Skip to main content

Novetos Oy mukaan HIFK:n yhteistyökumppaniksi – esillä myös pelipaidassa!

 

Novetos on yritys, joka keskittyy valmentamaan johtajia ja esimiehiä yritysmaailman tarpeisiin sekä julkisen sektorin organisaatioihin. Heitä autetaan löytämään oma johtamistapansa ja opetetaan hyödyntämään omia vahvuuksiaan esihenkilötyössään. Valmentavan johtamisotteen kulmakiviksi nähdään inhimillisyys ja tuloksellisuus.

 

HIFK:n tapaan myös Novetoksella on tänä vuonna juhlavuosi. Novetoksella mittariin tulee 25 vuotta – HIFK puolestaan juhlii 125-vuotista taivaltaan.

 

– Juhlavuoden kunniaksi nostamme missiotamme, joka on olla hyvän puolella ja tehdä suomalaisesta työelämästä elämisen arvoista. Olemme olleet tuomassa business coachingia ja valmentavaa johtajuutta Suomeen. Nämä molemmat ammentavat urheiluvalmentamisesta, joten jaamme samankaltaista ajattelutapaa huippu-urheilun kehittämisen kanssa, sanoo Novetoksen toimitusjohtaja Jan Holst. 

 

Esihenkilöiden kouluttamisen lisäksi Novetokselta hoituu tiimien ja työyhteisöjen valmennus. Novetos konsultoi ja kehittää organisaatioita yhdessä johdon kanssa kohti kestävää menestystä. Menestyvä tiimi on sellainen, jossa vuorovaikutus toimii niin sisäisesti kuin asiakkaidenkin kanssa. HIFK:ssa vuorovaikutusta tavoitellaan kannattajista ja junioreista edustusjoukkueeseen asti.

 

– HIFK yhtenä Suomen vanhimmista urheiluseuroista on tuonut elämyksiä ja luonut merkitystä useiden sukupolvien ajan. Erityisen tärkeänä koen sen, että lapsilla ja nuorilla on harrastuksessaan nähtävissä polku ensimmäisestä TaNoKe-valmennuksesta ammattilaisuuteen asti. Lapsilla, nuorilla ja meillä aikuisilla tulee olla unelmia ja uskoa niiden toteutumiseen. Lisäksi jalkapallon hyvinvointia luova vaikutus laajasti yhteiskunnassa on erittäin suuri. Harrastuksilla on myös muun muassa maahanmuuttajien integraatiossa erittäin merkittävä sija. Näitä kaikkia arvoja haluamme osaltamme olla tukemassa Novetoksen ja HIFK:n välisessä yhteistyössä.

 

Novetoksen palveluista löytyy myös avoimia valmennuksia. Niiden avulla asiakas voi keskittyä pääsemään lähemmäs itselleen tärkeitä tavoitteita, ja voi löytää keinoja kehittymiseen omien tavoitteidensa mukaisesti. Valmennusohjelmat perustuvat vetäjien syvälliseen kokemukseen sekä osallistujien vahvaan vuorovaikutukseen ja keskinäiseen luottamukseen.

 

– Uskon myös, että meille ”novetoille” on kertynyt yrittäjyydestä ja liike-elämän johtamisesta ja kehittämisestä sellaista osaamista, joka voi tuottaa lisäarvoa myös HIFK:n ja sen sidosryhmien toiminnan kehittämisessä.

 

Uudenlaisia tapoja tehdä asioita

 

Novetoksen hallituksen puheenjohtajana toimiva Heikki Pajunen on myös HIFK Fotboll Ab:n hallituksen puheenjohtaja. Pajusen lähtökohtana on, että kaikilla ihmisillä on vahvuuksia, joita esimies voi normaalissa arkityössä tunnistaa ja hyödyntää monipuolisesti. Heikki auttaa myös monia urheilijoita henkisessä valmentautumisessa.

 

– On tietysti mielenkiintoista toimia Novetoksen ja HIFK Fotboll Ab:n hallituksissa puheenjohtajana. Vaikka olemmekin nyt HIFK:n tukijana mukana, eivät tehtävät juuri vaikuta toisiinsa. Novetos on työpaikka, ja HIFK:n asioita hoidetaan intohimosta jalkapalloon ja intohimosta kehittää seuraa ja tuoda uudenlaisia tapoja tehdä asioita. Motiivit ovat erilaiset, kertoo Pajunen.

 

Pajunen uskoo, että yritysvalmennuksen oppeja voidaan hyödyntää HIFK:n hallitustyöskentelyssä monellakin tavalla. Novetos on valmentanut lukuisia hallituksia ja johtoryhmiä, ja heillä tiedetään, miten ne saadaan toimimaan hyvin. 

 

– Olemme olleet konsultin roolissa monessa mukana. HIFK:n kanssa pystyy yhdistämään kaikkea, mitä on oppinut, niin yritysvalmennuksen puolelta kuin urheilupuoleltakin. Uskon, että meillä on paljon annettavaa HIFK:n organisaation kehittämiseen. Novetoksella teemme myös yksilövalmennusta, jonka tavoitteena on saada ihmiset oivaltamaan omasta työstään jotain uutta. Siitäkin on varmasti apua.

Yhteinen arvomaailma on näkyvästi esillä myös konkreettisesti, sillä Novetos  on mukana kotijoukkue HIFK:n pelipaidassa.

Värikäs alkukausi – kausi on pitkä

Veikkausliigakausi on alkanut värikkäissä merkeissä. Päävalmentaja on vaihtunut kokeneeseen Mixu Paatelaiseen ja ikään kuin kauden uusi alku on käsillä. Torstaina pelataan yksi kauden kohokohdista, Stadin derby, HIFK:n ja HJK:n välillä varmasti taatussa tunnelmassa. 

 – Odotamme tältä kaudelta värikästä ja energistä joukkuetta, joka uskaltaa ja on rohkea.  Joukkuetta, joka luo kentällä hyviä kokemuksia myös katsojille. Haluamme lähteä rakentamaan uudella tavalla ilmiötä, jossa seuran tarinan rakentamisesta kiinnostuneet pääsevät antamaan panoksensa uuden luomisessa. Haluamme myös, että joukkue menestyisi ja sijoitus olisi tällä kaudella kärkikuusikossa – alku ei ole tuonut vielä toivotusti pisteitä, mutta kausi on pitkä. 

– Tietyllä aikataululla yritämme saada myös henkisen valmennuksen puolta tuotua mukaan toimintaan, Pajunen pohtii.

 

HIFK:n kotiotteluita pääset seuraamaan hankkimalla kausikortin tai yksittäiset otteluliput Lippupisteeltä. Torstain HJK-ottelun lipunmyynti menee kovaa vauhtia eteenpäin, joten kannattaa toimia nopeasti.