Skip to main content

13.4.2022 klo 20:00 SUMU/sob – HIFK 0-10 (0-3), Suomen Cup

Maalit:

28´ J. Halme

34´, 44´ K. Isaksson

51´, 57´, 85´ E. Markkanen

61´ M. Tainio

63´ D. Lutumba-Pitah

70´, 73´ A. Kujanpää

Avauskokoonpanot:

SUMU: Koistinen; Njuschin, Abdi, Mikkola, Nkiwabonga, Harja, Hiiesalu, Tiusanen, Velikainen, Korhonen, Junikka

HIFK: Ferahyan; Markkanen, Lutumba-Pitah, Halme, Nikki, Kanon, Tainio, Namputu, Isaksson, Ani, Ahadi

 

HIFK palasi Bollikselle pitkän tauon jälkeen Cupin merkeissä, kun vastaan asettui Nelosen SUMU/sob. Kupletin juoni oli selvä; HIFK lähti otteluun massiivisena ennakkosuosikkina ja SUMU lähti tekemään ihmettä. Alusta asti HIFK otti kuskin paikan, eikä päästänyt SUMU:a juuri yli puolen kentän, mutta kesti melkein puoli tuntia ennen kuin uhrautuvasti puolustanut SUMU murtui.

Ensimmäinen maali olikin sitten todella kaunis, kun iki-HIFK Jukka Halme pommitti sydämensä kyllyydestä pallon paluupallosta yläkulmaan ja upeita torjuntoja esittänyt Jerri Koistinen ei voinut mitään. Avausmaali vapautti HIFK:n ja peli avautui selkeästi. HIFK jatkoi jauhamista ja sai vielä kahdesti pallon maaliin, kun Keaton Isaksson avasi kauden maalitilinsä kahdella nopealla maalilla ja HIFK lähti tauolle 0-3 johdossa.

Toiselle puoliajalle kupletin juoni ei muuttunut, vaan HIFK painosti jopa ensimmäistä jaksoa enemmän kohti SUMU:n maalia ja paine sen kuin kasvoi Koistisen maalilla. SUMU:kin pääsi jakson aikana muutamiin hyökkäyksiin, mutta Ferahyanin maalille asti ei päästy kuin kerran ottelun aikana. Paine SUMU:n maalilla kasvoi läpi jakson ja mitä pidemmälle ottelu eteni, sitä enemmän SUMU väsyi ja avasi lisää paikkoja HIFK:lle.

Loppujen lopuksi HIFK latoi taululle vielä 7 maalia lisää, joista yksi rangaistuspotkusta. Lisäksi HIFK sai vielä yhden rangaistuspotkun lisää, mutta Namputun vedon SUMU:n paras pelaaja Koistinen torjui upeasti. Toisella jaksolla maininnan arvoisia suorituksia ja positiivisia merkkejä esitti hattutempun tehnyt Markkanen, illan komeimman maalin vapaapotkusta iskenyt Kujanpää sekä pirteällä peli-ilmeellä esiintynyt Lutumba-Pitah, joka sai kruunun illalleen maalin muodossa.

Kaiken kaikkiaan HIFK pelasi ottelun kypsästi ja ammattimaisesti, eikä jättänyt ottelussa mitään sattuman varaan, vaan hoiti Cupin ensimmäisen ottelunsa tyylikkäästi. Koko joukkueelta tasapainoinen esitys ja positiivisia asioita ja suorituksia nähtiin läpi ottelun yhdeltä jos toiselta pelaajalta. Lopulta HIFK jatkoon 4. kierrokselle lukemin 0-10. Aivan ei päästy kaikkien aikojen ennätykseen Cupissa HIFK:n osalta, joka on 0-11 voitto FC Itä-Helsinkiä vastaan vuodelta 2007.

SUMU:lle kuitenkin kaikki kunnia taistelusta, eikä kotijoukkue missään vaiheessa luovuttanut, vaikka HIFK latoi maaleja liukuhihnalta. Tästä on joukkueen hyvä jatkaa kohti ensi maanantain Lahti-peliä. Cup-juna on lähtenyt asemaltaan juuri sillä tavalla kuin odotettiin.

Hattutempun iskenyt Eero Markkanen sanaili seuraavaa pelin jälkeen:

´´Mukava päästä pitkästä aikaa maalin makuun ja hieno tehdä ekat maalit IFK:n paidassa. Tiedettiin että tulee normaalista poikkeava peli jossa kaveri puolustaa todella alhaalta mutta pystyttiin pitämään vähän tempoa omassa tekemisessä ja tekemään tarvittavat maalit jo ensimmäisellä puoliajalla. Nyt vähän palauttelua ja katse kohti maanantain peliä´´.