä tasuria lukuun ottamatta kaikki pisteet ovat tulleet vieraissa. KuPS on kuitenkin sarjan paras kotijoukkue, joten pisteitä ei todellakaan ole helpolla tulossa. Nöyrällä asenteella on kuitenkin lähdettävä ja materiaaliero on tiedostettava ja sen kautta ottelua on myös lähestyttävä. Kaikki on jalkapallossa mahdollista ja taistelupiste Maarianhaminassa varmasti antaa uskoa myös huomiselle. Eikä vähiten torstain esimerkki, jossa KuPS ei saanut toivottua tulosta ottelusta, joka on kuvaltaan todennäköisesti samanlainen kuin huomenna tulee olemaan.

KuPS – HIFK, SU 24.7.2022 klo 16.00 Väre Areenalla. Ottelua voi seurata paikan päällä, jonne on odotettavissa Stadin Kingien invaasio tai Ruudun välityksellä. Ottelu alkaa Ruudussa 10 min ennen ottelun alkua.