Skip to main content

LA 9.7.2022 klo 17, HIFK – Haka, Veikkausliiga, Bolt Arena

 Stadi vs Häme osa II on edessä, kun sarjassa tällä hetkellä kahdeksantena majaileva FC Haka saapuu Helsinkiin HIFK:n vieraaksi. Ennakkoon joukkueiden kohtaamisesta ei sähköä puutu, kun esimerkiksi molemmat valmentajat ovat toisilleen tuttuja entisestään. Mixu Paatelaisen avausottelu HIFK:ssa oli juurikin Hakaa vastaan ja tuossa huhtikuun kamppailussa nähtiin jo tasainen kamppailu, jota on hyvä odottaa jälleen huomenna.

Viime viikkoina otteitaan selkeästi parantanut HIFK kärsi pienoisen takaiskun, kun Ilves kävi hakemassa vaiherikkaan ottelun jälkeen pisteet Helsingistä. Bolt ei muutenkaan ole HIFK:lle ollut pelipaikkana kovin suotuisa tällä kaudella ja kauden avausvoitto odottaakin itseään juuri kotikentällä. Toisaalta on huomioitava, ettei Hakakaan ole vieraissa tällä kaudella pisteitä juuri kerännyt. Ainoa vierasvoitto heille on alkukaudelta Interiä vastaan. Hakan otteita on muutoinkin varjostanut puolustuksen ailahtelevaisuus. Maaleja joukkue on tehnyt paljon ja hyökkäyksen laatu on taannut heille tukevan sijan sarjan tasaisessa keskikastissa.

HIFK:n puolustuskolmikko Wilfried Kanon – Daan Klinkenberg – Jesse Nikki joutuu huomenna kovaan testiin, kun vastaan tulee Liigan maalikuningas Lee Erwin ja hänelle tulitukea antavat Logan Rogerson sekä Stavros Zarakostas. Kolmikon takana maalivahtikysymys tulee olemaan mielenkiintoinen, kun nähtäväksi jää, kenet Paatelainen tolppien väliin huomenna heittää. Riippumatta valinnoista, tulee puolustukselle iso tehtävä pysäyttää Haka-trio. Jo maanantaina HIFK:n puolustus toimi mainiosti ensimmäistä minuuttia lukuun ottamatta ja ottelun alku onkin elintärkeä. Vastustajia ei saisi päästää liian helposti etumatkalle, josta vuori kiivettäväksi kasvaisi liian suureksi.

HIFK:n hyökkäyspeli on kaiken ohessa myös parantunut viime otteluissa. Etenkin laitapelaaminen ja boksin täyttäminen on onnistunut paremmin ja paremmin. Tämä on luonut uhkaa vastustajille ja HIFK onkin tällä kaudella ollut yksi parhaista joukkueista, mitä tulee maaleihin suhteessa luotuihin tilanteisiin. Tilanteilla ei edelleenkään rehvastella, mutta osumistarkkuus on ollut hyvää. HIFK:sta on huomioitava se, että kauden yhdeksän maalia ovat jakautuneet kahdeksalle eri pelaajalle – vain Eero Markkanen on osunut useammin kuin kerran Liigassa. Monipuolisuutta siis löytyy ja ratkaisijoita tarvitaan laajasti myös huomenna.

Edelliset viisi ottelua joukkueiden välillä ovat olleet tasaisia. Hakan on onnistunut kohtaamisista kolme voittamaan, kun HIFK on poistunut kentältä kahdesti. Lisäksi perinteikäs Haka sytyttää aina, kun heidät kohdataan. Valmentajat tuntevat toistensa metkut. Tainion perheen kohtaaminen saanee poika-Maximuksesta varmasti parhaan irti. Keskikentästä on muutenkin todettava, että etenkin viime aikoin kolmikko Tainio – Obed Malolo Jusif Ali ovat olleet todella pirteitä. Keskikentän rooli korostuu jälleen huomenna, sillä usein se joukkue, joka keskikenttää hallitsee, on myös vahvempi. Todennäköistä huomenna on kuitenkin, että Haka ottanee pallon itselleen ja HIFK kyttää vastahyökkäyksiä. Tässä laitapelaajat Pipe Saez ja Macario Hing-Clover ovat päässeet enemmän ja enemmän esille ja heitä on myös onnistuttu käyttämään paremmin. Todisteena tästä Macarion maali VPS:ää vastaan ja Pipen pirteät esitykset niin PK:ta kuin Ilvestäkin vastaan.

Kollektiivinen pelaaminen on siis parantunut koko HIFK:n joukkueella ja lisäksi jo valmiiksi kasvanut tuki fanien puolelta tulee varmasti ennemmin tai myöhemmin tuomaan tulosta myös Boltilta. Kuten jo ennen Ratinan voittoa todettiin, on voiton esteenä enemmän henkiset kuin pelilliset asiat. Henkisen lukon avautuminen vaatii yhden onnistuneen tuloksen ja Haka vieraissa on seuraava, jota vastaan tätä tullaan hakemaan. Joukkue on halukas ja valmis. Huomenna kentällä pelataan isoista asioista, kun otteluita runkosarjassa on jäljellä enää 10. HIFK pelaa jälleen isoista pisteistä huomenna, kun huomioidaan, että päävastustajat Lahti ja IFK Mariehamn ovat viime otteluista onnistuneet tärkeitä pisteitä ottamaan. Eroa ei saa kasvattaa liian suureksi ja voitolla huomenna HIFK nousisi 3 pisteen päähän Lahdesta ja ainakin hetkellisesti kahden pisteen päähän Mariehamnista. Hegemoniaottelu Hakaa vastaan sytyttää ja kannattajien tuki onkin jälleen erityisen tärkeää. Tuki, joka on ollut maagista koko kauden, ansaitsee palkintonsa.

HIFK – Haka La 9.7.2022 klo 17 Bolt Arenalla. Liput otteluun saat tutusti Lippu.fi –palvelusta. Muistathan myös pre-game tapahtuman Nordiksen edustan parkkipaikalla klo 15 alkaen. Tehdään tästä yhdessä huikea tapahtuma, kun HIFK pelaa viimeisen kotiottelunsa ennen elokuuta. En gång IFK, alltid IFK!

Suosittelemme myös kaikkia paikan päälle tulevia tulemaan ajoissa ottelupaikalle jonojen välttämiseksi! Mikäli et otteluun paikalle pääse, näkyy ottelu myös Ruudussa. Lähetys Ruudussa alkaa 10 min aikaisemmin.