Skip to main content

HIFK pelaa harjoitusottelun IF Gnistania vastaan lauantaina 26.2. Mustapekka Areenalla Oulunkylässä. Ottelu alkaa klo 14 ja siihen on yleisöllä vapaa pääsy.

Veikkausliigakauteen valmistautuessaan Liigacupin puolella HIFK onnistui nappaamaan vierasvoitot Turusta sekä Maarianhaminasta ja jatkopaikka oli selvä. Puolivälierässä vastaan asettuu SJK ja ottelu pelataan Seinäjoella. Harjoituspeli Gnistania vastaan toimii toisaalta valmistavana otteluna SJK-kohtaamiseen, mutta tarjoaa valmennukselle myös mahdollisuuden antaa peliaikaa sitä tarvitseville, toistaiseksi vähemmän minuutteja saaneille pelaajille.

– Meillä on pelaajia, jotka eivät ole saaneet vielä juurikaan peliaikaa. Tärkein tavoite huomiselle on antaa näille pelaajille minuutteja. Tietysti mielessä on myös seuraava virallinen ottelu SJK:ta vastaan, mutta nyt on tärkeintä saada pelaajille tuntumaa. Osalle se on enimmäkseen fyysisen kunnon hakemista, taktinen osaaminen tulee ajan myötä kun pääsee paremmin joukkueeseen sisään, sanoo HIFK:n päävalmentaja Bernardo Tavares.

– Tämä on meille preseasonia, ja päätähtäin on Veikkausliigassa. Joukkueen harjoituksissa on ollut hyvä tunnelma ja pelaajilla on myös hauskaa. Tietysti tärkeää on harjoitella tosissaan ja kantaa vastuuta, mutta kun siitä samalla nauttii, niin lopputuloksesta tulee hyvä. Gnistanin joukkuepeli voi olla huomenna vahvaa.

Viime kauden alla HIFK kohtasi Gnistanin samoin harjoitusottelussa. Tuolloin HIFK vei voiton lukemin 1-0. HIFK hallitsi ottelua, mutta lukuisista maalipaikoista huolimatta pallo päätyi maaliverkkoon asti vain kerran. HIFK:n matkassa olivat nykyisestä joukkueesta ainakin Aatu Kujanpää, Tino Palmasto, Jani Bäckman, Jusif Ali, Jukka Halme, Mosawer Ahadi, Pipe Sáez sekä Macario Hing-Glover.

HIFK:lla on tälle kaudelle suuresti uusiutunut joukkue. Uusia pelaajia on paljon ja valmennuskin on vaihtunut. Liikaa johtopäätöksiä viime vuoden vastaavasta kamppailusta lienee siis turha vetää.

Gnistan striimaa ottelun Solidsportin kautta.