Skip to main content

HIFK sai Suomen Cupin 5. kierroksen arvonnassa 12.5. vastaan Etelän Kolmosessa pelaavan Sexypöxyt. Sexypöxyt on Espoon Laaksolahdessa pelaava seura, joka on perustettu vuonna 1985. Joukkue pelaa kotiottelunsa Laaksolahden urheilupuistossa. Pöxyt ovat aloittaneet kautensa vakuuttavasti Etelän Kolmosessa voittaen kaikki kolme otteluaan.

Viidennelle kierrokselle Pöxyt ovat päässeet pelaamalla jo neljä kierrosta. Avauskierroksella kaatui Nelosen FC WILD 0-4. Toisella kierroksella Töölön Taisto Kolmosesta rangaistuspotkujen jälkeen ja kolmannella kierroksella PK-35/2 Nelosesta lukemin 1-3. Viimeisin Cupin ottelu päättyi Ponnistajia (Kolmonen) vastaan Pöxyjen voittoon rangaistuspotkuilla. Nyt viidennellä kierroksella vastus kovenee kertaheitolla, kun Veikkausliigan HIFK saapuu vierailulle Espooseen. Ottelusta on jo ennakkoon muodostumassa klassikko johtuen HIFK:n ja Pöxyjen välillä olevista yhteyksistä. Näistä ja monesta muusta kertoi lisää HIFK:n maalilla kaudella 2014 pelannut Lassi Hurskainen, joka kertoi HIFK:lle tuntojaan arvontatuloksen varmistuttua.

Kuvassa Lassi Hurskainen HIFK-paidassa Hakaa vastaan Ykkösessä kaudella 2014.

Arvonnan jälkeisestä tunnelmasta Pöxy-leirissä Hurskainen kommentoi seuraavaa:

– Whatsapp-ryhmämme räjähti, kun vastustaja selvisi. Tällaista arpaonnea jokainen alasarjajoukkue toivookin: Mahdollisimman heikko tai vaikea vastustaja. Nyt pääsevät kaksi kulttiseuraa kohtaamaan toisensa. Waldenin klaani on mahdollistanut Pöxyihin upeita siirtoja viime kausien aikana.

Lassi pelasi HIFK:ssa kauden 2014 ja hän muisteli aikaansa näin:

– Pelasin Ykkösessä 2014, jonka päätteeksi seura nousi Veikkausliigaan. Kingien edessä pelaaminen oli ikimuistoista ja tätä odotan jälleen lämmöllä. Pelaamistani ei voi kuitenkaan sanoa varmaksi, koska seurassa on liikkunut huhu, että Jussi Jääskeläinen saattaisi tehdä comebackin juurikin Pöxyn paidassa. Näitä spekulaatioita ei ole voitu valitettavasti varmistaa.

Sexypöxyjen historiasta ja nykyrosterista entinen HIFK-maalivahti kommentoi seuraavalla tavalla:

– Seuran paidassa on nähty mm. Pekka Lagerblom, Sebastian Sorsa ja Highburylla Arsenalia vastaan pelannut Mike Warner. Treeneissä on vastuutta valmentajien Nuoralan, Ylä-Jussilan ja Jaman lisäksi ottanut mm. Antti Niemi ja Markku Kanerva. Rive mainitsikin treeneissä, että jokaisella on mahdollisuus maajoukkueeseen. Tästähän tällä kaudella SM-sarjapaikasta taistelevat juniorimme innostuivat – kovatasoisia junioreita on siis rosterissamme mukana HIFK:ta vastaan. Joukkue on treenannut talven hyvin ja pelaa tällä hetkellä voittamattomana sarjassa itseluottamusta puhkuen. Joukkue on täynnä taitoa ja ennen kaikkea pelihuumoria.

Hurskainen nosti esille yksittäisen pelaajan sekä puhui myös Cup-romantiikasta:

– Kannattaa seurata Playoff-sarjassakin koko kansalle taitojaan esitellyttä ´´hiomatonta timanttia´´ Johan Söderlundia. On muuten näppärä! Suomen Cupissa on tällä kaudella nähty todellisia yllätysputoamisia ja tähän uskomme nytkin. Paineet suuntautuvatkin aina korkeammalla sarjatasolla pelaavaan joukkueeseen. Valitettavasti Laaksolahden stadion ei taida valmistua otteluun, älypäiden poltettua työmaalla odottaneet tekonurmirullat. Toivottavasti olen valmistumisaikataulun suhteen väärässä.

Hurskainen lähetti myös HIFK-faneille terveisiä:

– Teidän edessä pelanneena jokainen peli on jäänyt muistoihini positiivisena. Kuten myös tämä seuraava, jonka osa ehkä muistaakin: Vuonna 2011 HIFK kohtasi SC Riverballin Bolliksella. Silloin Kingit hiljensi fani nimeltä Holle. Onnistuin itsekin pelissä muun muassa maalinteossa. Onko tässä kulttiottelussa mahdollisuus samankaltaiseen yllätykseen? Eihän tätä voi olla kokematta livenä. Lämpimästi tervetuloa ja tsemppiä kauteen 2022!

Tarkemmasta ja mahdollisesta lipunmyynnistä otteluun sekä tarkasta ottelun päivämäärästä tullaan ilmoittamaan lähempänä ottelua. Tervetuloa tekemään Espoosta punainen!