Skip to main content

22.4.2022 FC Haka – HIFK 2-1 (1-1) Tehtaan kenttä, Valkeakoski, Veikkausliiga

Maalit:

9´ 0-1 W. Kamavuaka

19´ 1-1 L. Erwin

62´ 2-1 S. Zerokosta

Avauskokoonpanot:

FC Haka: Hakala; Saarinen, Friberg, de Lucas, Auvinen, Malundama, Laine, Sihvonen, Rogerson, Ojala, Erwin

HIFK: Beto; Mattila, Klinkenberg, Kanon, Pipe, Macario, Kamavuaka, Malolo, Isaksson, Ali, Markkanen

HIFK aloitti uuden aikakautensa Mixu Paatelaisen alaisuudessa keskiviikkona. Muutamaa päivää myöhemmin oli tulikasteen aika, kun HIFK matkusti Valkeakoskelle hyvässä vireessä olevan Hakan vieraaksi. Tarkoituksena oli kääntää kurssi kauden alun osalta ja avata voittotili nyt kauden neljännessä ottelussa. Alku olikin räväkkä ja HIFK:n kannalta upea. Haka kuitenkin käänsi ottelun itselleen ja pisteet jäivät harmittavasti Valkeakoskelle.

HIFK sai otteluun loistavan alun, kun ennakkoluulottomasti aloittanut vierasjoukkue sai Hakan hämilleen. Pelikellossa oli 9 minuuttia, kun Hakan puolustukselle sattui kommunikaatiokatkos ja de Lucasin pusku alaspäin oli mennä omaan maaliin, mutta Aatu Hakala pelasti kotijoukkueen vielä. Seuranneesta kulmapotkusta Wilson Kamavuaka sai pallon itselleen rangaistusalueen rajalle ja puski sen voimalla ohi Hakalan. Miehen uran ensimmäinen Veikkausliiga-maali tuli makeaan paikkaan. Paatelaisen debyytti sai unelma-alun.

Kylmää vettä tuli 10 minuuttia myöhemmin. Haka prässäsi kovaa ja pakotti HIFK:n virheeseen. Macario paikkasi virhettä ja joutui rikkomaan varoituksen arvoisesti. Samalla Haka sai vapaapotkun noin 20m päästä maalista. Pallon taakse Lee Erwin, jonka vapaapotku oli upea. Beto lähti aavistamaan palloa toiseen kulmaan, eikä ehtinyt enää pallon eteen laukauksen ollessa lähes täydellinen. Haka tasoihin Erwinin kauden neljännellä maalilla.

Ensimmäinen puoliaika oli kaikkiaan hyvin rikkonainen ja jakson aikana nähtiin neljä varoitusta. Läheltä piti -tilanteita oli molemmilla, mutta loppujakson parhaat paikat tulivat aivan varsinaisen peliajan lopussa. Ensiksi Jusif Ali prässäsi tehokkaasti ja tämä pakotti Aatu Hakalan ottamaan pallon käteensä alueen ulkopuolella. HIFK:lle vapaapotku aivan rangaistusalueen rajalta. Sakari Mattilan laukaus oli painava, mutta Hakala sai itsensä pallon eteen ja pelasti Hakan. Lisäajalla Haka riisti jälleen pallon keskialueella. Nopea vastahyökkäys ja syöttö maalin eteen Logan Rogersonille, joka siirsi pallon tyhjään maaliin. Tilanne oli kuitenkin paitsio ja näin juhlat loppuivat lyhyeen. Tauolle tilanteessa 1-1.

Toinen puoliaika alkoi tunnustellen, eikä kumpikaan joukkue juuri paikkoja saanut ensimmäisen vartin aikana. 62. minuutilla Stavros Zarokostas otti shown hetkeksi haltuunsa. Pallo ajautuu hänelle HIFK:n rangaistusalueen kulmalle. Nopeat käännökset, jalka vapaaksi ja pallo kierteisenä takakulmaan. Beto tilanteessa voimaton ja Haka 2-1 kotijohtoon kesken seesteisen ajanjakson. Haka tämän jälkeen jäädytti pelin todella hyvin, eikä varsinaisia tilanteita kumpikaan saanut. Vartti ennen loppua Beto nousi taas esille, kun hän nollasi ensiksi Auvisen puskun lähietäisyydeltä ja hieman tämän jälkeen de Lucasin tuplayrityksen reaktiotorjunnoillaan. HIFK oli edelleen mukana ottelussa.

Lopulta HIFK:n kiri jää torsoksi, eikä Hakalan maalia juuri uhattu hyvillä paikoilla. Näin ollen Tehtaan kentän yli 2200 katsojaa saivat haluamansa ja Paatelaisen tulikaste päättyi pettymykseen. Tämän pettymyksen pystyi aistimaan pelaajien katseilta ja Obed Malolo tiivistikin pettymyksen ottelun jälkeen, kuitenkin optimismi mielessä:

´´ Kyllä näin on, tänään oli selkeästi tekemisen meininki. Kaikki olivat aggressiivisia ja yrittivät kaikkensa. Tänään ei vaan ollut meidän päivämme, mutta kyllä tämä tästä varmasti. Pettymys on todella valtava ja siksi on varmasti vaikea nähdä, että Mixun tulo on vain ja ainoastaan hyvä asia meille. ´´

HIFK:n otteissa oli selkeästi enemmän asennetta ja aggressiivisuutta suhteessa alkukauden aiempiin otteluihin. Pelaajien olemuksesta paistoi taistelutahto ja halu pelata paremmin kuin tähän asti oli pelattu. Kaiken kaikkiaan peli-ilme oli parempaa ja kentällä tapahtui jälleen paljon hyviä asioita. Selkeästi kentällä nähtiin tänään kauden parasta HIFK:ta ja se luo uskoa tuleviin viikkoihin. HIFK on seuraavan kerran tulessa ensi viikon torstaina, kun edessä on kauden ensimmäinen Stadin Derby HJK:ta vastaan.