Skip to main content

16.7.2022 klo 18:30, IFK Mariehamn – HIFK, Veikkausliiga, Wiklöf Holding Arena

Kaksi sarjan tyvipäähän jumittunutta IFK:ta kohtaavat Maarianhaminassa, kun edessä on kauden kolmas Kamratmöte (2. Liigassa). Molemmille pisteet ovat elintärkeitä. Mariehamnille, jotta ero sarjan pohjalle kasvaisi entisestään ja HIFK:lle, jotta taistelu sarjapaikasta saisi uutta nostetta ja mahdollisuuksia. Panoksia ei siis ottelusta puutu.

HIFK:n orastava ja lupauksia herättänyt putki on kokenut kahdessa viime ottelussa kolauksia. Tappiot kotona niin Ilvekselle kuin Hakalle ovat johtaneet siihen, että ero suoran putoajan paikalta ylöspäin on nyt kuusi pistettä. Toisaalta HIFK on tällä kaudella pelannut paremmin juuri vieraskentällä tällä kaudella. Lisäksi Mariehamn on sopinut Rödalle tällä kaudella tuloksellisesti. Kahdesta ottelusta mukaan on tullut tasapelipiste Boltilta ja jatkopaikkaa Cupissa juurikin Wiklöfilta. Tämä asettaa odotukset huomista varten korkealle.

Kotijoukkue puolestaan on erittäin vaikean alkukauden jälkeen saanut alleen positiivisen putken päälle. Viimeisestä kolmesta ottelusta joukkue on kerännyt 7 pistettä. Mukana myös erittäin iso voitto HJK:sta kotikentällään. Saarella ei ole kenenkään helppo vierailla. Joukkueen ainoa kotitappio tältä kaudelta on toukokuun lopusta VPS:ää vastaan.

HIFK on näin ollen huomennakin todella suuren haasteen edessä. Toki jo mainittu positiivinen saldo huomista vastustajaa vastaan luo uskoa siihen, että HIFK kykenee venymään pisteille. Tähän voi lisätä myös vierasvoiton Ilveksestä, joka oli myös Ilvekselle kauden ensimmäinen kotitappio. HIFK on tällä kaudella esiintynyt hyvin kaksijakoisesti ja joukkueen päivän kuntoa ja ennakkoasetelmia on ollut vaikea arvioida. Lähes yhdessäkään ottelussa ei ole osannut sanoa, millainen HIFK kentälle juoksee.

 Pelipäivänä selviää viimeistään Haka-ottelussa kentältä pois vaihdettujen Jusif Alin ja Wilfried Kanonin pelikunto. Molemmat ovat nousseet hyvin tärkeisiin rooleihin joukkueessa ja heidän menetys olisi paha. HIFK tarvitsee kaikki mahdolliset pelaajat mahdollisuuksien maksimoinnin takaamiseksi. Positiivisia signaaleja Haka-ottelussa kuitenkin saatiin. Betoa paikannus Ramilson Almeida osoitti olevansa mies paikallaan. Lisäksi mm. Obed Malolo on parantanut otteita ottelusta toiseen. Joukkueen yleisilme on myös ollut taisteleva ja he ovat kykeneviä voittoihin. Edelleen kyse on hyvin pitkälti henkisistä asioista.

 Jos HIFK:lla on ollut vaikeuksia maalinteossa niin sitä on ollut myös Mariehamnilla. Viime otteluissa tämäkin on parantanut, mutta profiloitua maalintekijää ei ole noussut esille. Kotijoukkueen paras maalintekijä on ollut kolmen maalin John Owoeri. Kuten jo kaksi aikaisempaa tämän kauden kohtaamista osoittivat, tulee huomisestakin hyvin tasainen. Olettaa sopii, että Mariehamn ottaa pallon hallinnan itselleen ja HIFK keskittyy hyökkäämään vastaan. Edessä on pienten marginaalien ottelu, jossa yksittäiset virheet korostuvat entisestään. Huomenna pelataan jopa ns. kuuden pisteen ottelu, etenkin HIFK:n osalta. Pelit vähenevät ja pisteitä pitäisi ottaa tavalla tai toisella. Huomenna on jälleen aika taistella.

IFK Mariehamn – HIFK LA 16.7.2022 klo 18:30 Wiklöf Holding Arenalla. Ottelu on nähtävissä Ruudusta. Lähetys alkaa 10 min ennen ottelun alkua.