Skip to main content

HIFK-FC Lahti, 18.4.2022, 18:00, Bolt Arena

HIFK ja FC Lahti ottavat mittaa toisistaan maanantain Veikkausliiga-kierroksella, kun lahtelaiset saapuvat vierailulle Helsinkiin. Molemmat joukkueet ovat aloittaneet oman liigakautensa hieman mollivoittoisesti, joten Bolt Arenalla toisensa kohtaavat kaksi nälkäistä joukkuetta, jotka molemmat haluavat avata voittotilinsä kauden 2022 osalta.

HIFK:n kannattajat sekä Veikkausliigan seuraajat saivat ottelun alla mielenkiintoisia uutisia, kun Mixu Paatelainen nimitettiin HIFK:n uudeksi päävalmentajaksi 2+1-vuotisella sopimuksella. Maanantain ottelussa hän ei ole kuitenkaan vielä HIFK:n päävalmentajana, vaan joukkueen valmentajana toimii alkukauden tapaan Pedro Henriques. Henriques kommentoi ottelua seuraavasti:

´´ Tärkeä ottelu meille hyvää vastustajaa vastaan, joka yrittää nollata nopeasti edellisen kotitappionsa Veikkausliigassa. Olemme motivoituneita tämän haasteen edessä ja olemme valmistautuneita nappaamaan kolme pistettä upeiden faniemme tuella tästä ottelusta. ´´

Molemmat joukkueet hakevat siis ottelusta ehdottomasti voittoa. Vierasjoukkue Lahden alkukausi on ollut vaatimaton: maalittomalla tasapelillä ja kotona kärsityllä 5-0-tappiolla liigakautensa aloittanut FC Lahtisai kuitenkin kauden avausvoittonsa viikolla pelatusta Cup-ottelusta, kun Kuopion Elo kaatui 6-0.

HIFK:n alkukausi on hyvistä peliesityksistä huolimatta ollut tuloksellisesti heikko. Kausi alkoi Seinäjoella, josta tuloksena oli 2-1-tappio SJK:lle. Kamratmötessa HIFK tasasi pisteet IFK Mariehamnin kanssa lukemin 1-1. HIFK:n maaleista ovat kaudella vastanneet Pipe Sáez ja Eetu Puro. IFK sai Suomen Cupissa myös voittotilin liigakauden alun jälkeen auki, kun tähtirinnat kohtasivat Nelosessa pelaavan SUMU/sobin. Loppulukemat kirjattiin 10-0.

Historian saatossa joukkueet ovat kohdanneet toisensa virallisissa otteluissa yhteensä 21 kertaa. Lahti on voittanut kohtaamisista 12 ja HIFK vain kaksi. Maaleja lahtelaiset ovat iskeneet 32 ja HIFK 20. HIFK ei ole koskaan kyennyt voittamaan Lahtea liigassa kotonaan, vaan Tähtirintojen voitot ovat Lahden Kisapuistossa pelatusta liigaottelusta ja Suomen Cupin karsinnan ottelusta. Viime kaudella kumpainenkin voitti yhden ottelun ja kertaalleen päädyttiin tasatulokseen. HIFK voitti talvella pelatun Suomen Cupin karsintaottelun ja Hiihtostadionilla pelattiin 0-0-tasapeli.

HIFK lähtee siis ehdottomasti korjaamaan tätä tilastoa huomenna, kun ottelu käynnistyy Bolt Arenalla klo 18.

Ottelu on katsottavissa Ruutu+-palvelussa klo 17:45 alkaen. Lisäksi paikan päälle toivotaan runsaslukuista yleisöä kannustamaan punaiset voittoon.

 

Otteluun voi ostaa lippuja osoitteessa Lippu.fi