Skip to main content

OTTELUENNAKKO: FC INTER – HIFK 14.5.2022

HIFK jatkaa Veikkausliigan kauttaan huomenna lauantaina, kun joukkue matkustaa FC Interin vieraaksi Turkuun Veritas Stadionille. HIFK:lle ottelu on toinen putkeen luonnonnurmella, joten tuntumaa alustaan on olemassa. Molemmat varmasti janoavat täyttä pistepottia. Kumpikin on menettänyt pisteitä viime otteluissa Interin hävitessä niukasti kaksi edellistä kamppailua ja HIFK:n katkaistaessa tappioputkensa tasapelillä Oulun vieraana viime kierroksella.

Vaikka tuloksellisesti alkukausi ei ole HIFK:n osalta sujunut ruusuisesti, on peliesitykset parantuneet kauden edetessä. Sarjataulukko ei siis ole suoraan verrannollinen siihen, miten peli on ottelusta toiseen kehittynyt. Mixu Paatelaisen kädenjälki ja vaatimustaso näkyy joukkueessa enemmän ja enemmän joka ottelussa ja tämän allekirjoittaa myös HIFK:n puolustaja Pipe Saez.

–  Olen sitä mieltä, että olemme valmistautuneet otteluun kunnolla positiivisessa ympäristössä. Joukkue on valmis taistelemaan ja voittamaan huomenna. Voimme arvostaa joukkueen kehitystä kauden aikana ja sitä, että voimme työstää peliämme selkeiden ajatusten ja tavoitteiden kanssa. Olen varma siitä, että voittoja alkaa tulemaan mahdollisimman nopeasti, Saez kommentoi ennen ottelua.

Inter kotijoukkueena haluaa varmasti nollata nopeasti parin viime ottelun pettymykset ja saa otteluun takaisin keskikentän moottorinsa, Petteri Forsellin. Näin ollen Inter lähtee otteluun kokoonpanollisesti hyvistä lähtöasetelmista. HIFK lähtee kuitenkin ennakkoluulottomasti haastamaan isäntiä huomenna.

–   Inter-ottelusta on tulossa vaikea. Olen tästä varma, koska Inter on hyvä joukkue. Uskon, että voimme voittaa huomenna meidän omilla vahvuuksillamme ja puolustamalla aggressiivisesti. Tulemme saamaan omat mahdollisuutemme ottelussa, joten meidän täytyy vain tehdä niistä maalit ja olla puolustuksellisesti yhtä varmoja kuin viime ottelussa, Pipe ennakoi ottelun aattona.

HIFK:n kokoonpano on elänyt viime otteluissa, mutta positiivista on ollut jokaisen pelaajan valmius hypätä kentälle koska tahansa. Taktiset kuviot selviävät vasta huomenna ennen ottelua, joten jonkinlaista yllätysmomenttia voidaan povata huomiselle, sillä HIFK:n koostumuksesta ja kokoonpanosta ei voi olla varma kuin vasta juuri ennen aloituspotkua. HIFK:n positiivinen vire on näkynyt myös katsomossa, jolle Pipe haluaa antaa erityisen kiitoksen.

–   Faneille haluan sanoa ison kiitoksen, että he ovat tukenamme joka ottelussa. Ei ole väliä, pelaammeko kotona vai vieraissa, koska he ovat aina joukkueen mukana. Toivottavasti voimme juhlia voittoa heidän kanssaan huomenna.

FC Inter – HIFK pelataan Veritas Stadionilla huomenna lauantaina 14.5. klo 17:00. Ottelua voi luonnollisesti seurata paikan päällä tai Ruudun välityksellä. Ruudun lähetys ottelusta alkaa klo 16:45. Seuraa, toteutuuko Pipen toive juhlinnasta fanien kanssa ja samalla, aukeaako HIFK:n voittosaldo tämän kauden Liigassa.