Skip to main content

16.3.2022 klo 12.30 HIFK – Pargas IF 3-0 (1-0)

Maalit:
1-0 Sergei Eremenko (P)
2-0 Jusif Ali
3-0 Aatu Kujanpää

HIFK:n avauskokoonpano:
Beto; Klinkenberg, Halme, Nikki, Ahadi, Bäckman, Ani, Namputu, Eremenko, Ali, Lutumba-Pitah

 

Veikkausliigan alkua odotellessa HIFK pelasi harjoitusottelun Eerikkilän Urheiluopiston Eerikkilä-hallissa. Ottelu meni HIFK:n suunnitelmien mukaisesti ja Pargas IF kaatui lopulta maalein 3-0.

Ottelun alku oli pitkälti HIFK:n pallonhallintaa. PIF ei saanut vaarallisia paikkoja rakennettua. Muutamat nopeat yritykset karkasivat päädystä yli tai pomppivat vaarattomina HIFK:n maalia vartioineen Beton hyppysiin.

HIFK:kaan ei ottelun alussa juhlinut paikoilla, vaan PIF puolusti tiiviisti. Alkuminuuteilla Ifeanyi Ani pääsi kuljettamaan pallon boksiin, mutta viimeistely jäi uupumaan. Sergei Eremenko meni hetkeä myöhemmin nurin rangaistusalueella, mutta tilanteessa ei ollut rikettä. Joitakin vetopaikkoja Rödalle aukesi, mutta laukauksista puuttui tarkkuutta ja vedot painuivat ohi ja yli maalin. Jesse Nikin pusku meni kulman jälkitilanteesta ponnettomana maalivahdille, ja Fortuna Namputun keskitys suoraan maalivahdin näppeihin. Myös Daan Klinkenberg pääsi puskemaan, mutta yritys meni yli.

Kun puolisen tuntia oli pelattu, sai HIFK rakennettua hyvän hyökkäyksen. Nikki avasi terävästi tyhjään tilaan edenneelle Jani Bäckmanille, joka jatkoi kantapäällä Jusif Alille vetopaikkaan. Laukaus meni kuitenkin selvästi yli, ja PIF:n maali vielä varjeltui. Didis Lutumba-Pitahin ohjaus maalin edestä ei myöskään tuottanut tulosta.

Aivan ensimmäisen jakson loppuhetkillä Alia rikottiin rangaistusalueella, ja tuomari näytti tilanteesta rangaistuspotkua. Pallon taakse asteli Eremenko, joka sijoitti pilkulta varmasti oikean tolpan juureen. Lukemissa 1-0 mentiin tauolle.

Tauolla HIFK teki ensimmäisen vaihdon, kun maalin tehnyt Eremenko vaihtui Obed Maloloon. Pian toisen jakson alettua Ali pääsi laukomaan boksin rajalta, ja veto painui vastustamattomasti takakulmaan ja HIFK siirtyi 2-0 johtoon. Malolon urakka kentällä päättyi harmillisen pian loukkaantumiseen, ja kentälle vaihdettiin Eetu Puro.

Tähtirintojen maalia varmasti vartioinut Beto väistyi Ramilson Almeidan tieltä toisella jaksolla. Toisen jakson käsikirjoitus oli hieman erilainen, sillä myös PIF sai selvästi pidempiä pallonhallintajaksoja. Vaaralliset paikat jäivät kuitenkin vähiin. Kapteeni Frans Grönlund esitteli painavaa laukaustaan 25 metristä, mutta Almeida torjui leijailevan tykin päädystä yli.

Klinkenbergin tilalle vaihdettu Michael John oli vaikeuksissa omassa boksissa ja rikkoi rangaistuspotkun arvoisesti. Grönlund valikoitui laukojaksi, mutta Almeida torjui laukauksen vasemmasta alakulmasta upeasti.

Vaihtoruletin jatkuessa myös Macario Hing-Glover, Pipe Sáez ja Aatu Kujanpää pääsivät kentälle. Kujanpää onnistui maalinteossa jatkettuaan oikealta tulleen pallon pilkun tuntumasta taidokkaasti maaliin suoraan syötöstä. 3-0 maalin myötä ottelu oli viimeistään ratkennut.

HIFK:lla oli vielä pari hyvää paikkaa nopeista hyökkäyksistä, mutta enempää maaleja ei nähty. Näin ottelu päättyi HIFK:n 3-0 voittoon.

HIFK kohtaa vielä ennen Veikkausliigan alkua TPS:n keskiviikkona 23.3. Turussa.

 

Liput HIFK:n kotipeleihin saat Lippupisteen sivuilta. Hanki omasi nyt!