Skip to main content

Kongon demokraattisen tasavallan ja Saksan kansalaisuudet omistava Wilson Kamavuaka liittyy HIFK:n riveihin. Kamavuaka on jo harjoitellut joukkueen mukana, ja hänet nähtiin kentällä myös harjoitusottelussa TPS:ää vastaan.

– Olen ollut vasta vähän aikaa täällä, mutta kylmää ainakin on. Paljon kylmempää kuin Saksassa. Ihmiset ovat ystävällisiä ja avoimia. Joskus olen tarvinnut apua, esimerkiksi kysyäkseni suuntaa jonnekin, ja kaikki ihmiset ovat olleet minulle hyvin mukavia. Täällä on myös aika kallista, naurahtaa Wilson Kamavuaka.

Monipuolinen keskikenttäpelaaja on 31-vuotias ja oikeajalkainen. Pituutta häneltä löytyy 188 senttimetriä. Hän on pelannut 12 maaottelua Kongon demokraattisen tasavallan maajoukkueessa.

Ammattilaisuransa Kamavuaka on aloittanut synnyinmaassaan Saksassa. Historiaa löytyy muun muassa 1. FC Kölnin nuorisojoukkueista, Aachenista, Hoffenheim II:sta, Sturm Grazista ja Darmstadt 98:sta. Viimeisimpänä Kamavuaka on edustanut MSV Duisburgia.

– Olen urallani oppinut, että jalkapallossa on tärkeää antaa aina kaikkensa. Itseään ja omaa peliään pitää kehittää. Pitää kasvaa ihmisenä ja myös joukkueen mukana.

Kamavuaka on pelannut 13 ottelua Saksan Bundesligaa Darmstadtissa kaudella 2016-17. Saksan toisella sarjatasolla pelejä on kasassa 59 ja kokemusta löytyy rutkasti myös alemmista Saksan sarjoista sekä esimerkiksi Itävallan pääsarjasta. Kreikan ja Belgian pääsarjoissa Kamavuaka on pelannut yhteensä parisenkymmentä ottelua.

– Ensimmäiset harjoitukset HIFK:ssa ovat olleet positiivisia. OIen päässyt nopeasti tutustumaan kaikkiin ja pääsin harjoitusottelussa pelaamaan. Näin heti valmentajista ja pelaajista, että meillä on laadukas joukkue. Nyt valmennuksen pitää vain ohjata meitä oikeaan suuntaan, niin tulemme varmasti pelaamaan hyvin.

Kamavuaka kertoo antavansa kaikkensa tälle seuralle ja taistelulle menestyksestä. Mies tietää, että joukkueen menestys olisi hienoa koko joukkueelle ja tietysti sen kannattajille.

– HIFK on yksi vanhimmista seuroista täällä. Olen nähnyt myös, että seuralla on mahtavat kannattajat, jotka osaavat olla vaativia. He tukevat joukkuetta kuitenkin hyvinä ja huonoina hetkinä. Se sopii minulle, ja on yksi syy miksi tulin IFK:hon. Minulle on tärkeää edustaa seuraa, jonka olemassaololla on merkitystä.

HIFK:lle Kamavuaka oli tarpeellinen vahvistus tuomaan variaatioita pelaamiseen.

– Halusimme keskikentälle hänenlaisensa pelaajan, jonka myötä meille tulee uudenlainen vaihtoehto keskiakselille, sanoo HIFK:n urheilutoimenjohtaja Mika Lönnström.

 

Tule katsomaan Kamavuakaa ja muita tähtirintoja paikan päälle – kotiavaus pelataan jo 9.4.! Liput myy Lippupiste.