Skip to main content

16.2.2022 klo 13:00 HIFK – HJK

Maalit:
16’ Bojan Radulovic
47’ Roope Riski (P)
60’ Roope Riski
74’ Jani Bäckman

Avauskokoonpanot:
HIFK: Puolakainen; Palmasto, Nikki, Klinkenberg, Sáez, Hing-Glover, Malolo, Eremenko, Ali, Farinha, Kujanpää
HJK: Tånnander; Peltola, Moren, Tenho, Kouassivi-Benissan, Browne, Hannola, Jair, Serrarens, Yli-Kokko, Radulovic

 

Liigacup jatkui jälleen, kun Helsingin Jätkäsaaressa pelattiin HIFK:n ja HJK:n välinen kamppailu. Derbyn tunnelmasta ei yleisö tällä kertaa päässyt nauttimaan paikan päälle, sillä hallissa ei ole katsomoita. Tunnelmaa pelissä kuitenkin oli, ja penkeiltä kuuluikin valmentajien kovaäänisiä ohjeita.

Liigacupin Derby meni tällä kertaa HJK:n nimiin lukemin 3-1. HJK:n siirryttyä reilun vartin pelin jälkeen johtoo, oli HIFK vielä pelissä mukana. Tilanne meni kuitenkin tukalaksi, kun Jusif Ali sai punaisen kortin. Sen jälkeen HJK pystyi hallitsemaan peliä entistäkin enemmän ja tekemään lisää maaleja toisella jaksolla. HIFK pääsi kuitenkin muutamia kertoja iskemään vastaan terävästi, ja nopeasta hyökkäyksestä tuli myös kavennusmaali. Se ei kuitenkaan riittänyt, vaan HJK korjasi pisteet.

Viime kauden aikana joukkueiden välisissä viidessä kohtaamisessa HIFK onnistui voittamaan kertaalleen ja tämänpäiväinen vierasjoukkue HJK neljästi. Noistakaan otteluista ei tunnetta puuttunut, vaan viidessä ottelussa punaista korttia nostettiin kolme kertaa. Tänäänkään ei punakortti pysynyt tuomarin taskussa, vaan tuomari päätti ajaa Alin kentältä vajaan puolen tunnin pelin jälkeen. Alin taklaus David Browneen ei yltänyt palloon, vaan osui Brownea jaloille. Alin ulosajon myötä kapteeninnauha siirtyi HIFK:n maalilla aloittaneelle Martti Puolakaiselle.

Puolakainen ei alunperin ollut avauskokoonpanossa, vaan sai paikan Felix Ferahyanilta. Ferahyan joutui jättämään ottelun väliin alkulämmittelyjen jälkeen. Puolakainen pelasi maalillaan hyvin ja piti lukemat maltillisina. Tekopaikoille HJK pääsi murtautumaan, joten hyviä torjuntoja tarvittiin.

HIFK:n valmennus nosti ulosajon yhdeksi selkeäksi syyksi tappioon. Asenne oli pelaajilla kohdallaan loppuun asti.

– Alkuun noudatimme hyvin pelisuunnitelmaa, mutta ulosajon jälkeen homma meni hankalaksi. Mielestäni se ei ollut punaisen vaan keltaisen paikka, näin sen kahden metrin päästä. Mutta joskus pelaajat ja valmentajat tekevät virheitä, joskus tuomarit, sellaista se on. Jouduimme pelaamaan liian pitkään vajaalla. Minun täytyy kuitenkin olla tyytyväinen pelaajien kovaan työntekoon. Onnistuimme vajaalla tekemään maalin, joten se oli hyvä juttu. Pelaajat olivat aggressiivisia ja jaksoivat prässätä, heillä oli hyvä asenne tänään, kertoi HIFK:n päävalmentaja Bernardo Tavares.

Ensimmäinen maali syntyi reilun vartin pelin jälkeen. Kulmapotkun jälkeen pallo kimposi torjunnasta Bojan Radulovićin ulottuville, joka pääsi tuikkaamaan pallon maaliin. Tauolle mentiin tilanteen ollessa 0-1, mutta heti toisen jakson alkuun HJK sai rangaistuspotkun Jesse Nikin rikottua Johannes Yli-Kokkoa. Roope Riski oli tullut tauolla vaihdosta sisään ja viimeisteli varmasti rankkarista yläkulmaan siirtäen HJK:n 2-0 johtoon. Fabian Serrarens pääsi tunnin kohdalla kääntämään jälleen maalille, ja tällä kertaa Riski pääsi ohjaamaan pallon ohi Puolakaisen takakulmaan. HJK siirtyi näin jo kolmen maalin johtoon.

Vaihdosta sisään tulleet pelaajat pääsivät kuitenkin vielä juonimaan kavennusmaalin HIFK:lle. Jani Bäckman taisteli pomppivan pallon väkisin Didis Lutumba-Pitah’lle, joka toimitti pallon boksiin takaisin Bäckmanille. ”Bäri” viimeisteli hienon hyökkäyksen, ja peli oli 1-3. Enempää maaleja ei ottelussa nähty, joten voitto suuntasi tällä kertaa HJK:n leiriin.

 

Seuraava Liigacupin ottelun HIFK:lla on IFK Mariehamnia vastaan vieraissa tämän viikon sunnuntaina 20.2.2022.