Skip to main content

FC Haka – HIFK 22.4.2022 klo 18:00 Tehtaan kenttä, Veikkausliiga

HIFK:n osalta uusi aikakausi saadaan käyntiin, kun Mixu Paatelainen johtaa joukkuetta ensimmäistä kertaa. Tulikasteen Paatelainen saa hänelle rakkaan seuran vieraana, kun HIFK matkustaa Valkeakoskelle Hakan vieraaksi. Paatelainen aloitti uransa Hakassa ja Valkeakoski on edelleen hänelle tärkeä paikka.

HIFK:n alkukausi ei ole alkanut tuloksellisesti kovinkaan maireasti, kun saldona kolmesta ottelusta on ollut kaksi tappiota ja kotitasapeli IFK Mariehamnin kanssa. HIFK löytyykin ennen perjantaita sarjataulukon viimeiseltä sijalta. Nyt uuden valmentajan alaisuudessa, HIFK pyrkii kääntämään kurssinsa ja palauttamaan kunniansa voitolla ja hyvällä peliesityksellä. Paatelainen ei kuitenkaan vielä luvannut mullistavia asioita HIFK:n peliin:

”Perjantai tulee nopeasti ja kahdet treenit ennen Valkeakoskea eivät riitä muuttamaan asioita. Pelitavallisesti voi olla, että mitään ei ehdi vielä tapahtua.”

Vastus perjantaina on kova. Haka on aloittanut Teemu Tainion alaisuudessa kautensa pirteästi ja on kolmen kierroksen jälkeen sarjataulukossa kolmantena. Saldona kaksi voittoa (2-1 Ilvestä ja 0-2 Interiä vastaan) sekä tappio Hongalle 3-2. Kuusi tehtyä maalia kolmeen otteluun kertoo Hakan hyökkäyskyvyistä ja HIFK:n puolustus joutuukin kovaan paineeseen Valkeakoskella.

Vaikka Paatelainen ei joukkuetta ole valmentanut kuin muutaman päivän, on joukkueesta aistittavissa jo muutoksen tuulia.

”Oikein positiiviset fiilikset treenien jälkeen. Mixu otti joukkueen hyvin haltuun ja hyviä asioita ajettiin heti sisään. Kaikista huomasi, että jokainen nautti treeneistä”, Eero Markkanen sanaili keskiviikkona.

Toiveissa onkin, että positiivisuus ja näyttöhalut heijastuvat myös kentällä ja HIFK kykenee avaamaan voittotilinsä kaudella 2022. Alkukauden otteluissa on ollut hyviä elementtejä, mutta vielä ne eivät ole konkretisoitunut voittojen muodossa.

Ottelu Tehtaan kentällä Valkeakoskella alkaa perjantaina 22.4. klo 18 alkaen. Ottelua voi seurata Ruutu+ -palvelun kautta, jossa lähetys alkaa 15 min ennen ottelua.