Skip to main content

HIFK palaa maanantaina kotikentälleen hetken tauon jälkeen, kun se saa vieraita Kuopiosta. Kuopion Palloseura saapuu Helsinkiin taistelemaan sarjapisteistä. HIFK:n härkäviikko ei voisi saada sähköisempää aloitusta, sillä vierailla on ottelussa mahdollisuus tehdä kotimaista jalkapallohistoriaa. Mikäli HIFK ei huomenna avaa voittotiliään niin KuPS nousee yksin listakärkeen, kun mitataan tappiottomien otteluiden putkea Liigassa. Viime kierroksen jälkeen se nousi jakamaan ennätystä Oulun Palloseuran kanssa. HIFK lähtee huomiseen vain ja ainoastaan ennätysputken katkaisu mielessä. Panosta ottelusta ei siis tule puuttumaan, kun HIFK aloittaa kolmen ottelun viikkonsa.

HIFK:n ailahteleva aikakausi on viimeisten otteluiden aikana saanut valoa. Paatelaisen tultua päävalmentajaksi, myös peliesitykset ovat parantuneet. Viimeisestä neljästä ottelusta kasassa on kolme tasapeliä ja yksi tappio, viimeksi tähtirinnat hakivat vahvan esityksen jälkeen pisteen Turusta Interin kustannuksella. Jos vastus voi tästä koventua, niin KuPS on yksi sellainen joukkue, joka voisi tämän toteuttaa. Kuopiolaiset ovat viimeksi hävinneet Liigassa 29.5.2021, joten edellisestä tappiosta on jo lähes vuosi aikaa. HIFK:n piristyneet otteet antavat kuitenkin kaikki edellytykset sille, että ottelusta tulee hyvin tasainen ja kuten tiedetään, kaikki putket päättyvät aikanaan. Miksei siis myös savolaisten ennätysjahti huomenna.

Edelliset kolme ottelua joukkueiden välillä ovat päättyneet kahdesti tasan 0-0 ja kerran KuPS oli Helsingissä parempi rumin lukemin 1-5. Tämän kauden osalta HIFK on kerännyt 7 ottelusta 3 pistettä, kun vieraat ovat 8 ottelun jälkeen toisena sarjassa 22 pisteellä. Parhaat maalintekijät joukkueilta ovat Eero Markkanen (2 maalia) sekä Tim Väyrynen (6 maalia). Hyvää tulitukea Väyryselle KuPS-hyökkäyksessä on antanut latvialainen Janis Ikaunieks (4 maalia). HIFK-puolustus joutuu siis täyden päivätyön eteen huomenna sarjan toiseksi tehokkaimman hyökkäyksen edessä.

HIFK:n pelaajatilanteesta ei ole juurikaan uutta kerrottavaa. Loukkaantuneiden pelaajien tilanteesta ei ole uutta kerrottavaa ennen KuPS-ottelua. Lisäksi Sergei Eremenko on pelikiellossa saatuaan Inter-ottelussa punaisen kortin. Mukautuva kokoonpano on kuitenkin osoittanut olevansa valmis haasteisiin ja vaikka kokoonpano on elänyt ottelusta toiseen, niin jokainen on täyttänyt hyvin roolinsa. Nähtäväksi jää, ketkä huomenna juoksevat kentälle haastamaan ennätystä havittelevaa vierasjoukkuetta, joka ei varmasti halua nähdä putkensa katkaistuvan HIFK:n käsissä.

Otteluliput saa normaalisti osoitteesta https://www.lippu.fi/event/hifk-fotboll-2022-bolt-arena-14946682/. Lisäksi kausikortteja loppukaudeksi saa osoitteesta https://www.lippu.fi/artist/hifkfotboll/hifk-fotboll-kausikortit-2022-2994509/. Mikäli et pääse otteluun paikan päälle, voi ottelua seurata Ruudun välityksellä. Lähetys Ruudussa alkaa klo 17:45.

Tervetuloa Boltille seuraamaan HIFK:n yritystä pilata KuPS:in ennätysjahti maanantaina 23.5. klo 18 alkaen.