Skip to main content

HIFK matkaa SJK:n vieraaksi lauantaina 2.4. Ottelu alkaa kello 17.00 OmaSp Stadionilla.

HIFK:n valmistautuminen Veikkausliigakauteen oli värikäs. Joukkue otti komeita voittoja muun muassa FC Interistä ja IFK Mariehamnista vieraissa. Liigacupissa lauantain ottelun joukkueiden kohdatessa SJK oli vahvempi puolivälierävaiheessa maalein 1-0. Viimeisessä harjoitusottelussa ennen kauden alkua HIFK hävisi TPS:lle samoin 1-0 lukemin.

SJK:n preseason oli varsin hyvä. Hakaa ja AC Oulua vastaan SJK jäi tasapeliin, ja ainoa tappio tuli FC Honkaa vastaan Liigacupin välierässä. Myös ennakkoon vahvaksi arvioitu KuPS kaatui 2-0 Liigacupissa.

Viime kaudella SJK ylsi kolmannelle sijalle Veikkausliigassa. HIFK pärjäsi kuitenkin keskinäisissä otteluissa paremmin, sillä kolmessa ottelussa päädyttiin kahdesti tasapeliin ja kerran HIFK nappasi täydet pisteet. Veikkausliigassa joukkueet ovat mitelleet tasaväkisesti, sillä molemmilla on kuusi voittoa tilillään. Viisi kertaa on päädytty tasapeliin.

Liigacupin kohtaamisen jälkeen HIFK on saanut vielä kovia vahvistuksia. Euroopan huippusarjoissa pelanneet Wilson Kamavuaka ja Wilfried Kanon liittyivät joukkueeseen reilu viikko sitten.

HIFK matkaa Seinäjoelle ilman päävalmentajaansa Bernardo Tavaresia tämän sairastumisen vuoksi. Ohjaksiin tarttuu SJK-ottelun ajaksi apuvalmentaja.

– Odotamme voittoa ensimmäisestä pelistä. Matkustamme Seinäjoelle SJK:n vieraaksi samalla asenteella kuin ennen, mutta vieläkin nälkäisempinä. Haluamme korjata sen, mitä tapahtui neljä viikkoa aiemmin. Tiedämme pystyvämme siihen, sanoo HIFK:n apuvalmentaja Pedro Henriques.

Harjoitusten hyvä tunnelma on jatkunut edelleen. Hyvä työmoraali on aistittavissa.

– Viimeisimmät harjoitukset ovat menneet hyvin. Pelaajat ovat työskennelleet todella kovaa ollakseen valmiita huomenna. Kaikilla on itseluottamus kohdillaan ensimmäistä peliä varten.

– Kunnioitamme SJK:ta ja tiedämme, että heillä on hyvä joukkue. Heidät on ennustettu korkealle sarjassa, mutta keskitymme siihen, mihin voimme vaikuttaa. Meillä on mahdollisuus voittaa ottelu, ja se on ainoa asia mielissämme tällä hetkellä.

Apuvalmentaja Henriques ei nöyristele kommenteissaan. Hän tietää, mitä voittaminen vaatii.

– Valmistaudumme voittamaan jokaisen ottelun. Sen tehdäksemme meidän on oltava henkisesti vahvoja ja sitkeitä joka hetki. Meillä on oltava kunnianhimoa joka ottelussa. Meidän on oltava varmoja ja meillä on oltava kunnianhimoa. Kun tulemme otteluun voittamisasenteella, olemme lähempänä kolmea pistettä.

Myös pelaajat ovat odottaneet kauden alkua.

– Olen erittäin innoissani siitä, että kausi alkaa. Olen odottanut tätä pitkän aikaa. On kiva päästä pelaamaan ulkokentillä ja nähdä fanit, sanoo Macario Hing-Glover.

– SJK on hyvä joukkue. Heillä on sekä hyvä valmentaja että hyviä pelaajia. MInulla on joukkueessa muutamia ystäviä ja tiedän, mihin he pystyvät.

Oikealla laidalla töitä raatava Hing-Glover kiinnittää katseensa HIFK:n maalintekoon.

– Tulevaan otteluun ainoa ero verrattuna Liigacupin kohtaamiseen on se, että meidän pitää viimeistellä paremmin. Viime ottelu oli tasainen, mutta he onnistuivat viimeistelyssä kerran ja meiltä se ei vain onnistunut. Tiedämme, missä SJK on vaarallinen ja toisaalta myös, missä heillä on heikkouksia. Nyt meidän pitää vain osata hyödyntää nuo heikkoudet.

Ottelun näyttää Ruutu, lähetys alkaa noin kello 16.45.

Liput kauden matseihin vielä hankkimatta? Hanki kausikortti tai yksittäiset otteluliput Lippupisteeltä!