Skip to main content

Suomen Cup jatkuu HIFK:n osalta huomenna, kun edessä on kahden Veikkausliigan joukkueen välinen kohtaaminen. Cupin neljännelle kierrokselle vastaan arvottiin FC Honka. Ottelu pelataan poikkeuksellisesti Vantaan Myyrmäessä, koska Hongan kotikenttä Tapiolan Urheilupuistossa ei ole pelikunnossa. Honka aloittaa Cupinsa vasta nyt Liigacup-menestyksensä ansiosta. HIFK sen sijaan aloitti Cupin viime kierroksella, jonka se hoiti menestyksekkäästi 10-0 voitolla Sumu/Sobista.

Joukkueiden nykyvireet ovat hyvin päinvastaiset. HIFK:lla on ollut vaikeuksia Liigassa, mutta Mixu Paatelaisen tulo joukkueeseen on tuonut joukkueeseen positiivista tunnelmaa ja myös peliesitykset ovat olleet lupaavia tuloksista huolimatta. Honka sen sijaan on aloittanut Liigan vahvasti ja kerännyt viidestä ottelusta 10 pistettä. Viimeiset kaksi ottelua se on voittanut maalierolla 7-1. Vastus tulee siis olemaan kova huomenna, mutta Paatelainen on luottavainen omiensa mahdollisuuksiin:

´´Odotamme saavamme kovan vastuksen Hongasta, joka on aloittanut kautensa vahvasti. Cupin matsit ovat kuitenkin aina mielenkiintoisia ja yllätystuloksia tulee aina´´, Paatelainen sanaili ottelua edeltävänä päivänä.

Joukkueiden väliset ottelut ovat olleet viime vuosina tasaisia. Viimeisestä viidestä kohtaamisesta HIFK on voittanut kolme ja kahdesti ollaan pelattu tasan. Keskinäisissä kohtaamisissa HIFK on siis ollut niskan päällä. Tästä lähtökohdasta onkin hyvä ammentaa kohti huomista. Cupin peleissä vain tulos ratkaisee ja yksittäinen ottelu on aina hieman erilainen peli kuin sarjaottelu.

Panoksena huomenna on paikka Cupin viidenneltä kierrokselta. Ottelu potkaistaan käyntiin Vantaalla kello 18. Ottelua voi seurata joko paikan päällä tai vaihtoehtoisesti Ruudun välityksellä. Lähetys alkaa Ruudussa klo 17:50.