Skip to main content

Otteluennakko: SJK – HIFK lauantaina 5.3.2022 kello 14.45, Wallsport Areena, Seinäjoki

HIFK eteni Liigacupin lohkovaiheesta jatkoon kahden voiton turvin. FC Inter kaatui vieraissa 1-0, ja toiselta vieraspelireissulta tähtirinnat hakivat pisteet IFK Mariehamnilta lukemin 2-1. Kuusi pistettä riitti lohkon toiseen sijaan ja puolivälieräpaikkaan.

Puolivälierävastustajaksi HIFK:lle arvottiin SJK. Myös Veikkausliigan avausottelunsa HIFK pelaa SJK:ta vastaan vajaata kuukautta myöhemmin, joten nyt päästään näkemään joukkueiden voimasuhteita ennen sarjan alkua.

Tämän puolivälierän voittaja etenee välieriin FC Honkaa vastaan. Honka kaatoi HJK:n keskiviikkona maalein 3-1. HJK peluutti ottelussa Klubi 04:n miehistöä. Muissa puolivälierissä toisensa kohtaavat FC Haka ja Ilves sekä KuPS ja FC Inter.

HIFK pelasi harjoitusottelun IF Gnistania vastaan viikkoa aikaisemmin. Tuolloin HIFK:n ryhmässä annettiin paljon peliaikaa sellaisille pelaajille, jotka eivät olleet vielä päässeet juuri osaamistaan näyttämään harjoitusten ulkopuolella. Lopputulos oli 0-0, vaikka molemmat joukkueet maalintekopaikoille pääsivätkin.

HIFK:n valmennus odottaa huomiselta tiukkaa ottelua.

– Uskon, että ottelusta tulee kova kamppailu, jossa molemmat taistelevat voitosta. SJK:lla on hyvä joukkue ja hyviä yksilöitä, heillä on jokaiselle paikalle pari-kolme vaihtoehtoa. Heidän valmentajansa Joaquín Gómez tuntee meidän seuramme ja osan pelaajista. Odotan hyvää peliä, sanoo HIFK:n päävalmentaja Bernardo Tavares.

– Meillä on useampi pelaaja loukkaantuneena, mutta olemme jo näyttäneet muita joukkueita vastaan sen, että saamme kentälle hyvän porukan ja pystymme voittamaan pelejä. Vastustaja saattaa olla ennakkoon arvioituna vahvempi, mutta tämä on hyvä paikka nähdä, missä voimme vielä kehittyä. Veikkausliigan alkuun on vielä kuukausi, ja huhtikuun koittaessa olemme kehittyneet vielä vahvemmiksi ja paremmiksi, kun kohtaamme SJK:n uudelleen kauden avauksessa.

SJK voitti oman lohkonsa Liigacupissa kahdella voitolla ja yhdellä tasapelillä. AC Oulun kanssa SJK päätyi tasalukemiin 2-2, ja voitot irtosivat KuPSista vieraskentällä lukemin 2-0 ja VPS:ää vastaan kotona 4-1.

Viime kaudella SJK ylsi kolmannelle sijalle Veikkausliigassa. HIFK pärjäsi kuitenkin keskinäisissä otteluissa paremmin, sillä kolmessa ottelussa päädyttiin kahdesti tasapeliin ja kerran HIFK nappasi täydet pisteet.

Alkuvuoden nilkka vahvasti teipattuna pelannut ja treenannut Eetu Puro näkee kilpailulliset matsit ennen Veikkausliigakauden alkua tärkeinä. Joukkueessa on Puron mielestä hyvä henki.

– Talvikausi on ollut henkilökohtaisesti vähän vaikea pienten loukkaantumisten vuoksi. Ne alkavat olemaan takana ja olen saanut hyvin rytmistä kiinni. Liigacupin pelit ovat olleet hyviä kilpailullisia pelejä, ja niissä on huomannut, että puhallamme joukkueena hyvin yhteen hiileen. Mielestäni oli tärkeää, että menimme lohkosta jatkoon, niin saadaan lisää kilpailullisia pelejä ennen kauden alkua, ja tottakai voittaminen on kaiken a ja o, sanoo Puro.

– Tällä viikolla ollaan käyty läpi asioita omasta ja vastustajan pelaamisesta. Vipinä on ollut treeneissä hyvä. Tästä ottelusta saadaan vielä kaivettua tietoa kauden ensimmäistä ottelua silmällä pitäen, kun sama jengi on silloinkin vastassa.

Ottelu käydään Seinäjoen Wallsport Areenalla ja sen näyttää Ruutu, lähetys alkaa 14.35.