Skip to main content

HIFK matkaa sunnuntaina IFK Mariehamnin vieraaksi Ahvenanmaalle. Viime kaudella keskinäisiä kohtaamisia oli kaksi Veikkausliigassa. Tuolloin maarianhaminalaiset hakivat vierasvoiton Helsingistä lukemin 3-0, kun taas Maarianhaminassa pelattiin maaliton tasapeli.

Molemmilla joukkueilla on tilillään Liigacupissa yksi voitto ja yksi tappio. Liigacupin avauksessa FC Inter kaatui HIFK:n käsittelyssä Turussa 1-0. Tällä viikolla keskiviikon kohtaamisessa HJK vei pisteet voitettuaan ottelun 3-1. HIFK joutui pelaamaan yli tunnin vajaalla. Jani Bäckman onnistui tekemään kavennusmaalin Didis Lutumba-Pitah’n syötöstä, mutta maali jäi tähtirintojen ainoaksi.

IFK Mariehamn puolestaan yllätti HJK:n Liigacupin ensimmäisessä ottelussaan. HJK oli siirtynyt jo kahden maalin johtoon, mutta sitkeät saarelaiset kiipesivät väkisin rinnalle ja ohi. Turussa FC Inter oli kuitenkin vahvempi kaataen IFK Mariehamnin maalein 2-1.

Maarianhaminalaiset ovat tehneet neljä maalia tämän kauden Liigacupissa. Kaikissa maaleissa on ollut eri maalintekijä, joten onnistumisia on nähty laajalla rintamalla. Toisaalta myös omissa on kolissut neljään otteeseen.

HIFK:lla on ollut vuosien saatossa kovia kamppailuja ahvenanmaalaisia vastaan.

– IFK Mariehamn on taisteleva ja vahva joukkue ja se on aina vaikea vastustaja. Ottelussa yritetään toteuttaa asioita, joita ollaan käyty läpi treeneissä. Sitä kautta haetaan voittoa. Varmasti tästä tulee hyvä kamppailu, sanoo Mosawer Ahadi.

Ahadi sai itse muutaman minuutin peliaikaa ottelun lopussa HJK:ta vastaan. Nähtäväksi jää, minkälainen rooli sunnuntain otteluun löytyy.

Ristiin menneet tulokset A-lohkossa tietävät sitä, että kaikilla joukkueilla on saldona kolme pistettä. Jokaisella on voitto ja tappio tilillään. HIFK on maalieron vuoksi viimeisenä, mutta kaikki on yhä omissa käsissä. Tasapeli ei välttämättä riitä jatkoon, mutta voitolla jatkopaikka on varma.

 

IFK M – HIFK sunnuntaina 20.2. kello 18.00. Ottelun näyttää Ruutu.

 

Hanki kausikorttisi HIFK:n kotiotteluihin tulevalle kaudelle nyt!

 

 

Bernardo Taveres ja Mosawer Ahadi joukkueen harjoituksissa.