Skip to main content

HIFK:n toimitusjohtaja Jarno Salmivuori avasi seuran nykyistä tilannetta tarkemmin ja vastasi muutamaan pinnalla olevaan kysymykseen, jotka seuran ympärillä ovat viime aikoina pyörineet.

Kysyttäessä seuran taloustilanteesta, Salmivuori kommentoi asiaa seuraavasti:

–  Siirtoikkunan ollessa auki, on normaalia managerointia, että pelaajia liikkuu molempiin suuntiin. Joukkueen vahvuudesta poistuu pelaajia eri syistä ja pelaajia tulee vahvistamaan joukkuetta tai korvaamaan lähteneet. Lähteneet pelaajat ovat avanneet budjettiimme mahdollisuuden rakentaa joukkuetta loppukautta ajatellen taistellessamme sarjapaikasta ja toimintaamme ohjaa erittäin tiukka talouskuri tällä hetkellä. Mitkään siirtoikkunan aikana tehtävät liikkeet eivät tule nostamaan kustannuksiamme yli esimerkiksi kesäkuun budjetin.

Niin ikään kesäkuun alussa aloitettu lippukampanja on herättänyt yhteisössä kysymyksiä ja Salmivuori nosti myös tämän esille:

–   Lippukampanja on sujunut oikein hyvin ja kiitos yhteisön tuen, se on sallinut osaltaan myös seuran jatkon heinäkuunkin jälkeen. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että tilanne olisi vieläkään hyvä, tilanne on edelleen erittäin vakava. Yleisöä toivotaan edelleen liikkeelle sankoin joukoin ja kampanja jatkuu edelleen myös elokuussa.   – Olemme päässeet tuella jälleen yhden esteen yli. Kokonaiskuva on edelleen vakava ja tilanne ei ole ohi. Toiminta jatkuu, mutta etenkin lippujen ostaminen on edelleen hyvin tärkeää.  Yksi asia, joka tällä viikolla nousi yhteisössä esille, oli Guillermo Sotelon sopimus ja siitä esille tulleet siirtokorvausasiat. Salmivuori kommentoi asiaa lyhyesti.

–  Sekä HIFK:ta että Jaroa sitoo molemminpuolinen vaitiolovelvollisuus. Mahdolliseen siirtokorvaukseen HIFK:lla ei ole lisättävää, sillä HIFK noudattaa sopimusta, joka Jaron kanssa on tehty ja sopimuksen sisällöstä ei raportoida ulospäin.

Torstaiaamuna julkaistua Roman Eremenkon sopimusta Salmivuori taustoitti seuraavalla tavalla.

–  Roman Eremenkon sopimus on iso juttu meille ja olen varma, että yleisöä kiinnostaa nähdä yksi kautta aikojen parhaista suomalaispelaajista Veikkausliigassa. Mutta myös Roman menee pelaajabudjetimme sisäään. Raha ei ollut hänelle kynnyskysymys – se oli halu pelata ja auttaa Mixua sekä koko HIFK:ta tässä taistelussa, joka jatkuu maanantaina Interiä vastaan.

Liput Inter-otteluun löydät tutusti osoitteesta https://www.lippu.fi/artist/hifkfotboll/. Osta liput, tue seuraa myös jatkossa ja näe uudet hankinnat kentällä ensimmäisenä! Yhdessä olemme HIFK, tillsammans är vi HIFK! Ottelu Interiä vastaan pelataan maanantaina 1.8. klo 18 alkaen Boltilla!

Uutisen kuva by Tara Jaakola