Skip to main content

To 26.5. Sexypöxyt – HIFK 0-7 (0-3), Suomen Cup 5. kierros, Bolt Arena

Avauskokoonpanot:

Pöxyt: Hurskainen; Abubakir, Ahlblad, Hietanen, Koski, Kulp, Lindfors, Mäkelä, Nuorala, Sundell, Väätäinen

HIFK: Ferahyan; Nikki, Klinkenberg, Macario, Namputu, Puro, Lutumba-Pitah, Malolo, Eremenko, Isaksson, Ali

Maalit:

3´ 0-1 Ali J.

20´ 0-2 Lutumba-Pitah D.

40´ 0-3 Lutumba-Pitah D.

54´ 0-4 Isaksson K.

62´ 0-5 Ali J.

65´ 0-6 Saez Pipe

89´ 0-7 Eremenko S.

Kentältäpoistot:

81´ Ahvonen N.

Suomen Cupin 5. kierrokselle oli asetettu jo ennakkoon kovat odotukset, kun Daavid vs. Goljat -asetelma oli ladattuna Pöxyjen ja HIFK:n välille. Kotijoukkueena toiminut Sexypöxyt kykenivät luomaan resurssiensa mukaan todella upean tapahtuman. Romantiikkaa riitti niin ennen ottelua, sen aikana kuin sen jälkeen. Vaikka lopulta voittajasta ei ollut epäselvyyttä, saivat Boltille tulleet 607 katsojaa aimo annoksen Cup-romantiikkaa. Tätä on Cup-tunnelma parhaimmillaan!

Ennen ottelua olisi voinut kuvitella, että Pöxyt pyrkivät pitämään maalinsa puhtaana mahdollisimman pitkään ja iskeä vastaan. Tämä ajatus ajautui romukoppaan 3. minuutin jälkeen, kun Jusif Ali pääsi ensimmäisen kerran haastamaan laidallaan. Tämän keskitys maalille otti kimmokkeen Pöxy-puolustajasta ja tästä pallo leijaili yli Lassi Hurskaisen ja HIFK salama-alulla 0-1 johtoon.

Pöxyillä oli omat saumansa läpi ottelun. Ensimmäisen kerran lähelle maalia päästiin, kun Ferahyan epäonnistui haltuunotossaan ja pallo oli vieriä omaan maaliin. Mies kuitenkin ehti juuri ja juuri pelastamaan virheensä ja HIFK:n johto säilyi. 20. minuutin kohdalla HIFK helpotti omaa tilannettaan.

Oikeastaan ensimmäistä kertaa läpisyöttö onnistui ja Didis Lutumba-Pitah karkasi läpiajoon. Tämä sijoitti pallon varmasti maata pitkin takakulmaan ja helpottava johdon tuplaus tuli nopeasti. 0-2 maalin jälkeen esiin astui Lassi Hurskainen. Pallosade seuraavan 20 minuutin aikana oli runsasta Pöxy-maalia kohti. Jos joku näkee painajaisia Hurskaisesta tänään, niin Eetu Puro. Puro sai kaksi tuhannen taalan paikkaa aivan muutaman minuutin sisään, mutta molemmilla kerroilla Hurskainen sai jotenkin raajansa eteen ja piti lukemat 0-2:ssa. Sen kerran, kun Hurskainen ei saanut itseään pallon eteen niin puolustus sai. Robi Lindfors pelasti 33. minuutin kohdalla maalirajalta.

40 minuuttia kellossa ja Lutumba-Pitah antoi vihdoin HIFK:lle tilaa hengittää. Eremenko nostaa pallon hallitusti boksiin, jossa Lutumba-Pitah odotti. Pallo haltuun kauniisti. Ensimmäinen laukaus epäonnistui, mutta paluupallon mies sai survottua verkkoon asti. Näin vapauttava 3. maali oli syntynyt. Aivan puoliajan loppuun Pöxyt pääsivät vielä nopeaan hyökkäykseen, mutta laukaus hieman ohi tolpasta.

Toinen puoliaika alkoi korttisateella, kun Pöxyt ottivat kolme varoitusta noin minuutin sisään. Yksi niistä joukkueen taustoilla, kun erimielisyyttä ottelun tuomariston kanssa alkoi olemaan liikaa. Muutenkin läpi ottelun Pöxyt tunsivat jonkinlaista turhautumista siitä, että heitä vastaan vihellettiin liian helposti vapaapotkuja. 55. minuutilla HIFK:n ketsuppipullo avautui lopullisesti. Keaton Isaksson tavoitti pystysyötön ja nosti pallon tämän jälkeen taidokkaasti yli Hurskaisen ja pallo maaliin. Isakssonin maali oli esisoittoa seuraavalle kymmenelle minuutille.

62. minuutilla Jusif Ali väläytti osaamistaan yleisölle, kun hän ensiksi hassutti boksissa Pöxy-topparia jalkakikallaan ja tämän jälkeen laukoi hallitusti kierteellä pallon oikeaan yläkulmaan. Ali oli muutenkin ottelussa pelipäällä ja tämä maali kruunasi suorituksen. Vain neljä minuuttia myöhemmin Pipe Saéz pääsi maalitilastoihin. Mies nousi jälleen tukemaan hyökkäystä, kuten niin usein ennenkin. Pienen hallintajakson jälkeen pallo ajautui Isakssonille laitaan. Tämän upea keskitys löysi Pipen vapaana ja tällä oli helppo työ puskea pallo tyhjään maaliin parista metristä. HIFK oli tehnyt 3 maalia kymmeneen minuuttiin ja tilanne nopeasti 0-6.

81. minuutilla Pöxyjen maailma sumentui jälleen. Niklas Ahvonen sai pallon boksissa ja tämän jälkeen pienehkön kontaktin seurauksena kaatui rangaistuspotkun toivossa. Erotuomari Joona Manninen näki tilanteen kuitenkin filmauksena. Koska Ahvosella oli jo varoitus alla, tarkoitti tämä toista varoitusta ja kentältäpoistoa tilanteesta. Pöxyt pelasivat siis loppuajan vajaalla. Tähän päättyi oikeastaan viimeinenkin kiri saada maalia aikaan.

89. minuutilla Sergei Eremenko sai kunnian olla ottelun viimeisen maalin tekijä. Aikaisemmasta tilanteesta, jossa Ali oli saanut pallon tolppaan, seurasi kulmapotku. Tämä leijaili suoraan boksin rajoilla odottaneelle Eremenkolle. Hän laukoi puolivolleysta pomppivan laukauksen kohti takakulmaa ja se yllätti Hurskaisen. Henkisesti tärkeä maali Eremenkolle ja näin HIFK siirtyi 0-7 johtoon, jotka jäivät lopulta loppulukemiksi Töölössä.

HIFK siis suvereenisti ja varmasti 6. kierrokselle eli 16 parhaan joukkoon Suomen Cupissa. Pöxyt taistelivat loppuun asti eivätkä luovuttaneet missään vaiheessa ottelua. Tasoero joukkueiden välillä oli tällä kertaa vain aivan liian kova ja hieman vaikutti, että Pöxyiltä hieman loppui usko neljännen maalin jälkeen, jonka johdosta HIFK pääsi rokottamaan vielä muutamaan otteeseen. Loppujen lopuksi upea tapahtuma, romanttinen tunnelma, paljon maaleja, upea määrä kannattajia. Cup-otteluna tilaisuus oli kerrassaan mahtava, vaikka itse ottelu ei neutraalin katsojan näkökulmasta varmasti se toivottu ollutkaan.

Ottelusta HIFK sai sen mitä se hakikin – eli voitto ja paikka seuraavalle kierrokselle ilman turhia loukkaantumisia. Tämä kaikki toteutui ja ottelu toimi varmasti myös jonkinlaisena itseluottamuksen kohotuksena ennen sunnuntain Honka-kamppailua. Viime otteluissa HIFK:n suurin ongelma on ollut maalipaikkojen tuhlailu, joten tänään käytännön treeniä saatiin tehdä kunnolla.

HIFK – Honka, Veikkausliiga, su 29.5.2022 klo 16:00 Bolt Arenalla. Liput ennakkoon osoitteesta https://www.lippu.fi/event/hifk-fotboll-2022-bolt-arena-14946683/.