Skip to main content

HIFK – KuPS  0-1 (0-1), 23.5.2022 klo 18:00, Veikkausliiga, Bolt Arena

Avauskokoonpanot:

HIFK: Beto; Mattila, Pipe, Nikki, Macario, Malolo, Kujanpää, Tainio, Lutumba-Pitah, Ahadi, Markkanen

KuPS: Kreidl; Paulo Ricardo, Diogo Tomas, Toivomäki, Carrillo, Dahlström, Antwi, Hämäläinen, Talles, Popovitch, Väyrynen

Maalit:

26´ 0-1: Antwi C.

 HIFK ja KuPS iskivät yhteen aurinkoisessa Töölössä, kun päivän ainoassa Veikkausliigan ottelussa oli panoksena paljon. HIFK lähti tekemään kaikkensa, jotta kauden avausvoitto saataisiin vihdoinkin. Samaan aikaan KuPS tuli Helsinkiin vain ja ainoastaan pisteputkensa kartuttaminen ja sitä myöten uuden Suomen ennätyksen tekeminen. Ottelusta tulikin todella tiukka ja tasainen, jossa lopulta vain yksi maali erotti joukkueet toisistaan. Tähtirinnat pettyivät, ehdottomasti syystä, kun taas kuopiolaiset aloittivat villit juhlat pelin loputtua runsaslukuisen vieraskatsomon edessä.

´´Kauden vaikein peli´´, sanoi KuPS:in päävalmentaja Simo Valakari ottelun jälkeen ja myönsi rehdisti, että HIFK teki ottelusta tänään todella haastavan. Sanoihin on helppo yhtyä, sillä kentällä tosiaan nähtiin jälleen viime ottelusta piristynyt HIFK. Heti ottelun ensimmäisillä minuuteilla Didis Lutumba-Pitah pääsi haastamaan kahdesti KuPS-puolustusta, mutta viimeinen ratkaisu jätti parantamisen varaa. Pipe Saez käy lähellä maalia hetkeä myöhemmin, kun hän löytää itsensä vapaana takatolpalta. Miehen volley kuitenkin karkaa yli maalin. Pipe pääsi jälleen tekopaikkaan, kun hän Macarion kanssa pääsivät 2 vs 1-hyökkäykseen kuin varkain. Macarion jättö Pipelle, mutta hänen vetonsa Kreidl torjui vain vaivoin. HIFK painoi ensimmäiset parikymmentä minuuttia päälle kuin yleinen syyttäjä ja oli vieraita parempi.

KuPS iski kuitenkin ensimmäisen maalin vastahyökkäyksen vastahyökkäyksestä. HIFK oli nostanut miehiä ylös aggressiivisesti. KuPS onnistui kuitenkin katkaisemaan hyökkäyksen ja lähti itse nopeaan 3 vs 2-hyökkäykseen. Talles haastoi laidalla Mattilan ja löysi syötöllään takaviistosta Clinton Antwin, joka viimeisteli kylmästi etukulmaan. KuPS iski kuin salama kirkkaalta taivaalta HIFK:n omilla aseilla. 0-1.

Maximus Tainio toimi pelastavana enkelinä 32. minuutilla, kun Beton ohittanut Antwi yritti jo toista maaliaan. Veto kuitenkin hätäinen ja maaliviivalla seissyt Tainio pelasti tilanteen. Kymmenen minuuttia tästä ja Klacken antoi Tim Väyryselle illan kovimman vihellyskonsertin. Mies pelasi tilanteen loppuun asti ja tulee Betoon vauhdilla. Klacken vaatii miehelle varoitusta, mutta säilyy siltä. HIFK:n taistelu oli kanavoitunut myös Klackenin melutasoon. Tauolle mentiin KuPS:in 0-1 johdossa.

Toisen jakson ensimmäinen vartti oli tunnustelevaa. Kumpikaan joukkue ei juurikaan saanut paikkoja aikaan johtuen aggressiivisesta ja kurinalaisesta puolustamisesta. Paras paikka siunaantui Tallesille, joka sai hyvän syötön Sebastian Dahlströmiltä boksiin. Beto kuitenkin valmiina maalillaan. Samassa tilanteessa mies loukkasi kättään ja peliin tuli hetkellinen tauko. Jesse Nikki nousi tämän jälkeen isoon rooliin hänen blokatessaan Väyrysen aikeet viime hetkillä ja piti HIFK:n näin mukana pelissä.

76. minuutilla HIFK oli jo mielestään ansaitsemassa rangaistuspotkua, kun Mosawer Ahadi kaatui rangaistusalueella. Pilli ei kuitenkaan soinut rankkarin merkiksi, vaan Ahadin protestoinnin takia. Miehelle ottelun ensimmäinen varoitus suunsoitosta. Ottelun vaihtoja pantattiin jopa epätavallisen pitkään, mutta KuPS:in aloitettua ruletin 79. minuutilla, alkoi vaihtoshow, joka rikkoi pelin tempoa ja kulkua.

Vaihdot eivät lopulta tuoneet mitään mullistavaa kahden väsyneen joukkueen pelaamiseen, vaan loppuaika katseltiin ja pelattiin kellosta aikaa pois. Kovinkaan merkittäviä tilanteita kumpikaan ei enää kyennyt luomaan loppuaikana. Lopulta erotuomari Hämäläisen päätösvihellys soi ja KuPS sekä sen lojaalit kannattajat pääsivät juhlimaan uutta Suomen ennätystä ehdottomasti tiukan väännön jälkeen.

Ottelusta jäi kaikkinensa katkera maku suuhun, sillä HIFK:n ottelu oli selkeästi jälleen parantunut, vain viimeinen maltti maalipaikoissa – joita runsaasti olikin ja tulosta myös tulee. KuPS joutui hyvin paljon pelaamaan HIFK:n omilla aseilla eli vastahyökkäyksillä, koska pallonhallinta ei tuottanut tarpeeksi paikkoja. Lopulta yksi nukahdus puolustuksessa oli se, joka erotti joukkueet. Erot ovat pääsarjassa pieniä, ensi sunnuntaina Honkaa vastaan on HIFK:n vuoro kääntää pienet erot edukseen. Peliesitys oli jälleen optimismia herättävää.