Skip to main content

20.2.2022 klo 18.00 IFK Mariehamn – HIFK 1-2

Maalit:
IFK M:
16’ De (P)
HIFK:
58’ Kujanpää
84’ Sáez (P)

Avauskokoonpanot
IFK M: Fillion; Sumusalo, Lahti, Mkhwanazi, Coubronne, Latonen, Baliso, Ngamba, Sjöroos, De, Tamminen
HIFK: Puolakainen; Palmasto, Nikki, Klinkenberg, Sáez, Hing-Glover, Puro, Malolo, Eremenko, Kujanpää, Lutumba-Pitah

Liigacupin lohkovaiheen osalta HIFK:n viimeinen ottelu käytiin Eckeröhallenissa IFK Mariehamnia vastaan. HIFK haki ottelusta hienon vierasvoiton. Kotijoukkue meni ottelussa johtoon, mutta punapaitaiset vieraat tulivat toisella jaksolla ohi 2-1 -voittoon.

Viime kauden aikana joukkueet kohtasivat Veikkausliigan puolella kahdesti. Tuolloin IFK Mariehamn vei voiton Helsingistä lukemin 3-0, ja Ahvenanmaalla pelattiin maaliton tasapeli. Tänään ei jääty maaleitta.

HJK:ta vastaan hyvin pelannut Martti Puolakainen pääsi tänäänkin avauksen maalivahdiksi. Tauolla Puolakainen otettiin kuitenkin vaihtoon, kun Ramilson Almeida laitettiin vartioimaan tähtirintojen maalia.

Tino Palmasto meni vartin pelin jälkeen pomppivaan palloon hieman huolimattomasti omalla rangaistusalueella ja rikkoi tilanteessa. Seurauksena oli rangaistuspotku, josta brasilialaishyökkääjä De upotti pallon HIFK:n verkkoon.

Kotijoukkueen maalin jälkeen Röda sai pelistä hieman paremmin kiinni, mikä lupasi hyvää toista jaksoa ajatellen.

HIFK tuli tasoihin vähän ennen kuin tunti ottelua oli pelattu. Maalisyötön antoi aiemmin viikolla pelatun Derbyn tapaan Didis Lutumba-Pitah, joka tällä kertaa siirsi pallon Aatu Kujanpäälle. Kuudentoista rajalta lähtenyt Kujanpään terävä veto yllätti Yann-Alexandre Fillionin ja painui etukulmasta sisään.

Parikymmentä minuuttia ennen pelin päättymistä maalin tehnyt Kujanpää otettiin vaihtoon, ja Mosawer Ahadi pääsi kentälle. Pelistä tiukkaa vääntöä ennustanut ”Mosku” sai nyt hyviä minuutteja ja oli kentällä voittomaalin tullessa.

Kun enää alle kymmenen minuuttia peliaikaa oli jäljellä, sai HIFK rangaistuspotkun Timi Lahden pelattua palloa kädellään omassa boksissa. Felipe Sáez laukoi pallon pilkulta vasurillaan varmasti maaliin ja vei HIFK:n maalin johtoon. Enempää maaleja ei ottelussa nähty, joten pisteet matkasivat Ahvenanmaalta Helsinkiin.

Rankkarista voitto-osuman tehnyt ”Pipe” oli tyytyväinen HIFK:n esitykseen.

– Meillä oli peli hallussa suurimman osan ajasta ja taistelimme kovasti. Olen todella tyytyväinen tähän voittoon ja tietysti siihen, että sain maalin tehtyä rankkarista. Uskon, että tällaiset voitot auttavat meitä kasvamaan joukkueena yhteen. Tästä on hyvä jatkaa kovaa työntekoa ja keskittyä tavoitteisiimme, linjasi Felipe Sáez ottelun jälkeen.

Yhden maalin voitto tarkoittaa sitä, että HIFK etenee kuudella pisteellä jatkoon Liigacupin lohkovaiheesta. HJK sijoittui A-lohkossa ensimmäiseksi kaadettuaan FC Interin, joka jäi lohkon hännille. IFK Mariehamn jäi lohkossa kolmanneksi.

Liigacup jatkuu puolivälierillä ja välierillä, jotka pelataan kaikki välillä 26.2.-12.3.2022. Liigacup huipentuu 19.3. pelattavaan finaaliin.

 

Hanki kausikorttisi HIFK:n peleihin nyt!