Skip to main content

29.6.2022 PK-35 – HIFK 2-2 (0-2) rp. 4-5, Suomen Cup, MagneCit Arena

Avauskokoonpanot:

PK-35: Zbinden; Adam, Hänninen, Isotalo, Jama, Koskinen, Kuusijärvi, Markhiyev, Medina, Nevalainen, Terävä

HIFK: Beto; Ali, Eremenko, Macario, Kanon, Klinkenberg, Kujanpää, Lutumba-Pitah, Nikki, Pipe, Puro

Maalit:

21´ 0-1 Pipe S.

43´ 0-2 Kujanpää A.

73´ 1-2 Beyai M.

84´ 2-2 Tainio T.

 Cup-draamaa ei totisesti puuttunut Pihlajamäessä, kun PK-35 ja HIFK ottivat yhteen helteisessä puolivälieräkamppailussa. Loppuunmyyty MagneCit Arena sai lopulta todistaa vaiherikkaan ja moniulotteisen kamppailun välieräpaikasta. Lopulta joukkueet erotti vain yksi ainoa epäonnistunut rangaistuspotku. HIFK:n Cup-taivalta voisi kuvailla ensiksi 90 minuuttia ja sitten rankkareilla jatkoon. Tänään oli kuitenkin mahdollisuus ratkaista ottelu jo aikaisemmin…

Sarjatasoero ei totisesti näkynyt ottelun alussa, sillä PK pelasi todella ennakkoluulottomasti aivan alkua pois lukien. HIFK taasen pyrki kontrolloimaan peliä ja prässäämään PK:n puolustusta ylhäältä asti. Tämä toikin tulosta ajoittain, mutta vaaralliset paikat loistivat poissaolollaan. Ali meinasi vartin kohdalla päästä kahdesti paikkaan, mutta Zbinden maalillaan oli valppaana. 21. minuutti toi kuitenkin helpotusta HIFK:n iltaan.

HIFK onnistui riistämään pallon keskialueella ja tästä alkoi nopea vastahyökkäys. Lutumba-Pitah teki hyvän pystyjuoksun ja tämä myös käytettiin hyväksi. Nopea kääntö keskelle, jossa 2 vs 2-tilanne. Pallo tulee ensimmäisten pelaajien läpi ja takatolpalla Pipe Saez ensimmäisenä. Tämä onnistui sijoittamaan varmasti pallon maaliin ja HIFK johti ottelua. Maalin jälkeen HIFK sai lisää virtaa, mutta PK puolusti hyvin.

36. minuutilla meinasi kuitenkin käydä lapsus, kun HIFK karkasi 2 vs 1-hyökkäykseen. Alin ratkaisu oli kuitenkin itsekäs ja hän laukoi itse. Laukaus ohi vasemmalta. Kaksi minuuttia myöhemmin Miguel Medina oli pahanteossa ensimmäistä kertaa. Kaksi oivaa yritystä, joista toisen Beto onnistui torjumaan ja toisessa Medina sai pallon jo tolppaan asti. Myrskyvaroitus PK:lta, joka johti siihen, että kotijoukkue painosti päälle kovaa seuraavat hetket. Kesken painostuksen iski kuitenkin vieraat.

Klinkenbergin pitkä pallo löysi laidaltaan Macarion, joka oli ajoittanut juoksunsa upeasti. Tämä sai pallon haltuunsa ja sai keskitettyä loistavasti maalille. Sieltä pallo löysi Aatu Kujanpään, joka jatkoi pallon ilmasta voimalla verkkoon ja HIFK karkasi näin kahden maalin karkumatkalle. Terävä isku kesken pallonhallinnan ja tauolle mentiin lopulta 0-2 lukemissa.

Toiselle jaksolle osat muuttuivatkin sitten kokonaan. PK tuli aivan erinäköisenä kentälle takaisin ja otti komennon ottelusta täysin itselleen. HIFK sai tilkittyä välinsä ensimmäiset 10 minuuttia, mutta sitten alkoi tapahtua. Ensiksi Adam taisteli loistavasti pallon päätyrajalta peliin, josta pallo löysi Medinan. Tämän kolmas yritys ottelussa ei vieläkään osunut, vaan pallo hieman ohi maalin. Seuraavat 20 minuuttia HIFK ei oikeastaan päässyt edes kunnolla hyökkäämään, paitsi kerran. Muutoin PK määräsi tahdin ja tempon ja sitä kautta loi koko ajan vaaraa vieraille. Lopulta paine kasvoi vain liian suureksi ja vääjäämätön tapahtui.

73 minuuttia kellossa ja pallo kierrätettiin laitaan Tykkyläiselle. Tämä kavensi hieman keskelle ja laittoi millintarkan keskityksen maalin eteen, jossa Beyai ensimmäisenä. Beyai sai rintansa palloon ja siitä se kimposi maaliin etutolpalta ohi hölmistyneen Beton. Hyvä pistohyökkäys ja PK-35 oli tullut mukaan peliin myös tuloksen puolesta. Viimeinen vartti tuli olemaan pitkä vieraille.

Sitä se todellakin oli. Ensiksi Aaltonen oli erittäin lähellä maalintekoa, mutta tämän laukauksen pilkun kohdilta Beto onnistui vielä torjumaan. Seuraavaa ei. Kulmapotkusta Markkanen purki pallon pois boksista, josta se kuitenkin palautettiin heti boksiin. Aaltonen sai puskettua pallon Tainiolle, joka oli vapaana 10 metrissä. Laukaus oli tarpeeksi terävä, eikä Beto onnistunut torjumaan, vaikka saikin kätensä väliin. Näin PK-35 oli tullut tasoihin ottelussa ja ennen kaikkea täysin ansaitusti. Sen verran vakuuttava toinen jakso oli ollut punamustilta, eikä HIFK:n puolustus vain riittänyt täyttä aikaa. Loppupeli pelailtiin loppuun, kun rankkarit lähestyivät. Cupin kolmas rangaistuspotkukilpailu oli edessä.

Rankkarit ovat aina rankkarit. Vaikka kuinka niitä harjoittelisit niin ovat ne aina oma tilanteensa. Jonkun on aina oltava se epäonninen ja tänään tuon viitan sai ex-HIFK Pauli Kuusijärvi. Hänen ensimmäinen laukauksensa jäi heppoiseksi ja Beto kävi poimimassa sen alakulmasta. Ei auttanut enää, vaikka kaikki muut saivatkin pallon maaliin, kun täydellisiä rankkareita pitkin Cupia esittänyt HIFK jatkoi kliinistä työskentelyään 11 metristä. Tällä kaudella kolme rankkarikisaa ja kaikki ovat onnistuneet joka kerta. HIFK:ta vastaan ei halua joutua rankkareille. Lopulta vain yksi epäonnistuminen erotti muuten hyvin tasaiset kaksi joukkuetta, joista kumpi tahansa olisi ansainnut paikan välieriin. Tällä kertaa sen paikan otti HIFK, vaikka isännät taistelivat loppuun asti. Täpötäysi stadion sai draamaa koko rahan edestä ja tässä ottelussa tiivistyi Cupin henki täydellisesti. HIFK rankkareilla jatkoon kohti välieriä toista kertaa seuran historiassa. Vastustaja arvotaan myöhemmin.