Skip to main content

18.4.2022 klo 18:00 HIFK – FC Lahti 0-3 (0-0), Veikkausliiga

Maalit:

52´ C. Geoffrey

80´ A. Zeqiri

83´ M. Kandji

Avauskokoonpanot:

HIFK: Beto; Mattila, Pipe Saez, Malolo, Ali, Eremenko, Kujanpää, Nikki, Puro, Kanon, Macario

Lahti: Reguero; Benissan, Geoffrey, Virta, Sejdiu, Heinonen, Memolla, Penninkangas, Emsis, Ademi, Kandji

 

HIFK:n kausi jatkui pääsiäisen arkiottelussa kotona FC Lahtea vastaan. Molempien alkukausi oli alkanut tuloksellisesti hieman heikosti, joten molemmat lähtivät otteluun vain ja ainoastaan voitto mielessä, jotta kausi ei jatkuisi mollivoittoisesti. HIFK sai ennen ottelua uutisia uudesta päävalmentajasta, mutta tässä ottelussa vetovastuu oli vielä alkukauden valmennuksella. Ottelun panokset näkyivät ja ensimmäinen puoliaika kaikkinensa oli erittäin tunnusteleva molemmilta joukkueilta.

Molemmilla joukkueilla oli muutamia, puolittaisia paikkoja maalin tekemiseen, mutta mitään kovin vaarallista ei Beton ja Regueron maaleille saatu aikaan ensimmäisellä puoliajalla. Lahden Memolla sekä Penninkangas ottivat tilastomerkinnät varoitusten muodossa. Ensimmäinen jakso päättyi pieneen nahisteluun, joka alkoi Arlind Sejdiun mennessä potkimaan jo pallon käsiinsä ottamaa Betoa käsille. Tästä alkoi pieni suukopu joukkueiden välillä, josta lopputuloksena varoitukset Sejdiulle, Macoumba Kandjille sekä Eetu Purolle. Puoliajan viettoon tämän jälkeen 0-0 tilanteessa.

Toisen puoliajan alku venähti, kun Beton varusteissa oli jotain korjattavaa useampaan otteeseen ja tämän selvittämiseen meni hetki aikaa. Kun puoliaika saatiin käyntiin, nähtiin kentällä selkeästi latautuneet joukkueet. Puoliaika alkoi räväkästi, kun molemmilla oli tuhannen taalan paikat maalintekoon, mutta ei maalia. 52. minuutilla Lahti murtaa kuparisen, kun Geoffrey pääsee puskemaan täysin vapaasti pallon ohi Beton vapaapotkun jälkitilanteesta. Maali lamautti HIFK:n ja tämän jälkeen kentällä Lahti määräsi pelitahdin ja -tempon.

HIFK:n paras paikka toisella jaksolla tuli Macariolle, joka ei saanut Markkasen nappisyöttöä jatkettua maaliin asti, vaan ohjasi lähietäisyydeltä yli maalin. Geoffrey oli myös lähellä lisätä Lahden johtoa, mutta hänen läpiajonsa päättyi tolppaan. Lopulta Lahti karkasi ansaittuun voittoon kahdella nopealla lisämaalilla. Ensiksi Zeqiri pujotteli uskomattoman yksilösuorituksen HIFK:n rangaistusalueella ja viimeisteli varmasti ja vain muutamaa minuuttia myöhemmin Kandji pääsi turhan helposti laukomaan pallon vasempaan alakulmaan aivan rangaistusalueen rajalta.

Lopussa Lahti jäädytti pelitapahtumat, eikä HIFK juuri kiriä saanut aikaan ja näin ollen vieraat veivät kaikki kolme pistettä tylysti lukemin 0–3. Ottelun jälkeen koko ottelun uurastanut Sakari Mattila tiivisti hyvin joukkueen tunnelmat ottelusta:

´´ Nöyryytetty olo, koko joukkueella on nöyryytetty olo, tämmöinen peliesitys ei voi toistua. Tänään varmasti näkyi, että ryhtiliike tarvitaan ja varmasti tulevan perjantain ottelua varten tämä tulee tapahtumaan. ´´

HIFK:n valmentaja Miguel Braganca totesi lehdistötilaisuudessa, että puoliajalla tehtiin taktisia muutoksia, mutta Lahden nopea maali romutti suunnitelmat:

´´ Meillä oli suunnitelma tehtynä puoliajalla, miten pelaisimme toisen jakson, mutta Lahden nopea maali sekoitti pakan. Tämä on jalkapalloa, mitä muuta voin sanoa. Meidän ei auta kuin kääntää katseet kohti seuraavaa ottelua ja tehdä jälleen parhaamme. Lahti pelasi hyvin ja ansaitsi tänään voittonsa. ´´

HIFK jatkaa kautta ja samalla ensimmäisen voiton metsästystä perjantaina 22.4. Valkeakoskella, jolloin Tähtirinnat matkaavat Hakan vieraaksi.