Skip to main content

Ke 22.6. klo 18.00 Ilves – HIFK, Ratinan Stadion, Veikkausliiga

HIFK:n Veikkausliigan kausi jatkuu yöttömän yön -taistelun jälkeen Tampereella keskiviikkona, kun Röda matkustaa Ilveksen vieraaksi Ratinalle. Kauden avausvoiton metsästys jatkuu vaikeassa vieraspelissä, sillä kotijoukkue ei ole hävinnyt kotonaan kuin kerran tällä kaudella. Motivaation puutteesta ottelussa ei varmasti jää vajaaksi, nähtäväksi jääkin, onnistuuko kasvojenpesu VPS-ottelun jälkeen kunniakkaasti.

HIFK kärsi kotonaan viikonloppuna todella kirvelevän tappion, kun VPS kävi hakemassa vierasvoiton yöttömän yön -tapahtumasta lukemin 1-5. Ottelun jälkeen koettiin kuitenkin voimaannuttavia hetkiä, kun kannattajat tukivat joukkuettaan mitä upeimmin, vaikka hetket ovat tällä hetkellä vaikeita. Nyt tuon tuen siivittämänä joukkueen onkin aika matkustaa Tampereelle, jossa kauden avausvoiton metsästys jatkuu. Helppoa urakasta ei varmasti ole tulossa, sillä Ilves on tällä kaudella ollut yksi parhaista kotijoukkueista. Joukkue majailee sarjassa sijalla 6. Huomionarvoista onkin, että joukkueen 15 pisteestä 12 on tullut juuri kotona.

Joukkue on sekoitus nuoruutta ja kokemusta. Tästä todisteena muun muassa sisäisen maalintekijätilaston nimet, joissa kärjessä ovat HJK-laina Kai Meriluoto sekä KuPS:ista Ilvekseen siirtynyt kokenut Petteri Pennanen. Ilves on tasapainoinen joukkue, mutta tällä kaudella se on sortunut myös ailahtelevuuteen, etenkin vieraissa. Lisäksi muun muassa Cupissa tuli lähtö omalle kakkosjoukkueelle, joten joukkueen päivän vire on hyvin ratkaisevassa asemassa, kun pisteitä lähdetään jakamaan.

HIFK:n orastavan piristynyt putki sai kolauksen VPS:ää vastaan. On kuitenkin huomioitava, että lukemat tässä ottelussa eivät olleet koko totuus ottelun kulusta. Etenkin toisen puoliajan alku oli vahva Rödalta. Ilvestä vastaan korostuu etenkin kaksi asiaa: Ratinan luonnonnurmi, joka asettaa omat haasteensa sekä lyhyet ajanjaksot ottelun sisällä, jotka täytyy vain selvittää tavalla tai toisella. Mikäli joukkue saa pienet virheet minimiin ja jatkaa samalla tavalla kuin lauantaina toinen puoliaika alkoi, on joukkueella paikkansa iskeä.

Jalkapallo on siitä mielenkiintoinen laji, että mitä tahansa voi tapahtua. Avausvoitto on tulossa, ennemmin tai myöhemmin. Olkoonkin, että vastassa on erittäin kova kotijoukkue niin otteluun on lähdettävä ennakkoluulottomasti. Puolustuksen toimivuus on avainasemassa myös huomenna. Hiljalleen myös pelaava kokoonpano HIFK:n osalta on asettunut uomiinsa. Tämä on positiivinen signaali, sillä jatkuvat muutokset eivät helpota asiaa. VPS-pelissä etenkin Macario Hing-Clover sai luotua uhkaa myös ylöspäin ja Jukka Halme jaksoi taistella läpi ottelun. Heistä on hyvä ottaa mallia myös huomenna.

Vaikka Ilves kaikilla mittareilla lähteekin otteluun ennakkosuosikkina, on molemmilla saumansa ottelussa. Ilvestä vastaan on osoitettu sen puolustuksen haavoittuvuus läpi kauden ja vaikka hyökkäys on ollut tehokas niin tilaa on myös omassa päässä. Tämän HIFK tulee hyödyntää huomenna. HIFK on osoittanut, että siltä löytyy vastahyökkäysuhkaa ja Ratinan iso koko tulee varmasti auttamaan transitiovaiheessa paljon. Joskus on niin, että vaikeiden otteluiden jälkeen näyttöhalut moninkertaistuvat ja jos pelaajien ilmeitä tulkitsi oikein Töölössä lauantaina, niin tämä joukkue on motivoitunut ja palaa halusta näyttää paljon parempaa. Huomenna nähdään, murtuuko voitoton putki ja onnistuuko kunnian palautus.

Ilves – HIFK, Ratinan Stadion 22.6. klo 18.00, otteluun toivotaan mahdollisimman isoa vieraskannattajien määrää joukkueen tukemiseksi. Ottelun näkee tietenkin myös Ruutu+-palvelusta. Lähetys Ruudussa alkaa 15 min ennen klo 17.45.