Skip to main content

Veikkausliigassa pelaavan HIFK:n päävalmentaja vaihtuu. Portugalilainen Bernardo Tavares irtisanoutui tehtävistään maanantaina perhesyiden vuoksi. Tavares ei ole enää tällä viikolla mukana HIFK:n toiminnassa.

Uuden päävalmentajan hakuprosessi käynnistettiin välittömästi.

– Ymmärrämme hänen ratkaisunsa syyt ja taustat. Jalkapallossa tulee yllättäviä tilanteita, kuten tämä. Reagoimme luonnollisesti nopeasti ja käynnistimme välittömästi uuden päävalmentajan hakuprosessin, kertoo HIFK:n urheilutoimenjohtaja Mika Lönnström.

Muu valmennustiimi jatkaa edelleen HIFK:n joukkueen taustalla. Päävalmentajatilanteesta tiedotetaan heti, kun ratkaisu uudesta päävalmentajasta on tehty. HIFK:n kauden kotiavaus on tämän viikon lauantaina, kun joukkue kohtaa IFK Mariehamnin. Tavoite on, että uusi päävalmentaja on jo tuolloin vastuussa, mutta seurassa on myös varauduttu siihen, että lauantaina toimitaan vielä muun valmennustiimin vetämänä.

– Jatkuvuus talvella ja keväällä tehtyyn työhön säilyy sitä kautta, että muu valmennustiimi jatkaa tehtävissään.

– Lähdemme siitä, että uusi päävalmentaja on jo kotiavauksessa lauantaina tehtävissään. Mutta haluamme tehdä tämän prosessin huolella ja kartoittaa kaikki vaihtoehdot. Uskon, että ratkaisu syntyy pian, mutta hätäilemättä, Lönnström sanoo.

HIFK aloitti kautensa viikonloppuna niukalla tappiolla SJK:n vieraana. Lauantaina joukkue kohtaa IFK Mariehamnin Bolt Arenalla kello 18.00.