Skip to main content

Viime päivinä HIFK:n ympärillä on kuhissut muista kuin pelillisistä syistä. Näistä huolimatta lauantaina pelataan taas. Jo ennakkoon keskustelua herättänyt keskiyön ottelu VPS:ää vastaan on vihdoin täällä, kun HIFK isännöi vaasalaisia klo 23.00 alkavassa Veikkausliigan ottelussa. Poikkeuksellinen alkamisaika asettaa omat haasteensa, mutta Röda on valmis hakemaan kauden avausvoittonsa huomenna Boltilla. 

HIFK lähtee otteluun suhteellisen hyvistä asemista. Lyhyt kevättauko teki joukkueelle hyvää ja tästä osoituksena kiihkeän taistelun jälkeen jatkopaikka Cupissa IFK Mariehamnin vieraana. Menestys sillä saralla toimii varmasti mielialan nostajana myös Liigaa ajatellen. Toisaalta viime päivien uutiset eivät varmasti voi olla näkymättä jollain tavalla. Millä tavalla joukkue pystyy käsittelemään uutisia ja miten ne vaikuttavat esitykseen? Kentän ulkopuoliset asiat ovat erikseen, pisteet jaetaan kentällä. Nyt jos koskaan, olisi kauden avausvoiton aika, jotta kelkan saisi käännettyä ja taistelu jatkuisi.

Vieraaksi tulevan VPS:n kausi on ollut vuoristorataa. Alkuun kausi otti lentävän lähdön ja mukana oli myös 0-5 vierasvoitto Lahdesta. Tämän jälkeen joukkue on kuitenkin voittanut vain kaksi ottelua ja hävinnyt viisi. Huomionarvoista on se, että VPS:n voitot ovat kaikki tulleet vieraissa. Lisäksi, kun maanantaina tuli lähtö Cupista HJK:ta vastaan rankkareilla, on joukkueella nyt kasvojenpesun paikka. VPS haluaa myös varmasti katkaista ailahtelevat esitykset ja jatkaa Liigassa voittojen tiellä viime kierroksen Mariehamn voiton jälkeen.

Joukkueet eivät ole kohdanneet toisiaan sitten kauden 2019, jonka päätteeksi VPS putosi Ykköseen ja josta se nousi takaisin Liigaan täksi kaudeksi. Näin ollen verrokkia viime otteluista on turha katsella, koska joukkueet ovat tästä muuttuneet paljon. Huomioitavaa on kuitenkin se, että viisi viimeisintä kohtaamista ovat kaikki päättyneet maalin erolla. Tasaista ottelua on siis varmasti huomennakin luvassa Boltilla. Poikkeuksellinen alkamisaika tarkoittaa myös erilaista valmistautumista otteluun. Nähtäväksi jääkin, kumpi on valmiimpi, kun ottelu alkaa klo 23.00.

VPS sai jobinpostia tauon aikana, kun joukkueen kulmakivi Sebastian Strandvall loukkaantui ja on koko loppukauden sivussa. Tulivoimaa joukkueesta löytyy silti. Aussikärki Tete Yengi sekä Kalle Multanen luovat pelkoa vastustajilleen. HIFK on kuitenkin kehittänyt etenkin puolustuspelaamistaan viime peleissä, eikä vastustajille siunaudu kovinkaan monta hyvää maalipaikkaa per ottelu. On oletettavaa, että pallon hallinta ajautuu kuitenkin vieraille huomenna, joten voiton avaimet HIFK:n osalta nojaa vastahyökkäyksiin sekä tiiviiseen puolustamiseen.

Etenkin maalivahti Beto on monessa ottelussa ollut suurin syy siihen, miksi HIFK taistelee ottelusta toiseen pisteistä. Hänen huippupeliään tarvitaan jälleen huomenna. Lisäksi HIFK:n tulee saada hyökkäyksiensä päättämiseen lisää varmuutta. Tarvittavat paikat joukkue kyllä onnistuu luomaan, mutta viimeinen ratkaisu on ollut Liigan puolella usein liian heikko. Vastuunkantajia on löydyttävä myös hyökkäyksestä, jotta otteluita pystyy voittamaan. Olisiko huomenna kenties Eero Markkasen, Didis Lutumba-Pitahin tai Jusif Alin aika nousta sankariksi?

Varmaa on lopulta vain se, että nyt jo kohtuuttoman suureksi henkiseksi lukoksi kasvanut voitottomuus täytyy saada katkaistua tavalla tai toisella. Joukkue on kykeneväinen otteluita voittamaan, se on tarpeeksi laadukas saamaan tuloksia otteluista. Tällä hetkellä kyse on enemmän henkisistä asioista. Ensimmäisen voiton saaminen on tällä hetkellä kentällä tapahtuvissa asioista se kaikista tärkein.

Yötön yö, keskiyö, hämärtyvä kesäilta. Ottelu, jota pelataan kahden vuorokauden aikana. Puitteet eivät otteluun voisi olla paremmat. Toivotaan lisäksi, että uniikki tilaisuus siivittää Rödan kauden avausvoittoon Liigan puolella myös.

Liput otteluun löydät tutusti osoitteesta https://www.lippu.fi/artist/hifkfotboll/hifk-fotboll-2022-3086978/. Mikäli et otteluun pääse, voi seuraa silti tukea ostamalla lipun ja esim. lahjoittamalla sen eteenpäin. Lipun ostamisen lisäksi ottelu näkyy tutusti Ruudussa. Ruudun lähetys alkaa 15 min ennen ottelua klo 22.45.