Skip to main content

Avoin kirje HIFK:n ystäville ja HIFK -perheelle;

Kulunut kevät on ollut IFK:n Veikkausliiga-joukkueellemme poikkeuksellisen haasteellinen, erityisesti taloudellisesti. 

Koronan jälkeinen kuluttajakäyttäytyminen ei ole palautunut ennustetusti tasolle, mitä koimme ennen pandemiaa. Tämä on näkynyt erittäin vaisuna lipunmyyntinä otteluissamme. Olemme noin 40% jäljessä lipunmyynnissä verrattuna aikaan ennen pandemiaa. 

Myös urheilullinen menestys kentällä on antanut odottaa itseään vielä Veikkausliigassa. Sen suhteen uskomme ei kuitenkaan ole horjunut, Mixu Paatelaisen johdolla tehty työ joukkueen parissa on erittäin korkealla tasolla. Konkreettinen näyttö tästä on joukkueen upea eteneminen kahdeksan joukkoon Suomen Cupissa. Joukkueen ja staffin asenne on ollut loistava. 

Uudet omistajat pääsivät toden teolla kuromaan takamatkaa kiinni tammikuun lopussa, jolloin tilanne oli jo erittäin hankala. Takamatkan kurominen umpeen ilman laajan joukon samanaikaista panosta on osoittautumassa ylivoimaiseksi. Juuri kun keskustelut alkoivat etenemään, Ukrainan sota laittoi keskustelut poikki lähes kaikkien yrityskumppanien kanssa. Myös suuri osa uusista sijoittajakeskusteluista loppui siihen.

Olemme taloudellisesti saavuttaneet pisteen, missä olemme erittäin vakavan tilanteen edessä. On sanottava ääneen, että Veikkausliiga-kauden jatkamiseksi vielä heinäkuussa tarvitsemme apuanne ja panostanne, hyvät HIFK:n ystävät ja HIFK-perheen jäsenet.

Olemme yhtiökokouksen jälkeen käyneet keskusteluita lukuisten sijoittaja-kandidaattien kanssa, mutta valitettavasti nämä keskustelut eivät ole johtaneet toivottuun lopputulemaan. Nyt johtamani sijoittajaryhmä on tilanteessa, että keinot ovat loppu, eikä meillä ole mahdollista jatkaa seuran rahoittamista eteenpäin.    

Koko HIFK:n sielu lepää sen yhteisössä. Ilman yhteisöä emme ole mitään. Ja juuri tämä yhteisö, mikä muodostuu faneista, osakkaista, junnuista, sisar-lajeista ja kaikista muista sidosryhmistä, on se voima, minkä avulla uskomme pääsevämme eteenpäin.

Mikä olisi paras keino pelastaa meille kaikille niin rakas seura? Tulla peleihin paikalle, ostaa pääsylippu ja tukea tätä, luonnollista kautta, seuraa olemaan olemassa jatkossakin. Lauantaina vastaan tulee yöttömän yön matsissa VPS, sen jälkeen Ilves ja Haka sekä Inter. 

Tavoitteemme on myydä seuraavaan neljään kotiotteluumme 20 000 lippua. Meillä on yli 800 osakkeenomistajaa, seurassamme 8 000 jäsentä ja lukematon määrä muita jalkapallon ja HIFK:n ystäviä. Tavoite ei siis ole mahdoton: yhteisömme avulla se on tehtävissä. Tehdään tämä yhdessä, niin saamme jatkettua upean seuramme tarinaa eteenpäin. Liput voi ostaa osoitteesta: HIFK FOTBOLL 2022 – osta viralliset liput | lippu.fi

Luonnollisesti yrityskumppanituotteemme, kuten otteluisännyydet, aitiovuokraukset ja näkyvyyspakettimme ovat ostettavissa, kuten normaalisti.

Pyydämme siis sinua ostamaan lippuja otteluihimme itsellenne, perheellenne, ystäville, asiakkaillenne tai vaikka henkilöstöllenne jo kesäkuussa ja näyttämään tukesi joukkueellemme. 

Näytetään yhdessä, mitä HIFK merkitsee!

Kunnioittaen,

Heikki Pajunen

Puheenjohtaja

HIFK Fotboll Ab