Skip to main content

HIFK:n kotiotteluksi merkitty Liigacupin kohtaaminen pelataan Jätkäsaaren kuplahallissa. Hallissa pelattava derby pelataan ilman yleisöä.

Liigacupin avauksessa HIFK onnistui kaatamaan Interin vieraskentällä Daan Klinkenbergin puskettua pallon maaliin. Muita maaleja ei ottelussa nähty, joten HIFK vei pisteet lukemin 1-0.

Keskiviikkona HIFK:ta vastaan asettuva HJK hävisi avauskierroksen ottelunsa IFK Mariehamnia vastaan. HJK oli jo hyvissä asemissa johtaen ottelua 2-0, mutta sitkeä vierasjoukkue tuli väkisin tasoihin ja ohi. Kaksi viimeistä maalia tulivat viimeisen kymmenminuuttisen aikana. Viime perjantaina HJK pelasi tasan 1-1 virolaisen Nõmme Kaljun kanssa.

Viime kaudella HIFK ja HJK kohtasivat toisensa peräti viidesti. Kolme kohtaamista Veikkausliigassa ja kaksi kohtaamista Suomen Cupissa tuottivat HIFK:lle yhden voiton. Muut kamppailut vei nimiinsä HJK. Otteluissa pelattiin totutun kovaa, ja peräti kolmessa ottelussa viidestä näytettiin punaista korttia.

HIFK:n valmennus aikoo käyttää ottelussa myös testipelaajia. Joukkueen muovautumisen kannalta harjoitusottelut ja Liigacup ovat tärkeitä ennen Veikkausliigan alkua.

– Huomenna on jännittävä peli, koska vastassa on paikallisvastustaja. Luulen, että heillä on ollut enemmän aikaa valmistautua. Me rakennamme joukkuetta ja valmistelemme pelaajia kauteen. Meillä on muutamia testipelaajia, kertoo HIFK:n päävalmentaja Bernardo Tavares.

Kokoonpanoja on vielä Liigacupin otteluissa hankala ennustaa, sillä joukkueet ovat vasta kehittymässä ja testipelaajiakin kentällä nähdään. Molemmissa joukkueissa on myös loukkaantumisia ja vielä toipuvia pelaajia. HJK:n kokoonpanosta ovat sivussa ainakin Arttu Hoskonen, Santeri Hostikka, Pyry Soiri, Janne Saksela sekä Murilo.

– Molemmilla on kentällä 11 miestä, joten tasatilanteesta lähdetään. Olemme kehittäneet pelitapaamme ja pyrimme noudattamaan sitä. Vaikka aina on tärkeää onnistua kilpailijaa vastaan, nyt on tärkeää myös kehittää pelitapaa ja saada pelituntumaa. Peliminuutit ovat hyvin tärkeitä joukkueen ja yksilöiden kannalta.

 

Otteluun ei oteta yleisöä hallin kapasiteetin vuoksi.

 

HIFK-HJK 16.2. klo 13.00 @ Ruutu

 

Kausikorttisi HIFK:n peleihin kannattaa hankkia nyt!