Skip to main content

 Suomen Cup on edennyt jo puolivälierävaiheeseen ja nyt pelataan paikasta neljän parhaan joukossa. HIFK:lle arvottiin vastustajaksi Ykkösen PK-35. Näin ollen ’’Röda’’ matkustaa vierasotteluun Pihlajamäen Magnecit Arenalle. Lisämaustetta jatkopaikan lisäksi tuo PK:n rosterin useiden pelaajien HIFK-taustaisuus. Tämä lisää ottelun ennakko-odotuksia entisestään. Huomenna selviää, kumpi seuroista jatkaa Cupin välieriin.

 Keskiviikkona 29.6. pelataan isoista asioista, kun Pihlajamäen ylpeys PK-35 kohtaa Töölön punaiset, HIFK:n. Kummallekin joukkueelle Cup on jo nyt ollut menestys ja paikka auringossa ja Olympiastadionin finaalissa on enää kahden voiton päässä. Ottelu päästään pelaamaan suunnitelmien mukaisesti Pihlajamäessä, vaikka lieviä kysymysmerkkejä tämän yllä olikin. Vajaat tuhat katsojaa vetävä Magnecit Arena on varmasti tupaten täynnä, kun nämä kaksi seuraa iskevät yhteen keskiviikkoiltana.

PK-35:n tie tähän pisteeseen on ollut seuraava. Ensiksi kaatui Kolmosen EsPa lukemin 0-4. 5. kierroksella kaatui Toukolan Teräs (3.div) lukemin 0-4. 6.kierroksella Kakkosen Ilves-Kissat lyötiin maanrakoon lukemin 2-7. Edellisellä kierroksella oli PK:n selkeästi vaikein ottelu tuloksellisesti, kun Kakkosen SalPa kaatui vaivoin 1-0. Neljä voittoa ovat taanneet paikan puolivälieriin, jossa vastaan nyt siis HIFK. Jos Cupissa on sujunut niin samaa ei voi sanoa Ykkösen runkosarjan osalta.

Päävalmentaja Kim Raimin johdolla joukkue on onnistunut keräämään 11. ottelusta 7 pistettä. Tällä löytyy paikka sarjan toisiksi viimeisenä juuri ennen Pargas IF:ää. Voitot ovat myös sarjassa karttaneet punamustia, kun kasassa on vain yksi voitto. Näin ollen Cup on ollut selkeästi sopivampi PK:lle ainakin tähän saakka, mutta nyt vastus kovenee kertaheitolla myös heille. Ensimmäistä kertaa tämän vuoden Cupissa PK ei lähde otteluunsa ennakkosuosikkina. Nähtäväksi jää, miten tämä näkyy heidän ottelussaan.

HIFK sen sijaan sai vihdoin kaipaamansa voiton myös Liigan puolella, kun Ilves kaatui kauden ehkä dramaattisimman ottelun jälkeen Jusif Alin maalilla 0-1 HIFK:lle. Tämä ei voi olla näkymättä otteissa myös huomenna, sillä myös edellinen Cupin ottelu kääntyi vaikeuksien kautta riemukkaaseen voittoon. IFK Mariehamn kaatui vieraskentälle tiukan puolustuskamppailun jälkeen voittoon rangaistuspotkuilla. Nämä kaksi yksittäistä tulosta ovat tehneet henkisesti paljon hyvää ja HIFK on valmis myös huomenna. Lähtökohtaisesti HIFK tulee olemaan hallitsevampi osapuoli ja lähteekin otteluun lievänä ennakkosuosikkina. On mielenkiintoista nähdä, miten se heijastuu joukkueen esityksessä, kun tässä ottelussa lähtökohtaisesti ei tarvitse vain puolustaa. Mixu Paatelaisen työkalupakista löytyy varmasti eväät myös tähän.

PK:lla on riveissään useita entisiä HIFK-pelaajia, jotka ovat tähtirintoja edustaneet niin Liigassa kuin Ykkösessäkin. Nimet, kuten Esa Terävä, Matias Hänninen sekä Pauli Kuusijärvi ovat varmasti tuttuja, joka ikiselle HIFK:n kannattajalle. Tämäkin lisämauste kasvattaa varmasti ottelun tunnelmaa, ennakko-odotuksia sekä sähköisyyttä. Myös PK-35:n valmentajana toimii HIFK:n entisiä pelaajia, kun taustajoukoista löytyy Tomi Maanoja. Tietoa PK:lta siis varmasti löytyy – etenkin HIFK:n kulttuurista ja Stadin Kingeistä, joita odotetaan useita kymmeniä paikalle otteluun.

Joka ikinen PK:ssa haluaa varmasti napata HIFK:n päänahan ja varmistaa Ykkösen seurana paikan välieristä. HIFK taas haluaa varmasti jatkaa orastavaa, positiivista putkeaan PK:n kustannuksella. Panoksia ottelusta ei puutu. Vain voittaja jatkaa. Taustoitus on tehty – joukkueet, olkaa hyvä!

Suomen Cupin puolivälierä PK-35 – HIFK, MagneCit Arena, 29.6. klo 19:00. Tervetuloa seuraamaan ottelua paikan päälle Pihlajamäkeen. Ottelua voi myös seurata tuttuun tapaan Ruudusta. Ruudun lähetys ottelusta alkaa klo 18:50.