Skip to main content

La 7.5.2022 klo 17:00, Veikkausliiga, AC Oulu – HIFK, Raatin stadion

HIFK jatkaa vierasotteluiden minikiertuetta huomenna, kun Veikkausliigan kausi jatkuu HIFK:n osalta huomenna Oulussa, jossa vastaan asettuu AC Oulu. Kumpikin joukkueista on aloittanut kautensa hieman yskähdellen, vaikka Oulu saikin kauden avausvoittonsa hyvän esityksen jälkeen FC Hakaa vastaan juuri kotikentällään. HIFK joutuukin kovan haasteen eteen, koska Oulu on ollut pirteä kotonaan tällä kaudella ja ottelupaikkana toimivan Raatin stadionin luonnonnurmi ei ole huippukunnossa. Tämän tiedostaa myös HIFK:n keskikenttäpelaaja – viime kaudella Oulussa pelannut – Sergei Eremenko.

– Vaikea peli tulossa, varsinkin kun edessä on ensimmäinen ottelu luonnonnurmella, joka ei ole huippukunnossa. Odotan tasaista vääntöä ja näissä peleissä, joissa kenttä ei ole vielä valmis, ratkaisee asenne. Meidän täytyy mennä otteluun antamaan kaikkemme, jotta saamme 3 pistettä mukaan kotiin, Eremenko ennakoi huomista.

HIFK lähtee otteluun pitkästä aikaa voitto alla ja se ei ole ollut näkymättä ja tuntumatta HIFK:n tekemisessä. Voitot luovat positiivista fiilistä kaikkeen tekemiseen ja henkinen lukko avautui Cupista haetun Honka-voiton ansiosta. Eremenko ei voi olla liikaa korostamatta positiivisten tulosten merkitystä.

– Valmistautuminen otteluun on sujunut hyvin, treenit ovat kulkeneet hyvin ja kaikesta näkee, että Cupissa otettu voitto oli meille henkisesti todella tärkeä juttu. Oli loistavaa juhlia Kingien kanssa voiton jälkeen ja sen tunteen haluaa kokea joka pelin jälkeen. Siksi annamme kaikkemme huomenna, jotta saadaan se toistettua, Sergei Eremenko hekumoi.

Varmaa on se, että ottelusta on tulossa tasainen. Yhden ottelun poikkeuksia lukuun ottamatta – HIFK-Lahti 0-3 sekä AC Oulu-Haka 3-0 – joukkueet ovat pelanneet tasaisia otteluita läpi kauden ja mikään ei viittaa siihen, etteikö huominen ottelu ole poikkeus. Raatin huonokuntoinen nurmi tasoittaa puntteja joukkueiden välillä, koska todennäköistä on, että ottelu menee Eremenkon mainitsemaksi tahtopalloksi. Siinä kisassa HIFK haluaa tehdä kaikkensa, jotta ottelu päättyy heidän edukseensa.

Ottelu Raatin stadionilla alkaa lauantaina 7.5 klo 17:00. Ottelua voi seurata Ruutu+-palvelusta klo 16:45 alkaen!