Skip to main content

26.2.2022 klo 14.00 IF Gnistan – HIFK 0-0

Avauskokoonpanot
Gnistan: Linnas; De Abreu, Andberg, Ala-Iso, Mabinda, Jäntti, Tolonen, Gatambiye, Järvinen, Cae, Huhtala
HIFK: Almeida; Namputu, Palmasto, Halme, John, Anyamele, Ani, Platonenko, Kieman, Ali, Dansu

Gnistan ja HIFK pelasivat lauantaipäivän ottelussa maalittoman tasapelin.

Liigacupin lohkovaiheen jälkeen HIFK:n joukkue seilasi takaisin mantereelle. Keskiviikkoiltana saatiin selville puolivälierävastustaja ja samalla koko loppukaavio. Ensimmäisenä vastaan asettuu SJK.

Valmistavana otteluna ennen Liigacupin jatkopelejä HIFK kohtasi IF Gnistanin. Ottelu käytiin Mustapekka Areenalla Oulunkylässä sään ollessa aurinkoinen ja lämpötilan nollan tienoilla. Kenttä oli lämmitetyn tekonurmensa ansiosta hyvässä pelikunnossa.

Ensimmäisellä jaksolla HIFK hallitsi ottelua alkuun. Pelin edetessä keltapaitainen kotijoukkue pääsi kuitenkin yhä paremmin peliin mukaan, ja saikin luotua jakson edetessä vaarallisimmat tekopaikat. HIFK:n Jusif Ali yritti maalintekoa kuudentoista rajalta, mutta laukaus painui maalivahdin syliin. Gnistan taas pääsi yrittämään tähtirintojen puolustuksen harhasyötön jälkeen maalintekoa kolme kertaa peräjälkeen, mutta jotenkin vierasjoukkueenkin maali kuitenkin varjeltui. Vielä jakson lopussa Gnistan pääsi kulmapotkun jälkitilanteesta kerran laukomaan, mutta veto livahti ohi maalin.

Toiselle jaksolle HIFK tuli vauhdikkaasti. Alia rikottiin reilun parinkymmenen metrin päässä keltapaitojen maalilta keltaisen kortin arvoisesti. Rikettä seuranneesta vapaapotkusta Otso Linnas torjui pallon eteensä, mutta HIFK ei onnistunut jatkotilanteesta iskemään palloa verkkoon. Vielä pari vastaavaa paikkaa aukeni jakson edetessä, mutta ylärimaa lähemmäs ei HIFK vapareista päässyt. Aivan ottelun viimeisillä hetkillä HIFK sai rakennettua vaarallisen tilanteen vasemmalta, mutta puolustus pääsi katkaisemaan käännön maalin edustalle. Seuranneesta kulmasta Gnistan selvisi ja onnistui vielä saamaan yhden hyökkäyksen. Viimeistely ei kuitenkaan onnistunut.

Ottelu päättyi näin maalittomaan tasapeliin. Maalintekopaikkoja molemmilla oli, mutta ylärimaa lähemmäs kumpikaan ei tänään päässyt. HIFK:n kokoonpanossa oli runsaasti pelaajia, joille tärkeintä oli saada minuutteja alle. Seinäjoella viikon päästä voidaan nähdä hyvinkin erilainen ryhmä.

Seuraavaksi HIFK kohtaa SJK:n Liigacupin puolivälierässä Wallsport Areenalla Seinäjoella 5.3. kello 14.45 alkavassa ottelussa. Ottelun näyttää Ruutu.