Skip to main content

La 9.7.2022 HIFK – Haka 0-2 (0-1), Veikkausliiga, Bolt Arena

Avauskokoonpanot:

HIFK: Almeida; Kanon, Nikki, Klinkenberg, Bäckman, Macario, Tainio, Malolo, Eremenko, Markkanen, Ali

Haka: Hakala; Collin, Auvinen, De Lucas, Friberg, Saarinen, Laine, Acka, Whyte, Rogerson, Erwin
Maalit:

38′ 0-1 Erwin L.

69′ 0-2 Zarokostas S.

HIFK lähti metsästämään kauden ensimmäistä kotivoittoaan Hakan kustannuksella. Nopeasti kävi kuitenkin selväksi, että maalipaikat tulevat olemaan tiukassa. Positiivinen muisto ottelusta oli Ramilson Almeidan debyytti. Haka karkasi voittoon, mutta Almeida piti HIFK:n mukana ottelussa.
Beton kärsiessä pelikieltoa, oli Ramilson Almeidan mahdollisuus debytoida Rödan paidassa. Debyytti näyttikin alkavan negatiivisesti, kun Haka sai pallon maaliin jo 5. minuutin kohdalla. Juhlat eivät kuitenkaan kauaa kestneet, vaan maali hylättiin paitsiona. Tämän jälkeen puntit tasoittuivat selkeästi.

Jobinpostia saatiin jo 14. minuutin kohdalla, kun hetkeä aiemmin loukkaantunut Jusif Ali joutui tulemaan vaihtoon ja tilalle juoksi Didis Lutumba-Pitah. Huonot uutiset eivät loppuneet tähän. Parikymmentä minuuttia oli kellossa, kun Jani Bäckman pääsi lopettamaan hyvän hyökkäyksen. Hänen laukaus kuitenkin päin Hakalaa. Tästä hetki myöhemmin ja toinen pakotettu vaihto oli edessä. Tällä kertaa Wilfried Kanon joutui poistumaan ja tilalle tuli niin ikään debyytin tehnyt Emmanuel Ani.

38. minuutilla pelätty Haka-duo Lee Erwin – Logan Rogerson iski. Rogerson haastoi itse vahvasti oikealla laidalla ja pääsi keskittämään boksin sisältä etutolpalle, jossa Erwin oli terävin ja hän sijoitti pallon ohi Almeidan. Haka pääsi varkain johtoon. Ennen tätä ei juuri paikkoja ollut.

Toiselle puoliajalle tultiin hyvin samanlaisissa tunnelmissa kuin ensimmäiseltä lähdettiin. Haka piti enemmän palloa. HIFK:lla pallo poltteli ja joukkue sortui aivan liian helppoihin virheisiin ja menetyksiin. Paine Almeidan maalilla alkoi kasvamaan, mutta mies venyi upeisiin torjuntoihin. Aivan kaikkea ei hänkään torjunut.

68. minuutti kellossa ja Erwin voitti paitsioansan ja pääsi keskittämään aivan liian vapaasti oikealta laidalta maalille. Yhteisten pelien puute näkyi tässä maalissa. Almeida ja puolustus eivät kommunikoineet tarpeeksi hyvin ja lopulta kukaan ei palloon mennyt. Stavros Zarokostas sen sijaan meni. Röyhkeä meno palloon palkittiin maalilla ja HIFK kahden maalin takaa-ajoon.

HIFK:n kiri ei kuitenkaan alkanut juuri missään vaiheessa, vaan Haka oli joukkueista se, joka oli lähimpänä lisämaaleja. Vain Almeidan upeat ryöstöt ja torjunnat pitivät lukemat siedettävinä. HIFK saa olla tyytyväinen 0-2 tappioon, sen verran paljon virheitä tehtiin joukkueena. HIFK sai muutamia tilanteita aikaan, mutta järjestään ne kaatuivat huonoon suoritukseen tai ratkaisuun. Näin ollen konkreettisia mahdollisuuksia saada pelistä mitään irti oli lopulta vähän. Haka oli tänään parempi ja ansaitsi voittonsa.

Mixu Paatelainen oli ottelun jälkeen todella pettynyt ja turhautunut suoritukseen ja tulokseen.

– Emme ole sillä tasolla, jolla meidän pitäisi olla. Päästämme aivan liian helppoja maaleja aivan liikaa. Tämä on turhauttavaa.
Hakalla oli tänään enemmän laatua ja nopeutta. Valitettavasti meiltä ei löytynyt niitä tänään ollenkaan. Olemme harjoitelleet paljon hyökkäyspeliä ja pallon saamista hyökkäyskolmannekselle. Jostain syystä nämä pallot tulevat kuin seinästä takaisin omalle alueelle tällä hetkellä.

HIFK:n kausi jatkuu IFK Mariehamnin vieraana ensi viikolla.