Skip to main content

2.4.2022 klo 17.00 SJK – HIFK 2-1 (0-0)

Maalit:
75’ P. Sáez (P)
86’ D. Olijnyk (P)
90+1’ R. Wolsztynski

Avauskokoonpanot:
HIFK: Beto; Klinkenberg, Halme, Nikki, Sáez, Malolo, Puro, Hing-Glover, Eremenko, Ali, Lutumba-Pitah
SJK: Öst; Monreal, Dunwoody, Bates, Haukioja, Rojas, Oliinyk, Valencia, Tikkanen, Hradecky, Atakayi

 

HIFK:n osalta Veikkausliiga käynnistyi Seinäjoella SJK:n vieraana. HIFK:n kannattajat pitivät mahtavaa ääntä OmaSp Stadionin katsomossa, ja kotijoukkueen fanien huudot jäivät vieraskannattajien varjoon koko ottelun ajan.

Ensimmäinen jakso alkoi kovalla sähinällä. Jusif Alin taklaus laidalta nousseen Serge Atakayin pysäyttämiseksi johti keltaiseen jo pelin ensimmäisellä minuutilla. Hetkeä myöhemmin HIFK sai painetta SJK:n maalille, mutta Didis Lutumba-Pitah’n ohjaus meni ohi maalin.

Ensimmäisen jakson edetessä SJK otti pallonhallintaa hivenen enemmän itselleen, mutta ei pystynyt luomaan kovin vaarallisia tilanteita HIFK:n maalille.

Tauolla ei vielä vaihtoja nähty. Toisella jaksolla niitä alettiin tekemään vajaan vartin pelin jälkeen. Myös pari varoitusta nähtiin, mutta peli pysyi varsin puhtaana. SJK sai vaarallisen keskityksen maalille, kun reilut 70 minuuttia oli pelikellossa. Daan Klinkenberg onnistui häiritsemään tarpeeksi, ja pusku meni ohi. Hetkeä myöhemmin Atakayi pääsi laukomaan boksin kulmalta terävästi kohti etuyläkulmaa. Beto torjui kuitenkin varmasti.

Beton torjuttua edellisen SJK:n yrityksen, HIFK pääsi nopeaan vastahyökkäykseen. Ali pujahti taitavasti puolustuksen ohi murtautuen rangaistusalueelle. Jesse Öst tuli maaliltaan vastaan ja kaatoi Alin. Seuranneesta rangaistuspotkusta Pipe Sáez laittoi pallon varmasti maaliin.

SJK jaksoi pelata ottelun loppuun asti, ja lopulta se tuotti tulosta. Ensin Atakayin keskitys osui Sáezin käteen aiheuttaen rangaistuspotkun, jonka Denys Olijnyk laittoi maaliin. Vielä lisäajalla kehnon oloinen keskitys tippui onnekkaasti Rafal Wolsztynskille, ja pallo päätyi tähtirintojen maaliin toistamiseen.

Loppulukemat 2-1 SJK:lle olivat johtoaseman jälkeen pettymys.

– Tietenkin oli upeeta päästä pelaamaan pitkän preseasonin jälkeen. Ihan hyvä peli meiltä, mutta harmittaa tosi paljon, miten se päättyi. Minun mielestäni ihan minimissään oltaisiin piste ansaittu täältä, mutta näin jalkapallo menee välillä. Joku päivä meillä on se tuuri messissä, sanoi 90 minuuttia ottelussa urakoinut Sergei Eremenko.

Suomen parhaista kannattajista on puhuttu paljon kauden alla. Eremenko nosti heidät myös esiin.

– Fanit oli ihan mahtavia, niitä kuuli koko pelin ajan ja jo alkulämmöissä. Siitä sai hyvän buustin päälle, kun he jaksoivat jeesata meitä. Nyt käydään vielä läpi, mitä pelissä on parannettavaa. Ainakin uskoisin, että voisimme luoda enemmän maalipaikkoja.

Joukkuetta ottelussa luotsannut apuvalmentaja Pedro Henriques oli joukkueen pelaamiseen yleisellä tasolla tyytyväinen.

– Olemme mielestäni näyttäneet, että meillä on laadukas joukkue. Meillä oli hyvä jaksoja pallollisena ja pallottomana. Näin laatua, sitoutumista, joukkuehenkeä ja lahjakkuutta. Näin myös joukkueen, joka halusi voittaa ottelun ja kesti ensimmäisen ottelun paineet, sanoi Pedro Henriques.

– Kokonaisuuteen olen muutoin tyytyväinen, mutta lopputulos ei tietysti miellytä.

 

Ottelukooste:

 

Kotipelien startti on 9.4. IFK Mariehamnia vastaan. Liput myy Lippupiste!