Skip to main content

23.3.2022 klo 13.00 TPS – HIFK 1-0 (0-0)

Maalit:
54’ O. Jakonen

Avauskokoonpanot:
HIFK: Beto; Klinkenberg, Halme, Namputu, Malolo, Sáez, Hing-Glover, Puro, Eremenko, Ali, Kujanpää
TPS: Koponen; Kinnunen, Pakkanen, Taimi, Pöysä, Annan, Tombini, Rönnberg, Duah, Haruna, Jakonen

Viimeisenä harjoitusotteluna ennen Veikkausliigan alkua HIFK kohtasi TPS:n vieraskentällä.

TPS oli kärsinyt edellisessä ottelussaan Ykköscupin finaalissa tappion FF Jarolle. HIFK puolestaan oli viikkoa aiemmin kaatanut Pargas IF:n Eerikkilän Urheiluopiston leirillään lukemin 3-0.

Ottelun ensimmäinen vartti oli melko rauhallista ja tunnustelevaa. Joukkueet pitivät palloa vuorotellen, eikä vaarallisiin maalintekopaikkoihin päästy. TPS:n keskitys maalille ei johtanut vaaralliseen tilanteeseen, eivätkä pari kulmapotkuakaan tuottaneet maalipaikkoja turkulaisille.

20 minuutin kohdalla Beton pitkä avaus oikealle laidalle tavoitti Jusif Alin, joka ajoi määrätietoisesti boksiin. Pallo karkasi jalasta jo kertaalleen, mutta Ali taisteli sen takaisin itselleen. Lopulta TPS-puolustus kuitenkin sai tilanteen selvitettyä, ennen kuin Ali pääsi laukomaan.

Hieman myöhemmin Eetu Puro pääsi kokeilemaan paristakympistä, mutta terävä laukaus meni ohi maalin.

Myös TPS onnistui rakentelemaan maalipaikan HIFK:n boksin rajalle. Laukaus jäi kuitenkin löysäksi ja suuntautui sen verran keskelle, että Beton tilalle puolen tunnin pelin jälkeen vaihdettu Ramilson Almeida torjui vaivatta.

Tauolle mentiin tasatilanteessa 0-0. Tauolla HIFK teki kaksi vaihtoa, kun kentältä väistyivät Sergei Eremenko ja Fortuna Namputu, ja sisään tulivat Wilfried Kanon ja Wilson Kamavuaka.

Toisen jakson alun TPS pelasi vahvasti. Etenkin Linus Rönnberg oli terävänä ja pääsi laukomaan vaarallisesti. Rönnberg rakensi toisenkin paikan, josta ei maalia vielä syntynyt. 54 minuutin kohdalla Olli Jakonen pääsi oikealta laidalta Severi Pöysän esityön jälkeen etenemään maalipaikkaan. Tarkka laukaus painui alakulmaan ja TPS siirtyi 1-0 johtoon.

HIFK teki vaihtoja, ja kentälle pääsivät Ifeanyi Ani, Didis Lutumba-Pitah ja Mosawer Ahadi. Maalivahdeista myös Felix Ferahyan sai peliaikaa. Tasaisissa merkeissä edennyt ottelu oli sitä loppuun asti, eikä kumpikaan joukkue pystynyt murtamaan vastustajan puolustusta enää toisella jaksolla.

Tämä harjoitusottelu oli viimeinen HIFK:lle ennen Veikkausliigan alkua. Vielä on muutama päivä aikaa hioa kuviot kuntoon ja valmistautua ensismmäiseen matsiin!

HIFK:n Veikkausliigan ensimmäinen ottelu pelataan 2.4. Seinäjoella SJK:ta vastaan.

Kotipelien startti on 9.4. IFK Mariehamnia vastaan. Liput myy Lippupiste!

 

 

 

 

Kannen kuva: Tiina Pirilä