Skip to main content

Ma 13.6.2022 klo 19:30, IFK Mariehamn – HIFK, Suomen Cup, Wiklöf Holding Arena

Maaottelutauko on vietetty ja Suomen Cup jatkuu pienen tauon jälkeen. HIFK:lle arvottiin vastaan IFK Mariehamn, joten kauden toinen Kamratmöte on edessä Wiklöf Holding Arenalla. Panoksena ottelussa paikka puolivälieristä, jossa vastaan asettuisi voittaja ottelusta PK-35 – SalPa. Kauden ensimmäinen kohtaaminen päättyi pistejakoon Töölössä ja tänään tiedossa on tulos tai ulos -ottelu.

HIFK:n pienehkö alkukesän tauko toukokuun lopun Honka-ottelusta tulee tänään päätökseen, kun joukkue on matkustanut Maarianhaminaan paikallisen IFK:n vieraaksi. Joukkue pääsee otteluun iskukykyisenä, sillä tauko otteluista ja keskittyminen harjoitteluun ja valmistautumiseen takaavat lupaavat lähtökohdat otteluun. Varmuudella kokoonpanosta on sivussa vain Wilfried Kanon, joka on Norsunluunrannikon maajoukkueen mukana. Cupissa HIFK:lla on muutoinkin sujunut mallikkaasti, joten myös moraali ennen ottelua on varmasti korkealla. Paikka jatkossa motivoi enemmän kuin tarpeeksi.

Suomen Cup on edennyt jo neljännesvälierävaiheeseen ja matkalla kohti Olympiastadionin finaalia on vielä kolme ottelua. Niistä ensimmäiseen vastaan asettuu Grönvitt. Mariehamnin Cup-taival on ollut vakuuttava – kolme ottelua ja nolla päästettyä maalia. Matkalla tähän pisteeseen ovat kaatuneet Ykkösen PIF (0-3), Kolmosen FC Åland (0-6) sekä Kakkosen EPS (0-3). Näin ollen myös heidän vastus koventuu nyt, kun he kohtaavat ensimmäisen liigajoukkueen tämän vuoden Cupissa.

Samaan aikaan HIFK:n tie tähän vaiheeseen on myös ollut vakuuttava. Cupissa ovat kaatuneet Nelosen SUMU (0-10), FC Honka (1-1, rp. 4-3) sekä Kolmosen Sexypöxyt (0-7). Cupissa molempien taival on ollut lennokasta, mutta Liigassa kummankaan alkukausi ei sujunut odotusten mukaisesti. HIFK:n toukokuu osoitti kuitenkin elpymisen merkkejä ja lupauksia paremmasta. Samaan aikaan Mariehamn ei ole myöskään onnistunut kotimaisessa Liigassa voittamaan kuin yhden ottelun. Cupin väännöllä on siis jatkopaikan lisäksi molemmille valtava moraalinen panos, josta olisi hyvä ammentaa kohti jatkuvaa liigakautta.

Grönvittin paras maalintekijä on ollut Felipe neljällä maalilla, kun taas HIFK:n maalintekijät ovat jakautuneet huomattavasti useammalle pelaajalle. Tämä lupaa hyvää ennen kaikkea laajuuden puolesta, koska useasta pelaajasta on ratkaisijaksi. Joukkueen tulee kuitenkin olla varautunut etenkin Maarianhaminan nopeiden laitureiden kanssa, jotka haastavat todella hanakasti. Näihin lukeutuvat Felipe sekä , joka edellisessä kohtaamisessa otti ulosajon, kun joukkueet Boltilla kohtasivat.

HIFK:n kokoonpano elää varmasti vielä ennen ottelua, mutta joukkueesta löytyy nälkää myös hyökkäyssuuntaan. Etenkin Didis Lutumba-Pitah on Cupissa ollut nälkäinen. Viime otteluissa Liigassa HIFK on kyennyt luomaan tarpeeksi paikkoja otteluiden voittamiseenkin, mutta viimeistely on ontunut. Mikäli tuo asia saadaan korjattua tänään, on HIFK:lla kaikki voiton avaimet käsissään. Peliesitykset ovat parantuneet ottelu ottelulta.

Cupin suola onkin siinä, että kyseessä onkin yksittäinen ottelu. Aikaisemmilla peliesityksillä ja tuloksillä ei ole mitään merkitystä, kun pelataan kerrasta poikki -systeemilla. Vain päivän kunto ratkaisee ja se, kumpi onnistuu pelaamaan ehjemmän 90-minuuttisen.

Paikan päälle Maarianhaminaan voitaneen odottaa suurilukuistakin yleisömäärää. Laivareissu saarelle houkuttelee varmasti faneja Helsingistä ja kotiyleisö saanee tuekseen ainakin paikallisia junioreita, sillä perinteinen Ålandia Cup pelataan samaan aikaan Cupin ottelun kanssa. Cup-ilta – kaunis kesäilta, mitä muuta maanantailta toivoisikaan. Kamratmöte – vain voittaja jatkaa.

Ottelua voi seurata ennen kaikkea paikan päällä Maarianhaminassa Wiklöf Holding Arenalla klo 19:30 alkaen. Lisäksi ottelu näkyy tuttuun tapaan Ruudusta. Ruudun lähetys alkaa 10 min aikaisemmin klo 19:20. Tsemii Röda!