Skip to main content

HIFK:n kolmen ottelun viikko saa päätöksensä sunnuntaina, kun kauden toinen Metroderby Honkaa vastaan pelataan Bolt Arenalla klo 16 alkaen. Ottelu on samalla viimeinen molemmille ennen maaottelutaukoa. Panoksena molemmille joukkueille tärkeät pisteet oman sarjasijoituksen kannalta.

Stadi vastaan Espoo osa 2. HIFK isännöi Honkaa sunnuntain Veikkausliigan ottelussa, kun Honka saapuu Tapiolasta vierailulle. HIFK pyrkii avaamaan kauden voittotilastonsa kauden 9. ottelussa ja se olisi henkisesti tärkeä ennen maaottelutaukoa. Samalla Honka pyrkii palaamaan voittojen teille muutaman ottelun jälkeen, jotta sarjan kolmostila olisi heidän ennen taukoa.

Kauden ensimmäinen Metroderby joukkueiden välillä pelattiin Suomen Cupin 4. kierrokselle ja silloin HIFK oli vahvempi rangaistuspotkujen jälkeen. Vahva esitys Myyrmäessä antaa uskoa kotijoukkueelle siitä, että kauden toinen päänahka Hongasta olisi myös mahdollista saada Liigan puolella. Honka on vahvan alkukauden jälkeen menettänyt viimeisissä otteluissa tärkeitä pisteitä, kun ensiksi joukkue hävisi Oululle 2-1 ja viime kierrokselle se nyhjäsi 0-0 tasapelin Ilvestä vastaan kotonaan. Samaan aikaan HIFK hävisi kahden tasapelin jälkeen KuPS:ille viime kierroksella 0-1.

Molempien peli on kauden edetessä löytänyt uomiinsa ja Cupin ottelusta on turhaa vetää sen syvällisempiä johtopäätöksiä sen suhteen, millainen ottelu huomenna on tulossa eteen. Honka tullee kuitenkin erittäin revanssinnälkäisenä otteluun ja haluaa varmasti HIFK:n päänahkan tällä kertaa. HIFK kykenee kuitenkin lähtemään otteluun henkisesti valmiina ja virettä helpottamaan, se otti rutiinivoiton Cupissa torstaina Sexypöxyjä vastaan. Maalinteko on viime otteluissa ollut vaikeaa, vaikka peliesitykset ovatkin olleet lupauksia herättäviä viime aikoina. Seitsemän tehtyä maalia torstaina avasi varmasti henkisiä lukkoja sen suhteen.

Helppoa ottelua ei kuitenkaan huomisestakaan ole tulossa. Honka luottaa omaan pallon hallintaansa ja siihen, että se hallitsee kenttätapahtumia. HIFK:n vastahyökkäyspelaaminen nouseekin isoon rooliin huomenna. Paikkoja joukkue on edellisissä otteluissaan onnistunut luomaan enemmän kuin tarpeeksi, joten huomenna on paljolti kiinni siitä, kuinka hyökkäykset onnistutaan viimeistelemään. Puolustus on parantanut ottelusta toiseen ja sen tiiveys oli jo viime ottelussa hyvää. KuPS:in ainoa maali oli yksittäinen virhe joukkueelta, mutta muutoin HIFK kykeni pitämään KuPS:in aisoissa. Väkevä esitys kuopiolaisia vastaan luo uskoa siitä, että saman voi toistaa myös Honkaa vastaan.

Joukkueen terveystilanne myös helpottuu. Cupin ottelussa kentällä kävi jo muun muassa Daan Klinkenberg sekä Jukka Halme, jotka olivat loukkaantumisten takia sivussa. Muista pelaajista Didis Lutumba-Pitah sekä Jusif Ali muiden muassa ovat piristäneet otteitaan ottelu ottelultaan. Joukkue on nälkäinen ja enemmän kuin valmis ottamaan kauden avausvoittonsa ja viime aikaiset peliesitykset ja pelaajien keskittynyt asenne kielivät siitä, että sen saavuttaminen on vain ajan kysymys.

Joukkueiden viisi viimeistä ottelua kaikki kilpailut mukaan lukien ovat HIFK:n kannalta kaunista luettavaa. 4 voittoa ja yksi tasapeli. Jonkinlainen henkinen etulyöntiasema voitaneen siis antaa HIFK:lle. Ainakaan katsomosta henkinen etu ei jää kiinni, sen verran upeasti Klacken ja Kingit ovat tukeneet ja kannustaneet joukkuetta, vaikka tulokset eivät ole haluttuja ole olleet. Pelaajien tuntemuksista voi kuitenkin aistia sen, että juhlat Klackenin kanssa voiton jälkeen on ainoa tavoite huomenna. HIFK on valmis.

Liput ennakkoon kauden ensimmäiseen Metroderbyyn Liigassa saat tutusti osoitteesta https://www.lippu.fi/event/hifk-fotboll-2022-bolt-arena-14946683/. Tule paikan päälle seuraamaan derby-tunnelmaa aurinkoiseen kevätsäähän ja kannustamaan tähtirinnat kohti kauden avausvoittoa! Mikäli et kuitenkaan paikan päälle pääse, voi ottelua seurata tuttuun tapaan Ruudusta. Lähetys Ruudussa alkaa 15:45.