Skip to main content

Joukkue valmiina Cup-koitokseen

To 26.5. klo 13:00, Pöxyt-HIFK, Suomen Cup, Bolt Arena

HIFK jatkaa härkäviikkoaan jo huomenna torstaina, kun helatorstain Cup-kierroksella vastaan asettuu Kolmosen Sexypöxyt. Sexypöxyt, tuttavallisemmin Pöxyt, ovat päässeet Cupin 5. kierrokselle vaikeuksien kautta ja kohtaa nyt suurimman haasteensa vuosikausiin, kun Veikkausliigan HIFK tulee vieraaksi Bolt Arenalle. Daavid vs Goljat, Beto vs Hurskainen, Paatelainen vs Nuorala, taistelupareja on useita. Nähtäväksi jää, kumpi vie voiton tässä jo ennakkoon isosti ladatussa kamppailussa.

HIFK:n vastustajaksi Cupin 5. kierrokselle arvottiin siis Pöxyt, joka oli ennakkoon ehkä se odotetuin arpa molemmin puolin johtuen yhteyksistä seurojen välillä. Seurojen taustalla toimivat samoja henkilöitä jo mainitun Hurskaisen lisäksi, joten tämä lataa tunnelmia entisestään. Pöxyt raivasivat tiensä Cupin 5. kierrokselle voittaen neljä ensimmäistä otteluaan. Ensimmäisellä kierroksella kaatui Nelosen FC WILD 0-4. Toisella kierroksella rangaistuspotkujen jälkeen Töölön Taisto. Kolmannella kierroksella Pöxyt raivasivat tieltään PK-35:n kakkosjoukkueen ja edellisellä kierroksella Kolmosen Ponnistajat niin ikään rangaistuspotkujen jälkeen. Helpolla paikka 5. kierroksella ei ole tullut, mutta siellä odottava palkinto on ollut kaiken arvoista. HIFK, Bolt, Klacken… Mitä muuta helatorstaihin voisi toivoa?

Huomisen vastustaja syynissä

Sexypöxyjen taru alkoi virallisesti vuonna 1984, kun silloiset pelikaverit perustivat oman seuransa Espooseen. Kotikenttänä joukkueella toimii normaalisti Laaksolahden tekonurmi, jota myös Laaksolahden Wembleyksi kutsutaan. Siellä ei tällä kertaa valitettavasti päästä pelaamaan, sillä kenttä ei ole pelikunnossa. Pöxyt aloittivat kilpailullisen taipaleensa 6. divisioonasta, joka muuttui sarjarakenteen takia 7. divisioonaksi. Tämä ei Pöxyjä lannistanut, vaan joukkue nousi kahdessa kaudessa suoraan Vitoseen. Kolmen kauden jälkeen seura nousi Neloseen ja kaudella 1992 he nousivat jo Kolmoseen. Tällä tasolla seura on siis vuodesta 1993 pelannut yhtäjaksoisesti. Tällä kaudella tulee siis täyteen 29 vuotta putkeen samalla sarjatasolla. Paras sijoitus Kolmosessa on toinen sija kausilta 2006 ja 2012. Nyt joukkuella on tavoitteena murtaa yhtäjaksoinen Kolmosen tarina ja nousta Kakkoseen. Pöxyjen paras Cup-sijoitus kautta aikojen on 6. kierros, joten voitolla HIFK:sta Pöxyt sivuaisivat seuraennätystään. Legendaarisia Pöxy-pelaajia on muun muassa Olli Hakala, Pekka ”Volvo” Markkanen, Jan Walden sekä Jukka Erkkilä. Nykykokoonpanosta tunnetuimpia pelaajia ovat Lassi Hurskainen sekä Erfan Zeneli. Ehkä yksittäinen isoin päänahka seuralla on kaudelta 2010, kun seura kaatoi Cupissa silloin Ykköstä pelanneen Fc KooTeePeen (KTP). Muutaman kerran Pöxyt ovat liigaseuran Cupissa kohdannut, mutta vielä on liigaseura poistunut aina voittajana. Tätä putkea HIFK haluaa myös huomenna jatkaa.

HIFK:n taival tähän pisteeseen

HIFK aloitti Cupin 3. kierrokselta, kun vastaan tuli Nelosen SUMU/Sob. Tästä voitto lukemin 10-0 takasi paikan 4. kierrokselle, jossa vastaan tuli FC Honka. HIFK venyi upeaan voittoon rangaistuspotkuilla ja paikka 5. kierroksella varmistui. Vastus huomenna ei ole kuitenkaan helppo, vaikka sarjatasoero on iso. Pöxyt ovat olleet vahvoja Kolmosessa tällä kaudella. 5 ottelua, joista 4 voittoa ja yksi tasapeli. Näin ollen Pöxyt eivät ole tällä kaudella vielä kilpailullista ottelua hävinnyt. Vastaan tulee siis kovavireinen, täynnä näyttöhalua oleva joukkue. HIFK:n on jälleen huomenna venyttävä parhaimpaansa, jotta paikka 6. kierrokselle avautuu. Edelliset ottelut ovat kuitenkin olleet lupauksia herättäviä myös Liigan puolella. Viimeisestä kolmesta ottelusta on kasassa kaksi tasapeliä ja yksi tappio KuPS:ia vastaan. Mikä parasta, peliesitys on myös pelistä toiseen parantunut. Tämä lupaa hyvää huomista ajatellen, kun panoksena on pisteiden sijasta vain ja ainoastaan voitto ja paikka seuraavalta kierrokselta.

HIFK:n kokoonpano alkaa pikku hiljaa palata takaisin normaaliksi ja tämän lisäksi on todennäköisesti odotettavissa myös jonkinlaista rotaatiota kokoonpanoon. Edellinen KuPS-ottelu oli maanantaina ja seuraava liigaottelu Honkaa vastaan pelataan jo sunnuntaina, joten huomenna voi olla vähemmän peliaikaa saaneiden näytön paikka. Toisaalta Paatelaisen aikakaudella ei ole kokoonpanosta voinut olla täysin varma vielä kertaakaan. Se kertoo osakseen myös siitä, että jokainen pelaaja on valmis kentälle ja jokainen on myös paikan saadessaan täyttänyt roolinsa hyvin.

Cup on kuitenkin aina Cup ja yksittäisinä peleinä ne tarjoavat aina yllätyksiä ja romantiikkaa. Poikkeuksellisesti vierasjoukkueena Boltilla pelaava HIFK tekee kaikkensa, jotta Pöxyt eivät pääse tekemään suuryllätystä ja oma Cup-juna jatkaisi kulkuaan.

Tule kokemaan helatorstain Cup-huumaa Bolt Arenalle. Huomaa myös ottelun poikkeuksellinen alkamisaika, klo 13:00. Katsomosta käytössä on myös vain pääkatsomo ja Klacken. Liput ennakkoon osoitteesta https://www.lippu.fi/event/suomen-cup-5-kierros-bolt-arena-15324069/.
Mikäli et pääse ottelua paikan päälle seuraamaan niin sitä voi seurata myös Ruudusta. Lähetys Ruudussa alkaa klo 12:50.