Skip to main content

HIFK kohtaa TPS:n vieraskentällä keskiviikkona 23.3. kello 13 alkavassa harjoitusottelussa. Ottelu on viimeinen valmistava ottelu ennen Veikkausliigan alkua.

TPS kärsi tappion FF Jarolle lauantaina Ykköscupin loppuottelussa. Joukkueen päävalmentaja Jonatan Johansson oli pettynyt omiensa suoritukseen, ja peräänkuulutti TPS:n verkkosivujen raportin mukaan pelirohkeutta ja -nopeutta. Turkulaisten ainoan maalin 2-1 tappiossa iski pilkulta Albijon Muzaci.

HIFK:lla puolestaan on alla voitokas ottelu Pargas IF:ää vastaan. Röda nappasi komean 3-0 voiton Eerikkilän Urheiluopistolla käydystä ottelusta. Maalinteossa onnistuivat Sergei Eremenko, Jusif Ali ja Aatu Kujanpää. Ottelu oli HIFK:n hallussa, eikä PIF onnistunut heiluttamaan stadilaisten maaliverkkoa kertaakaan harvoista paikoistaan.

Ykköstä alkavalla kaudella pelaava TPS sijoittui viime kaudella sarjassa kolmanneksi. Eroa toiseksi tulleeseen RoPS:iin oli vain yksi piste, eikä ykkössijakaan ollut kuin neljän pisteen päässä. HIFK voi siis varmasti odottaa hyvää vastusta hienosti pärjänneeltä TPS:ltä, vaikka sarjataso ei joukkueilla sama olekaan.

– Huomenna vastassamme on vahva joukkue. Meillä tulee olemaan vaikeuksia ajoittain, mutta sitä me haluammekin tässä vaiheessa. Nuo ongelmakohdat pitää kaivaa nyt esiin, jotta saamme ne korjattua. Sitten olemme valmiita Veikkausliigaan, sanoo HIFK:n päävalmentaja Bernardo Tavares.

Tavares uskoo, että pelissä on edelleen kehitettävää. Veikkausliigan alkuun on vielä kuitenkin hieman aikaa.

– Joukkueemme ei vielä ole täysin valmis siinä mielessä, että pelissämme on parannettavia osa-alueita. Työstämme niitä ollaksemme valmiita huhtikuun toisena päivänä, kun Veikkausliiga alkaa.

Päävalmentaja painottaa, että hän ei aja väkisin sisään mitään pelitapaa. Joukkue ja valmennus yhdessä muokkaavat sen käytettävissä olevista materiaaleista.

– Pyrimme pelaamaan tavalla, jolla joukkue voi menestyä ja suorittaa paremmin. Ei ole kyse siitä, että joukkueen pitää pelata päävalmentajan haluamalla pelitavalla. Meidän pitää ottaa huomioon seuran identiteetti ja pelata sen mukaisesti. Lisäksi on hyvin tärkeää käyttää pelaajiston vahvuudet optimaalisella tavalla hyödyksemme.

Maksullinen ottelulähetys on katsottavissa Turun Sanomien verkkosivuilta.

HIFK pelaa Veikkausliigan ensimmäisen ottelunsa 2.4. SJK:ta vastaan Seinäjoella.

Ensimmäinen kotimatsi pelataan 9.4. IFK Mariehamnia vastaan. Hanki liput Lippupisteeltä!