Skip to main content

9.4.2022 klo 18.00 HIFK – IFK Mariehamn 1-1 (1-0)
Maalit:
23´ E. Puro
63´ V. Hambo

Kentältäpoistot:
84´ Dé

Avauskokoonpanot:
HIFK: Beto; Klinkenberg, Mattila, Kanon, Macario, Pipe, Eremenko, Kamavuaka, Puro, Ali, Kujanpää
IFK M: Henriksson; Sumusalo, Coubronne, Lahti, Nissinen, Baliso, Abubakari, Latonen, Dé, Hambo, Sjöroos

HIFK aloitti kotikautensa, kun IFK Mariehamn saapui vierailulle Helsinkiin. Klackenissa tunnelma oli tuttua ja äänekästä, lopulta fanien mahtava kannatus ei kannattanut kuin jäämiseen tasapeliin tiukan kamppailun jälkeen.

Ensimmäinen jakso alkoi vauhdikkaasti, kun Mariehamnin Riku Sjöroos karkasi läpiajoon 3. minuutilla, mutta hänen yrityksensä Beto onnistui HIFK:n maalilla kuitenkin torjumaan. Beto oli muutenkin läpi ottelun täystyöllistetty, mutta hän onnistui kuittaamaan käytännössä kaikki vastaan tulleet tilanteet varman rauhallisesti. Ottelu oli ehtinyt vanheta 11 minuuttia, kun Vahid Hambo laukoi vihaisesti, mutta vain tolppaan.

Pelonsekaisia tunteita koettiin, kun HIFK:n kapteeni Beto jäi pitelemään alaselkäänsä törmäyksessä Dé:n kanssa, mutta HIFK:n onneksi, hän pystyi ottelua kuitenkin jatkamaan. 23 minuuttia oli pelikellossa, kun Klacken räjähti ääriään myöten huutoon. Macario pääsi kuljettamaan laitaa pitkin ja lähetti napakan keskityksen maalille, jossa Eetu Puro nousi korkeimmalle ja puski liigauransa avausmaalin todella makeaan paikkaan. Näin HIFK 1-0 kotijohtoon.

Ensimmäinen jakso tämän jälkeen jatkui suhteellisen tasaisissa merkeissä eikä kumpikaan joukkue kyennyt luomaan juurikaan maalintekopaikkoja. 39.minuutin kohdalla Jiri Nissistä varoitettiin hänen taklattuaan rumasti Jusif Alia. Ensimmäinen puoliaika vihellettiin päättyneeksi pitkään jatkuneen tasaisen väännön jälkeen lukemissa 1-0.

Toiselle puoliajalle HIFK tuli vauhdikkaasti ja pääsikin hätyyttelemään Elmo Henrikssonin maalia lukuisten vaarallisten erikoistilanteiden johdosta. Kerta toisensa jälkeen eteen ehti aina IFK M:n pelaaja eikä Henrikssonille asti saatu tilanteita vietyä. Vanha sanonta sanoo, jos et tee niin kaveri tekee ja niin kävi nytkin. IFK Mariehamn sai pallon toimitettua HIFK:n boksiin kesken pienen painostusjakson. Pallo oli tarpeeksi laadukas ja Mariehamnin Hambo sai rouhittua pallon pelaajakasan keskeltä ohi voimattoman Beton ja näin lukemat Töölössä muuttuivat numeroihin 1-1. Hambo loukkaantui samassa tilanteessa ja hänet otettiin vaihtoon hetken kuluttua.

Maalin jälkeen momentum siirtyi Mariehamnille, eikä HIFK oikein päässyt mukaan peliin. Vieraat vyöryttivät hyökkäyksiä kerta toisensa jälkeen, mutta viimeiset ratkaisut päätyivät joko ohi maalin tai sitten Beto oli loistavasti tilanteissa hereillä ja piti kotijoukkueen mukana pelissä. HIFK sai vielä yhden paikan kesken painostuksen, kun Macario karkasi puolustukselta, mutta viimeinen syöttö karkasi ja hieno tilaisuus kuihtui. 84. minuutin kohdalla vieraiden ilta sai pahan kolauksen, kun Dé rikkoi typerästi takaa päin Pipeä, eikä ottelun erotuomari Jari Järvinen epäröinyt, vaan nosti Dé:lle illan toisen varoituksen ja näin HIFK pääsi pelaamaan lopun miesylivoimalla. Lisämaaleja ei tästäkään huolimatta nähty, joten molempien joukkueiden oli tyytyminen pistejakoon tuloksella 1-1, joka kuitenkin lopulta mairitteli kotijoukkuetta.

– Huonolta maistuu tämä tulos näin ottelun jälkeen. Aina, kun kotona pelataan niin ainoa tavoite pitää olla voitto, eikä silloin tasapeli matsin jälkeen tyydytä. Pettyneitä jätkiä kyllä kopissa tällä hetkellä, olisi haluttu voitto tästä ottelusta, kertoo Eero Markkanen Ruudun haastattelussa ottelun jälkeen.

Joukkueen valmentajana toimineen Pedro Henrique kuvaili ottelua seuraavasti:

– Tulokseen emme tietenkään ole tyytyväisiä. Lähdimme tavoittelemaan voittoa ja siksi tasapeli tuntuu pettymykseltä. Joukkueessa on ollut koko viikon hyvä tekeminen päällä ja siksi voittoa oli lupa odottaa. Olen pettynyt, ettemme pystyneet sitä saavuttamaan.