Skip to main content

HIFK aloittaa cup-urakkansa kaudella 2022 keskiviikkona 13.4 3. kierrokselta, kun ensimmäiset Veikkausliigajoukkueet aloittavat tämän vuoden kilpailun. Suomen Cup koki täysuudistuksen muutaman kauden ajan voimassa olleiden lohkovaiheiden jälkeen ja kaudelle 2022 Cup palasi perinteiseen muotoonsa. HIFK:lle arvottiin vastaan Etelän alueen Nelosessa pelaava SUMU/SOB.

Keskiviikkona vastaan asettuva SUMU aloitti cup-urakkansa maaliskuussa 1. kierrokselta, kun he kaatoivat niin ikään Nelosessa pelaavan Korso/Unitedin 0-2. Toisella kierroksella SUMU voitti tiukan kamppailun jälkeen Vitosessa pelaavan MLHF:n 2-3 ja jatkoi näin ollen 3. kierrokselle, jossa vastaan siis arvottiin HIFK. SUMU:n paras maalintekijä tämän kauden Cupissa on kaksi maalia tehnyt Vertti Nieminen. Lähtökohdat otteluun ovat kuitenkin selvät. HIFK lähtee otteluun massiivisena ennakkosuosikkina, kun taas SUMU lähtee tekemään ihmettä ja kaatamaan Veikkausliigaseuran.

HIFK:n valmentajana toimiva Pedro Henriques ennakoi keskiviikon kamppailua seuraavasti:

´´Ei ole olemassa helppoja otteluita modernissa jalkapallossa. Me haluamme menestyä tässä kilpailussa mahdollisimman hyvin ja siksi paineet ovat meillä. Meidän täytyy käsitellä ne ja saada aikaan vahva suoritus, jolla saamme ottelusta voiton. Kunnioitamme vastustajaamme kuten aina. Mutta meidän täytyy keskittyä itseemme. Odotan joukkueelta täyttä intohimoa ja sitoutumista kaikilta niiltä, jotka ovat kokoonpanossa huomenna. Tulen sitä myös vaatimaan kaikilta. Vapaapäiviin ei ole varaa, jos haluamme omata voittajamentaliteetin. Keskiviikkona tulemme pelaamaan vain ja ainoastaan voitosta´´.

Joukkueiden kuntoa katsellessa on hyvä huomioida, ettei SUMU:n kilpailullinen kausi ole Cupia lukuun ottamatta alkanut, kun taas HIFK on avannut jo oman kilpailukautensa. HIFK lähteekin hakemaan positiivista tulosta ottelusta, jotta ailahtelevasti alkanut alkukausi voisi saada uuden käänteen. Nähtäväksi jääkin, millaisen kokoonpanon HIFK laittaa jalkeille huomenna.

Ottelu alkaa keskiviikkona 13.4 Bollis 1:llä klo 20.00. Otteluun on vapaa pääsy. Tervetuloa kannustamaan HIFK voittoon ja aloittamaan cup-urakkansa. Ottelu näkyy myös Ruutu+-palvelussa. Lähetys alkaa 15 min ennen ottelun alkamista.