Skip to main content

18.6.2022 HIFK – VPS, 1-5 (0-2), Veikkausliiga, Bolt Arena

Avauskokoonpanot:

HIFK: Beto; Mattila, Klinkenberg, Pipe, Nikki, Macario, Halme, Eremenko, Lutumba-Pitah, Tainio, Isaksson

VPS: Marttinen; Pikkarainen, Engström, Pitkänen, Sillah, Reid, Ahiabu, Lindeman, Pahkasalo, Yengi, Multanen

Maalit:

0-1 Pahkasalo A

0-2 Multanen K.

1-2 Macario

1-3 Morrissey S.

1-4 Morrissey S.

1-5 Hudd R.

 Puitteet Veikkausliigan ottelulle ei olisi voineet olla paremmat. Yötön yö, tunnelma täysin katossa ja yli 3000 katsojaa. Kaikki oli pedattu upealle urheilujuhlalle. Loppujen lopuksi vain yksi joukkue Töölössä sai juhlia, kun VPS haki HIFK:n kustannuksella 1-5 vierasvoiton. HIFK:n osalta tänään kaatui kaikki.

Ottelu alkoi tasaisena, VPS:n halliten ottelua lievästi kuitenkaan pääsemättä liian hyville maalipaikoille. Aleksi Pahkasalo pääsi ensimmäisen kerran kokeilemaan 8. minuutin kohdalla, mutta laukaus suuntautui yli maalin. Tästä alkoi HIFK:n kannalta synkkä kuuden minuutin jakso, jonka aikana VPS rankaisi kahdesti.

Ensiksi 13 minuuttia oli kellossa, kun VPS:n keskitys löysi takatolpalta Tete Yengin. Tämän puskun Beto vielä torjui, mutta ensimmäisenä paluupallossa oli Pahkasalo, joka sai pallon nikattua maaliin. Tästä vain kuusi minuuttia myöhemmin ja pallo oli jälleen HIFK:n maalissa. Tällä kertaa Kalle Multanen jakoi pallon hyvin laitaan ja jatkoi juoksuaan keskelle. Matala keskitys maalille ja Beto sai kätensä väliin, mutta Multanen oli terävimpänä paikalla ja sai pallon sohittua kiusallisen hitaasti maaliin. Näin VPS oli siirtynyt kahden maalin johtoon.

Puolen tunnin kohdalla VPS sai jälleen vaarallisen matalan keskityksen maalille. Pallo kimposi Nikin jalasta kohti maalia, mutta Beto reagoi väkevästi ja pelasti kotijoukkueen. Pahkasalo oli muutenkin vaarallinen ensimmäisellä jaksolla, kun 33. minuutin kohdalla hänen laukaus aiheutti jälleen ongelmia, mutta Beto torjui tämänkin. Ensimmäisen jakson loppuun Eremenko kaadettiin rangaistusalueella, mutta pilli ei soinut. Tauolle siirryttiin VPS:n 0-2 johdossa.

HIFK tuli vahvasti ja sisuuntuneena toiselle jaksolle. Ensimmäisen vartin aikana nähtiin vaarallinen kotijoukkue ja painostus meinasi tuoda tuloksen 58. minuutin kohdalla, kun Tainio pelasi pallon maalille. Mattilan pusku kuitenkin hieman yli maalin. 65. minuutin kohdalla Bolt räjähti huutoon. Jälleen upea keskitys maalille, josta oiva jatko kohti takatolppaa. Macario reagoi tilanteeseen parhaiten ja sijoitti pallon maaliin. Usko palasi kotijoukkueen sekä kannattajien keskuuteen.

Iloa ei kestänyt kuitenkaan kuin 8 minuuttia. Hetkeä aiemmin kentälle tullut Steven Morrissey päätti pilata juhlan ja teki kentällä hetken aikaa, mitä tahtoi. Ensiksi 73. minuutin kohdalla mies reagoi nopeinten kulmapotkun jälkeen pomppineeseen irtopalloon ja survoi pallon maaliin. Neljä minuuttia tästä ja sama mies jälleen asialla. HIFK antoi puolustuksessa aivan liikaa tilaa. Morrissey kuljetti pallon keskellä ja antoi vasemman jalkansa laulaa. Kierteinen veto yllätti Beton ja yhtäkkiä tilanne oli jo 1-4. Viimeinenkin toive kiristä kariutui viimeistään tähän.

VPS ei kuitenkaan ollut vielä valmis. Vasta 17-vuotias Roni Hudd pääsi vielä kurittamaan kotijoukkuetta. Hudd reagoi hyvin syöttöön keskelle, joka katkaistiin ja laukoi vihaisen volleyn kohti maalia. Beto ei ehtinyt reagoida laukaukseen tarpeeksi nopeasti, vaan pallo jo viidennen kerran HIFK-maaliin.

VPS oli tänään tyly vieras isolla T:llä. HIFK:n surmaksi tänään muodostui kaksi lyhyttä jaksoa ottelussa. Ensimmäisen jakson kuusi minuuttia ja toisen jakson kymmenen minuuttia. Tänä aikana VPS pelasi hurmiossa ja heillä onnistui kaikki, kun taas HIFK:lla ei mikään. Vieraat ansaitsivat kyllä voittonsa tänään, mutta tasoero ei lukemien mukainen tänään kuitenkaan ollut. HIFK:lla oli hyvä alku toiselle jaksolle, mutta vain osa pelistä ei riitä tällä tasolla, jos mielii otteluita voittaa.

Tänään ei tosiaan jäänyt kuin luu käteen ja jälkipolville ei mitään positiivista kerrottavaa. Ainoana positiivisena asiana voikin mainita HIFK:n kannattajat, jotka läpi ottelun pitivät kauden parasta meteliä. Tuki läpi ottelun ja sen jälkeen oli ihailtavaa. Valitettavasti tulos oli kaikkea muuta kuin mairitteleva ja tämä jätti ison kolhun muuten upealle tapahtumalle. Jatkoa ajatellen jäi paljon mietittävää. Jostain se voitto pitää ottaa, tänään ei vain ollut sen aika.